FETHİYE

By sude_oyku

2.4K 122 59

⏩En büyük aşklar "Kordon ' da " başlar ... More

Tanıtım
1Bana Göz Kırptı
2 Yok Artık
3 Nerede O Günler
4 Sapığım
5 Fıstık
♡Duyurucuk♡
7 Şok üstüne şok
8 Kaybettim
9 Sana ne

6 Kolay Değil

144 12 3
By sude_oyku

Yaprak ' ın ağzından :

Aşağıdan gelen sesler sayesinde gözümü açtım . Tatilde bile uyutmuyor mübarekler . Neyse dedim ve pofuduk terliklerimi giyip , aşağıya indim . Annem elini beline koymuş , sinirle babama bakıyordu . Babam ise oturduğu koltuktan ben masumum bakışları atıyordu . Benim merdivenin başında olduğumu bile  görmediler .

-Yaprak , İstanbul 'a gitmeyi kabul etmez . Bu fikri aklından çıkar .

-Bak canım . Yaprak ne derse desin İstanbul 'a gitmek zorundayız .

-Değiliz . Burada kurulu bir hayatımız var , farkındaysan .

-O şirketle ortak olduk diyorum . Niye anlamıyorsun ? Hem Yaprak , İstanbul ' u sever . Özellikle de Nişantaşı 'na hayran olduğunu biliyorsun . Ayriyetten İstanbul 'da daha güzel fen liseleri var . Birine kaydını aldırtırız .

-Sırma 'dan , Sezin 'den , Derya 'dan ve diğer arkadaşlarından nasıl ayrılacak ? Ve en önemlisi Yaprak 'ın okul tercihlerinde hiç bir zaman İstanbul olmadı .

-Yapacağım bir şey yok . Hem şansına ortaokuldaki arkadaşlarından ayrılmadı . Ayrılsaydı zaten arkadaşlıkları bitmiş olacaktı .

-Yaprak lise 1 değil ama . Farkındaysan lise 2 . Arkadaş konusunda biraz geç kalmadık mı ?

Neler dönüyor burada ya ? Olaya karışmak lazım artık .

-Hey gençler , ne bu sabah sabah . Bir uyutmadınız .

Babam ;

-Yaprak 'cım bir şey konuşabilir miyiz ?

-Tabi ki de babacığım .

-İstanbul 'daki bir AVM inşaatı ihalemiz vardı ve o ihaleyi biz kazandık . Haliylen inşaat boyunca İstanbul 'da olmamız gerekiyor . Ayriyetten bu AVM 'leri neredeyse İsatanbul 'un bütün semtlerinde olacak . Yani çok uzun bir süre İstanbul 'da olmamız gerekiyor .

-Yani taşınacağız .

-Evet bebeğim .

-Hayır baba . İstemiyorum . Ben burada mutluyum .

-Yaprak 'cım haklısın ama bunu 1. Sınıftaki gibi düşün . Bak buraya geldik ve ne güzel Sırma ile arkadaşlığınız oldu . İstanbul 'da da öyle olacak .

-O zaman 8 yaşındaydım ama şu an 16 yaşındayım baba . O zaman arkadaş buldum ama şimdi bulamayacağım . Haklısın İstanbul 'u özellikle de Nışantaşı 'nı çok seviyorum ama orada yaşamak istemiyorum . Okulumu , arkadaşlarımı , evimi , kordonu seviyorum . Ve ben bunların hiç birini Nişantaşı 'nın o büyük AVM 'leri ile güzel yolları ile her zaman şık olan insanları ile kıyaslayamam .

-Yaprak , tercihimize saygı duymalısın . Bak orada burada ki okulundan daha güzel olan binlerce okul var .

-Sen zaten tercihini vermişsin baba . Yine de bana sorduğun için sağol .

Ağlayarak odama çıktım . Sırma 'yı , Sezin 'i , Derya 'yı ve en önemlisi Barlas 'ı nasıl bırakacağım ? Zaten benim hayal kurmam , mutlu olmam salaklıktı . Ben kim ? Mutlu olmak kim ? Bir kaç gün yüzüm güldü ya şimdi hayat beni ağlatmasa olmaz . Lanet ediyorum her şeyden . Taşınmak , alışanlıklarından vazgeçmek , sevdiklerini bırakmak kolay sanıyorlar . Oysa hiç biri kolay değil . Özellikle de sırf yüzünü görmek için her gün usanmadan dışarıya çıktığın , onu gördüğünde heyecandan öldüğün birini arkanda bırakıp , gitmek hiç kolay değil .

Continue Reading

You'll Also Like

86.6K 3.2K 36
Ceylan Su Taşkın, öğretmenlik görevini yapmak için Şırnak'a atanan genç bir kadındır. Sırf görevini yapmak için geldiği bu yerde hiç beklemediği gari...
44.5K 3.6K 44
"Bak Arat... İyisin, hoşsun, şu dünyadaki herkesi alabilecek geniş bir kalbin var ama bu dünya o dünya değil kardeşim. Anlıyor musun? Kimsenin kimsey...
154K 10.3K 28
Üniversite okumak için taşındığım şehirde mahallenin yavşağına aşık olacağımı nerede bilebilirdim...
42.1K 2.7K 8
"Cinsiyeti ne olursa olsun formasını şimdiden almak lazım. " Timur Bey heyecanla konuştuğunda gülümsemem büyüdü. Ne forması? "Fenerbahçeli olacak. "...