Ţi-e frică de clovni?

By RunPrettyRun

3.7K 248 236

Atunci când ai o singură problemă, încerci să cauţi rezolvări care duc la mai multe probleme. Clara... More

Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33

Capitolul 9

113 11 8
By RunPrettyRun

Capitolul 9

Clara POV.

In timp ce alerg de-a lungul strazilor intunecate, pe langa blocurile inalte, incerc sa ma ascund de clovnii lui Gray care distrug totul in calea lor. Ma uit in jur si observ gardieni, politisti ucisi si inima incepe sa imi bata mai tare la gandul ca nimic nu mai poate opri aceasta revolutie.

Cu picioarele goale, calc in tot felul de baltoci, in cele mai multe, sangele intizandu-se si atunci cand ma uit catre degetele de la picioare, observ firisoarele visini cu se preling de pe degetele mici. Ma aplec, gafaind de frica si atunci cand gasesc un bat, o nuia lunga si cu inima gata sa sparga cutia toracica, reusesc sa ies pe teren minat.

In timp ce vantul imi flutura parul ciufulit, totodata imi umfla si camasa, frigul trimitandu-mi o sumedenie de fiori.

Cu ochii cat cepele, ma ascund imediat dupa primul bloc, nestiind cum sa actionez. Nu am batut pe nimeni cu batul, de fapt, nici macar nu am atins pe cineva cu vreo nuia pana acum. Ma lovesc cu capul usor de perete si incep sa scancesc la gandul ca nu voi putea niciodata sa-i opresc, niciodata.

Dintr-o data, se aud doua voci si ma incrunt curioasa, stiind prea bine ca clovnii lui Gray aproape nu scot un sunet intre ei. Dar poate ca o fac, dar nu in preajma lui, fiindu-le teama probabil sa nu se aleaga cu un glonte in frunte sau un topor in inima. Oh, genunchii incep sa imi tremure, doar cand ma gandesc la metodele neortodoxe si violente la care apeleaza Gray pentru a-si satisface pofta de omoruri si sange nevinovat. 

Ciulesc urechile mai bine si atunci cand aud o voce groasa, imi dau seama ca este sigur a lui Gray, iar cealalta este suava, dulce, este a unei femei, mai mult ca sigur. Pot sa jur ca este o femeie. Ma departez de peretii blocului inalt si ma ascund dupa o masina, incercand sa captez o imagine mai buna a ceea ce presupun. Clipesc rapid si ma ridic usor pe varfuri, cautandu-l pe Gray care pare sa nu fie prin jur, dar vocea i se aude, se aude atat de aproape si de tare, clar.

Ma mut in cealalta parte si il zaresc pe aiuritul de Gray care pare sa stea la taclale cu o fata. O fata inalta, subtirica, cu umerii goi, unde parul cade in valuri peste ei, parul brunet si lucios in lumina albastruie a diminetii reci. Atunci cand aceasta intoarce capul catre masina, observ o suvita de un rosu aprins pe partea stanga si ma fac mica, stand strans lipita de roata masinii mari.

Ma ridic din nou pe varful degetelor de la picioare si cu buricele degetelor reci, ma sprijin de usa si ii privesc in continuare. Pielea fetei imi sare in ochii, este foarte deschisa, alba ca laptele si pare palida din unghiul meu. Oare e vie?

O fixez, gandindu-ma ca Gray si-a gasit alta jucarie pe care s-o tortureze si simt cum sangele imi circula in vene precum o masina la Formula 1. Cum indrazneste sa ma izgoneasca astfel? Dupa tot ce am indurat impreuna, dupa cate mi s-a intamplat din vina lui! Am ramas fara mama, fara prieteni, fara haine, fara libertate, fara viata! Adica eu il ascult, il bat, il cert, toate acestea la un loc imi provoaca sila, insa tot langa el sunt. Si in ciuda acestor aspecte...il iubesc. Nu, nu am sa-i permit sa ma transforme in alta victima a clovnilor sai dementi. 

Ma ridic in picioare instant si merg apasat catre cei doi, privirea lui Gray zarindu-ma imediat. Aceasta isi duce ambele maini in dreptul coapselor si afisandu-mi unul din cele mai ridicole ranjete ale sale, ma grabesc catre el mai furioasa ca niciodata. Ajunsa in dreptul sau, ii lipesc una din cele mai puternice palme pe care as fi putut sa le dau vreodata, privirea lui Gray ramane fixata in pamant, inconjurata de degetele curioase.

Cu parul ciufulit, il privesc gafaind de nervi si atunci cand incep sa imi pipai obrajii observ ca ard si ca am prins culori noi. Aceasta inca nu misca si il prind cu putere de baretele salopetei rosii, tragandu-l mai aproape de mine si ne privim.

- Idiotule! ma rastesc cu putere la el. Explica asta, spun cu degetul aratator pe fata din dreptul nostru, insa Gray salta din umeri. Asta, Gray, asta! continui nervoasa si incep sa tremur, acesta aruncand o privire catre fata din dreptul sau si ranjeste.

E cu mult mai frumoasa indeaproape, foarte tanara si ochii albastri ies usor in evidenta. Oh, ce ma fac? Daca Gray a planuit asta de la inceput, inca de gand ne-am certat pe seama catuselor? Vrea sa ma abandoneze? Oricum, in cel mai rau caz, ma va pe mana clovnilor si ma va inmormanta undeva in curta casei sale noi, langa mama.

Dar nu, nu, trebuie sa lupt daca vreau sa traiesc si daca nu il am pe Gray langa mine, atunci sunt pierduta. Nu am sa-i permit domnisoarei sa imi fure clovnul. Nu o va face! O privesc cu ura atunci cand observ ca nu isi poate lua ochii de la Gray si il scutur pe acesta atunci cand trag cu putere de baretele salopetei rosii.

- E fiica mea, Clara, spune aceasta cu calm, dupa ce isi dezlipeste podul palmei drepte din locul cald, unde a aterizat palma mai devreme. Ti-o prezint pe Jade, spune acesta amuzat si o privesc pe fata de langa noi, intrebandu-ma daca nu este alta minciuna de-a lui. Iti place fata mea? Crede-ma, e la fel de inteligenta si de creativa ca si mine. A luat multe de la tatal ei, nu e asa? Acum suntem familia perfecta! spune Gray cu fericire in glas si ii mangaie parul lui Jade, zambindu-i cu blandete. Jade, ea e Clara. Hm, ea este bona familiei momentan.

- E un copil, spune aceasta razand si incepe sa ma masoare din cap pana in picioare, lucru pe care l-am facut si eu atunci cand am vazut-o.

- Pe cine faci tu copil? intreb socata si totodata furioasa.

- Ce atmosfera linistitoare! intervine Gray intre noi fericit, ridicand tonul. Acum, spune aceasta hotarat si se uita prin jur ingrijorat. Nu mai vreau sa aud pe nici una, mai ales pe tine, Clara, tu ai clanta cea mai mare, spune acesta in timp ce isi lipeste mainile de buzele mele si ma incrunt. Nu este una mai mare sau mai mica decat cealalta, sunteti de-o varsta, spune acesta fluierand.

- De-o varsta? intreb socata. La cat ai conceput-o, Gray? La doi ani? Minti! strig catre el, dar atunci cand mainile sale se aproprie din nou de gura mea, ma departez de el.

- Nu, nu mint, spune acesta amuzat. Stii ca nu agreez minciunea. Jade, iti poti face de cap cu Clara, spune aceasta in timp ce face pasi. Am treaba si nu suport gandul ca voi doua imi rapiti timpul pretios, certandu-va ca doua nebune. Cand ma intorc, sper sa va gasesc intregi si cu tot parul in cap, bine? intreaba aceasta in timp ce ochii lui ma privesc cand pe mine, cand pe Jade. Nu uitati, nu vreau sa va omorati intre voi, clar? intreaba aceasta in timp ce incuvintam.

In momentul in care Gray nu ne mai priveste, acesta dispare in pasi de dans. Oftez adanc, stiind prea bine ca Jade ma urmareste si incerc sa nu ma enervez prea tare. Oh, are o fiica? Omul acesta s-a iubit cu o femeie atat de mult incat a rezultat fiinta aceasta? Sa fie oare posibil? Incerc sa ma impac cu ideea ca va trebui sa fac pe dadaca, iar atunci cand ma intorc catre Jade, observ ca aceasta pleaca. O urmez impacientata si incerc s-o opresc din drum, gandindu-ma ce mi-ar putea face Gray daca afla ca am lasat-o sa plece asa. Oh, ceva imi spune ca este Gray pana in talpi! De fel fetele seamana cu tatii foarte mult. In cazul meu, sunt o exceptie, deoarece seman cu mama toata. 

Nu imi place deloc ideea ca mai exista inca o persoana care ii seama lui Gray, nascuta cu sangele sale prin venele. Ma intreb daca rautatea si dragostea pentru crima se gaseste si in ea asa cum se gaseste in Gray? O ajung din urma si o strang cu putere de unul din bratele reci, vantul zburataindu-ne pe amandoua fara mila. Ne privim una pe cealalta si atunci cand cass ochii mai bine, ii observ expresia lui Gray. Cat ii seama!

- Nu ma atinge! se rasteste aceasta catre mine si imi retrag mainile speriata de reactia sa.

- Tu l-ai auzit pe Gray? A spus sa ramai cu mine, spun pe un ton autoritar, insa pare sa n-o intereseze. Daca te pierd pe tine, imi pierd totodata si eu viata, ii explic calma lui Jade.

- Nu ma intereseaza.

Oh, nu renunta! Se pare ca incapatanarea insuportabila a lui Gray iese la suprafata si ceva imi spune ca este bucatica rupta din el. Oh, din nenorocitul ala! Asa indiferenta si dornica sa incalce poruncile tatalui sau nebun. Adevarul este ca as face la fel, insa acum nu o pot lasa sa scape. Aici este vorba de viata mea si daca ea pleaca, Gray ma va ucide.

- Hm, nu cred ca ca esti fiica lui, deschid din nou subiectul si observ ca Jade se opreste din mers. Minte, nu e asa? Haide, recunoste, o trag de limba si incerc totodata sa fac conversatie, incat aceasta sa nu mai faca niciun pas in plus.

Jade ofteaza adanc si isi da ochii peste cap. Am intrebat ceva prea intim?

- Gray este un tata bun, spune aceasta in cele din urma si salt sprancenele uita catre ea. Stiu ca tu nu crezi sau nu vezi asta, dar eu il stiu pe tata. Gandeste-te ca atunci cand mama m-a abandonat, m-a aruncat in strada, el m-a primit cu bratele deschise. Poate ca are el ideile si fixurile lui, dar dupa cum vezi, nimeni nu il poate opri. Ma poate ucide si pe mine, spune aceasta si genunchii incep sa imi tremure si mai tare. E doar mandru de faptul ca noi doua semanam destul de mult, spune acesta si totodata deduc vocea groasa, exact ca si a lui Gray. Acum, tu de ce stai cu el? intreaba aceasta curioasa si pieptul mi se umfla si desumfla cu putere.

- Pur si simplu, raspund ironica. Jade, am de ales intre viata alaturi de el, ori moartea. Tu ce ai alege in locul meu? intreb curioasa si atunci cand ochii ni se intalnesc, observ expresia rece.

- Nu stiu de tine, Clara, dar iti sugerez sa nu calci stramb. Dupa cum arata revolutia tatalui meu, s-ar spune ca nu va lua sfarsit prea curand. Daca te obliga sa stai alaturi de el, trebuie sa accepti asta pentru ca este singura cale de a ramane in viata, spune aceasta si simt cum inima incepe sa imi bata si mai tare, auzind-o foarte clar atunci cand imi opresc respiratia. Fa ce zice el si vei ramane in viata, ma sfatuieste aceasta si o privesc speriata.

Acum ca Jade imi povesteste, incep sa vad adevarata natura a lui Gray, care pare rupt din filmele de groaza. El nu e crud numai cu mine sau cu clovnii sai, ci cu toata lumea, chiar si cu propria fata. Timp de cateva ore, intepenesc alaturi de Jade, cu fundul pe cimentul rece, uitandu-ne in jur.

Clovnii lui Gray sunt peste tot, distrugand tot ce are puls prin jur. Oricat de mult mi-as dori sa opresc asta, nu pot, as pieri totodata cu ei. Ceea ce se intampla pe strazile Oldhamului, se petrecea inainte cu Gray, acum ca a dat nastere celor mai negre ganduri ale sale, nimeni nu il poate opri. Clovni sai controleaza totul si se inmulesc in fiecare secunda.

Au preluat controlul si nimeni nu-i poate opri, nimeni.

Stau alaturi de Jade, cu capul pe umarul sau si abia acum realizand ca ne intelegem. Imi povesteste despre trecutul sau cu Gray si oricat de mult il urasc, povestile ei ma emotioneaza si ma motiveaza sa caut aceste laturi in Gray. Mereu mi-am spus ca nu are inima, ca i-a lipsit cu desarsire atatia ani, dar din spusele lui Jade, parca ar fi altul. Ma simt de parca vorbim despre o alta persoana.

Nu as fi vrezut ca Gray are atatea laturi nedescoperite, ascunse chiar si de el insusi pentru a tine la suprafata statutul de conducator si de zeu al mortii. Oare eu l-am determinat sa devina asa? Adica, eu sunt motivul pentru care acesta a dezlantuit iadul pe pamant? Sa nu uitam ca sunt cea care am determinat concedierea lui si totodata furia si mania care au ajuns pana in acest punct, punctul culminant al razbunarii.

Incepe sa ploua, cerul fiind foarte intunecat si plin ochi de norii cenusi. In momentul in care Jade ma prinde de mana, alergam spre un adapost, picaturile rapide si reci ca gheata atingandu-ne tot mai mult. Sincer, tinuta mea nu este potrivita pentru un dus in aer liber. Adica am numai o camasa si o pereche de chiloti pe mine, caci pantaloni i-am pierdut atunci cand am fost alergata de caini, de dimineata, cand ma furisam pe dupa blocuri.

In timp ce o urmez pe Jade, pasii sai fiind tot mai rapizi, simt frigul care imi cuprinde picioarele pana in varful degetelor. Dupa cateva momente, ne gasim intr-o masina straina, unde incercam sa ne incalzim. Jade capata o expresie sinistra si imi da serios de gandit. Izbucnesc in hohote de ras si atunci cand ne privim, incepe si ea sa se destinda si radem in hohote. Nici ea nu se poate abtine!

- Nu esti cum credeam, spun in timp ce o fixez zambareata. Nu esti picatura lui Gray. Esti....altfel, reusesc sa spun dupa cateva secunde.

- Ba da, sunt ca si Gray, ma contrazice. Asa este si el. Hm, iti place cumva de tatal meu, Clara? intreaba Jade dintr-o data si scutur negativ din cap.

Oh, cum as putea sa-i spun copilului ca sunt amanta sa din cand in cand? Atunci cand ii vine cheful sa se giugiuleasca cu cineva, sa atinga parti intime ale unei persoane. Nu-i pot povesti lui Jade tragediile prin care trec din cauza tatalui sau dement. Nu pot formula o propozitie care sa aive logica cu privire la ceea ce se intampla cu mine si cu Gray.

Si-a dat seama de simpatia care o am fata de el, de dragostea prostesca si adolescentina incurajata de sindromul acela tampit. Nu sunt in stare sa recunosc nici macar mie faptul ca am ajuns sa il iubesc pe Gray cu defecte si...ma rog, defecte si atat. S-a intamplat, nu stiu cum, dar s-a intamplat si imi este rusine.

- Stai linistita, spune aceasta intelegatoare. Nu e nimic daca nu iti place, spune Jade, continuand sa ma studieze. Oricum, am intuit sentimentele lui Gray fata de tine inca din prima clipa cand ai aparut. Nu stiu daca vezi asta, Clara, dar in preajma ta, acesta intra in rolul pe care l-a avut initial acum ceva timp, este om in preajma ta.

- Oh, inceteaza cu prostiile, spun afectata de imaginea de ansamblu a lui Jade si obrajii prind culori noi. Gray doar adora sa ma chinuie si sa ma schinguiasca, spun cu amaraciune. Poti numi tu asta dragoste? intreb sarcastica in timp ce Jade salta umerii goi catre mine.

- Hm, de unde sa stiu aceste lucruri? Eu ce sa mai zic? Voi avea primul iubit pe la 60 de ani, imediat dupa inmormantarea sa, spune aceasta cu tristete in glas si imi dau seama ca Gray este foarte strict cu Jade, insa sub aceasta pelerina, se vede ca Gray ii vrea doar binele.

- Nu chiar, incerc s-o linistesc, trecandu-mi bratul pe dupa gatul sau si incep sa-i mangai umarul stang, care este rece ca gheata.

Dintr-odata, un cap de om insangerat aterizeaza in parbrizul masinii si tresarim amandoua, tipetele puternice se aud probabil pana in cealalta parte a cartierului intunecat. Ma opresc din tipat si chiar daca genunchii inca imi tremura, fixam amandoua parbrizul de pe care curg siroaie de sange. Cu pieptul care se umfla si desumfla la infinit, incerc s-o linistesc pe Jade care este la fel de impacientata ca si in momentul impactului. Incep sa injur in liniste si atunci cand ma ridic furioasa, deschid portiera masinii.

Ma sperii zdravan de Gray care ma surprinde neplacut si cad rapid, inapoi pe bancheta cu ochii speriati catre el. 

Aceasta deschide larg usa, ma ridica de pe bancheta si intra el, unde se pune intre noi, cu ambele brate peste umerii nostri si ne zambeste. Cand la una, cand la alta. Aceasta se face comod si atunci cand ii ating unul dintre genunchi, ma fixeaza, incercand sa ghiceasca dorintele si rugamintile care se ascund dupa aceasta expresie disperata. Aceasta isi linge buzele si ne anunta ca vede multa frica pe chipurile noastre, ceea ce simt cu totii ca-i aduce satisfactie maxima. Ii zambeste lui Jade si atunci cand buzele sale se aproprie de fruntea ei, o saruta usor, fiind grijuliu si atent cu ea.

- Ce fata cuminte am! spune acesta cu mandrie in glas si atunci cand isi ridica ambele maini catre ea, o manjeste cu noroi fara sa vrea. Daca imi strici fetita, jar mananci, Clara! striga acesta cu putere catre mine si ma lipesc de portiera dreapta a masinii, furia ii reiese din vocea ragusita. Jade, vreau sa ramai aici pana se opreste ploaia, bine? Eu si cu Clara aveam ceva de discutat ca de la barbat la sclav, spune aceasta si il privesc socata de ceea ce a spus.

Aceasta se muta si ma impinge cu puture in usa. Atunci cand usa nu se deschide, Gray trece peste mine si impinge cu putere usa. Atunci cand aceasta se deschide in sfarsit, Gray cade din masina si eu peste el. Picaturile de ploaie ne sageteaza cu putere, fiecare picatura rece imi trimte fiori puternici prin corp si ma ridic furioasa, pe varfuri, aproape la aceasi inaltime cu Gray.

- Raman cu Jade! spun hotarata.

- Nu, nu, spune aceasta distrat si ma trage cu putere de una din incheieturi. Tu vi cu mine! ma trage cu putere de camasa si nu mai pot protesta.

Jade isi ia la revedere de la mine, clipind alene si inchide usa masinii rugand-o sa nu ma lase cu el. Ne priveste cum ne departam si realizez ca Gray este norocos. Are o fata frumoasa, care il asculta si chiar daca suna ciudat, in acelasi timp ii stie de frica. Si chiar daca am petrecut atata timp cu Jade si am aflat atat de multe, tot am impresia ca nu e nici ea usa de biserica. Ceva se petrece aici! Jade a aparut din senin in viata lui Gray si tare imi este frica ca venirea ei este un motiv in plus de a macelarii toti oameni din acest oras.

Continue Reading

You'll Also Like

836 144 7
|| Horror || Dramă || Mister || ,,Am o întrebare care mă lasă în ceață: sunt eu nebun sau sunt ceilalți?" - Albert Einstein Credem că...
1.1M 35.2K 52
Izabella a fost mereu un mister pentru cei ce au întâlnit-o. Mereu rece, tăcută și singură. Alunga repede pe cei ce nu îi puteau face față personalit...
1M 77.2K 55
Locul 1 în cadrul concursului Penița de Aur, la categoria Dragoste. Cea mai bună carte a anului 2019. Locul 1 la categoria Dragoste în cadrul concu...
1.2M 89.7K 57
Ochii lui trişti, distanţi, atitudinea rece, postura ameninţătoare şi acele cicatrici. Aşa îşi ţine Damien Assante sufletul la adăpost de oameni...