4 Sapığım

196 10 3
                                    

Yaprak ' ın ağzından :

Sırma yanımda mışıl mışıl uyurken ben Barlas 'ın facesini araştırıyorum . Profile bak ya , yerim . Sen erkeksen bizim sınıftakiler ne ? Onlar erkekse sen nesin ? Biri bana bunu açıklasın . Ama isminin yanına parantez açmış ve Duygu Yüksek yazmış . Senin duyguna da , duşüncene de ...
Neyse moralimi bozmadım . Ne demiş atalarımız . Bir evlenilecek kız vardır bir de eğlenilecek .
Tabi ben evlenilecek kızım . Hemen arkadaşlık isteği gönderdim . Profil fotoğraflarına bakarken resmen eridim . Eridim . Bu çocuk bir göz kırpıyor bu hale geliyorum . Evlenme teklifi etse galiba kalbim durur . Abi ben bun çocukla evlensem buzdolabında saklarım . Zaman kötü ne de olsa .

-Yaprak , uyu artık .

-Sen uyusana kızım . Benim işim var .

-Offf barı ışığı kapat . Uykumun içine ettin .

-Ayıp annem ayıp .

Ya ben bu insanlık ötesi varlığı düşünürken nasıl uyuyacağım ki . Offf be . Resmen hayatım her zaman istediğim Wattpad hikayelerine döndü . Neyse uyumalıyım . Ne de olsa yarın Barlas 'ı tekrar görme operasyonum var .

***

-Sırma bildirim var . Valla var . Kesin kabul etti .

-Baksana .

Bildirime bakmamla yüzüm soldu .

-Annemmiş . Dün attığımız resmin altına benim güzel kızlarım yazmış .

Sırma kahkahalar atarken ben telefonumu fırlatma planları yapıyordum . Ama hiç Cool olmaya gerek yok . Biz telefonu fırlatırsak bize bir daha bırak İPhone 'u Nokia bile almazlar .

-Annen çok tatlı ya .

-Tabi canım . Beni resmen rezil etti . Tüm havam söndü . Bak şuraya yazıyorum . Eğer ki bu kadın Twitter 'da açarsa , tüm sosyal sitelerimi kapatıyorum . Bu ne ya ? Her yerde takip ediyor , yorum yapıyor . Where is the adalet ?

-Yaprak 'cım ya annen şalvarlı , kıllı mıllı , bırak Face 'si olmayı interneti bile bilmeyen birisi olsaydı . Bence şükret . Valla mis gibi annen var . Modern , güzel , tatlı , süslü , tarz sahibi bir kadın . Hem kadın bize resmen iltifat etmiş . İnsan ona bir cevap yazar .

-Sırma sana terlikle rövaşata çekerim . Beni deli etme . Neyse hadi hazırlan da bir deniz havası alalım .

-Kuzenim Deniz'i çağırayım mı ?

-Espri yapma . Giyin . Hadi hadi .

Sırma bana küfrederek giyinirken ben ne giyeceğimi hâlâ bulamamıştım .

-Sırma yürüyüş taytımı mı yoksa kuru kafalıyı mı giyeyim ?

-Podyuma değil , Kordan 'a gidiyoruz .

-Bence kuru kafalı iyidir .

Üstüne de reklam olmasın ama Mavi 'den aldığım mavi gömleğimi giydim . Bu sefer bere takmayacağım . Onun yerine saçlarımı çok güzel bir şekilde topuz yaptım  .  Saçıma taktığım güneş gözlüklerim de ayrı bir havalıydı zaten . Kalem , Eyeliner , parlatıcı derken hazırdım . Vanilya kokulu kremimi bolca sürdüm ve boynuma da Candy parfümümü sıktım . Tamam işte hazırdım . Mavi Supralarımı da giyince oldu bu iş .

-Nasılım ?

-Süpersin .

Sağ olsun kordona kadar Meral Teyze bizi bıraktı . Sonrası ise benim Barlas 'ı aramamla geçti . Tabi boşu boşuna heves ettim . Göremedim . Yani resmen ağlayacağım . Banka çöktüm ve denize bakmaya başladım .

-Ben su alıp , geliyorum . Sen iyisin değil mi ?

-Evet .

-Tamam .

Telefonumu çıkardım ve onun galerime kaydettiğim resimlerine baktım . Neredesin mavi gözlüm ya ?

-Galiba bir sapığım var .

Bu ses . Evet evet o . Yanıma oturdu ve yüzüme bakmaya başladı . Kızardım . Çocuk onun resimlerine bakarken yakaladı beni . Rezil oldum . Bittim .

-Ah hadi ama sorun değil Yaprak . Ben sadece şaka yaptım . Ben de tam sana bakınıyordum .

İsmimi biliyor . İsmimi . Resmen kendimi Londra 'da popi olmuş gibi hissediyorum .

-Şey yeni geldim de .

-Anladım . Senden bir şey isteyebilir miyim ?

-Tabi .

-Ben Fethiye 'yi pek bilmiyorum . Beni gezdirir misin ?

Gezdirmem  mi ? Sen yeter ki iste .

-Olur .

-Tamam o zaman . Versene telefonunu .

Telefonumu verdim ve bir şeyler yazıp , bana geri verdi . İnanmıyorum . Yok artık . Resmen telefonunu rehberime kaydetti . Valla başına bela aldın Barlas Bey . Ben artık seni bırakmam. Sen benim imam nikahlı kocam sayılırsın artık .

-Neyse beni ara olur mu ? Hatta akşam da bir şeyler yapalım .

Ve yine göz kırptı . Ve ben yine eridim . Bu bir rüyaysa ne olur hiç uyanmayayım . Lütfen . Telefon numarası var artık ben de . Ve akşam bir şeyler yapalım dedi . Ay ben bu çocuğu yerim .
Kesin bunun babası şekercidir . Ya da annesi buna hamileyken çok şeker yedi . Mutluluk kafa yapıyor da biraz .

FETHİYEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin