KIDS• Avengers (Kate3)

By JoyMcGee

105K 9.2K 2.4K

"Už je to rok a půl," pronesl Bucky zadumaně a přijal ode mě plechovku piva. "No, jsme zase o něco starší," p... More

TRAILER A ÚVOD
1. Kolibřík
2. Atlantik
3. Mamuti
4. Vlnky
5. Jedna dvě, pan Kokos jde
6. Pufíto oteritó
7. Není povzdech jako povzdech
8. Abstinent
9. Takak
10. Zády k díře!
11. Chtěl to vědět
12. Znáte to, hej naaau
13. Holubofobik
14. Překakaované kakao
15. Když žralok ucítí krev
16. Iron man, Lhář a Otec
17. Zásilka
18. Ticho
19. Důvěřuj systému
20. Rozešli jsme se
21. Rovnaný fíkus
22. Když pavouk číhá opodál
23. Velký fanoušek
24. Stařec s holí
25. Bladhaund
26. BURÁKY A LÉTAJÍCÍ HORY
27. Charita a vysklené okno
28. Dora průzkumnice, ksichte
29. Čajík s kapkou rohypnolu
30. Dva za dva
31. Úniková chůze a odhalená tajemství
32. Helen a sloup cihel
33. Mezi děvčaty
34. Travis a podzimní Texas
35. Čočka, Blake a předpověď počasí
36. Když blázen sází na blázny
37. Jak nastalo peklo
38. Zlatý popel napadal mi do řas
39. Bublina netečnosti
40. EPILOG

CO BYLO A CO BUDE

741 64 47
By JoyMcGee

Tato kapitola je strategicky rozdělená na dvě poloviny. V první bude něco o příběhu, který právě skončil, podělím se o nějaké koncepty, obrázky, čísla, detaily. A v druhé části bude nějaká vize do budoucna, co se týče psaní.

1. ČÁST - CO BYLO

CO SE JEŠTĚ PLÁNOVALO - PŘÍBĚHY - MARVEL

• Pokud si někdo vzpomínáte na tu holku, se kterou při finální bitvě bojoval Steve, ta, která bojovala tak, jako by znala jeho útoky předem... tak ta měla být hlavní postavou kratšího příběhu. Na jejím jméně jsem si dala ukrutně záležet - Evangeline Emmeline Smith... :D Její schopností měla být naprosto dokonalá a neovladatelná intuice. A taky měl být nějak zapojen Bucky, bo Bucky je ♥ Z toho ale sešlo.

• Další kniha má zatím jedinou kapitolu a je to těžká komedie. Trochu opět parodie. Tentokrát o holce s exotickým a dramatickým jménem Tanya (viz banner nahoře), která je jaksi ubir (ano, B), což je upír naprosto zbaven romantiky. Před lety se vyválela v kaluži krve svého nadřízeného, takže je nyní pod dozorem a utírá zvratky v oprýskané kavárně. Není to úplně v plánu, ale ještě to mazat nebudu.

CO SE MĚLO KATE STÁT, ALE NESTALO

• Steve měl naoko umřít.

• Steve měl doopravdy umřít.

• Kate měla mít dvojčata.

• Kate měla umřít.

• Kate měla prožít kóma a odnosit Blake v tomto stavu. Měla se probudit ke své několika měsíční dceři. 

• Grace a Connor měli mít třeba kolem deseti, to jich se totiž týkal název knihy KIDS.

• Vypadla celá scéna, kdy Kate nakoupí dárky na Vánoce, ale dají jí jenom průhlednou tašku. Tak rychle kvaltuje přes obchoďák, aby ji neviděli přátelé, pro které to bylo. A oni celý ten její dramatický úprk sledují z vyššího patra. Měla jsem s tím velké plány.

CO SE STALO, ALE STÁT SE NEMĚLO

• Celá první kniha je situována do Miami na Floridě (Tonyho vila, tajemná jeskyně, Lissa), přičemž to mělo být v Malibu v CA. Četla jsem si o Tonyho vile, která je ve filmu, že je v Malibu. Čili jsem napsala, že je v Miami. :D NO, už to měnit nebudu, na Floridu tam je plno odkazů. 

• Celá třetí kniha je psána formou hádanky, jelikož se během tří kapitol přeskočí čtyři různé časové roviny :D plán byl vás na začátku trochu zmást, ale brutálně se mi to vymklo.

• Zoey zmizela z příběhu bez vysvětlení. Zmizela při záblesku jednoho z kamenů nekonečna a chvilku jsem ještě počítala s tím, že se někde objeví, ale nakonec jsem se na to vykašlala. Čili důležitá postava, ale vlastně zmizela a nikdo ji nehledal, nikdo netruchlil nebo tak něco. 

• Až to budu upravovat, najdu toho asi víc. To Malibu jsem třeba našla pár dní zpátky. 

BLAKE ROGERS

Malá rozkošná Blake. Mám poměrně jasnou představu, jak to pak celé bylo, ale ráda bych nechala pěkný konec pěkným a nijak nepřipomínala, že Kate jednou bude šedesát třeba... ups. 

Každopádně umíte si představit tu střelu - dcera Kate, dcera Steva, život ve stínu SHIELDu, neomezené finance, neobvyklé prostředí. 

Co myslíte vy? Akademie? Normální život? Výzkum?

(btw. co jsem to vybrala za Tonyho fotku :D žádný fousky a gesto jako "chceš do držky?!")

NĚJAKÁ ČÍSLA

Jenom pro představu, jak velcí čtenáři vlastně jste, přikládám tabulku s čísly. Aby to nebylo tak abstraktní, můžeme přirovnávat.

Třeba takový jeden díl Hunger games má 100 000 slov. Trochu blíž je první kniha Harryho Pottera, která má 77 000 slov. Co se týče něčeho akademičtějšího, klasická seminární práce (méně náročná) má kolem 10 000 znaků, bakalářská práce má mezi 30-70 stranami. Atd. Takže pokud jste až zde, je to skoro na záznam do čtenářského deníku... nebýt to taková teen parodie... na wattpadu. ♥

Co se týče časové náročnosti, je u každé knihy úplně jinak. S KATE jsem strávila pouhé dva tři měsíce roku 2015 (nějaké lehké náčrty proběhly 2014); knihu GOD jsem napsala během jediného roku 2015-2016. A konečně náš rekordman KIDS - nádherných 5 let. :D Ehm. 

TROCHU DIVNÉ NÁZVY KNIH

KATE - to dávalo smysl, líbí se mi dodnes, že to je krátké, výstižné a má to v sobě schovaný ten vtip, kdy každé písmeno znamená jednu její milou vlastnost (kritická, arogantní, temperamentní, extrovertní) - teď mi tam nesedí to extrovertní... nevím, proč jsem to vyměnila za původní a dokonale padnoucí excentrická.

GOD - prvoplánově odkazuje na Lokiho, který knize dává spád. Bohužel jsem to zvolila ještě v době, kdy jsem všechno pojmenovávala anglicky. Hrozná móda, čeština má tolik krásných názvů, tolik možností a obratů. Ale měnit to nebudu, to knihám neprospívá. Taky to můžu kamuflovat tak, že to vlastně popisuje děj - gradující osobitá divočina. 

KIDS - naprosté zoufalství, co se týče výběru. Jak už jsem výše psala, název KIDS (děti/děcka) odkazuje na Connora a Grace, kteří v původní myšlence byli opravdu dětmi kolem 11 let. Tady bych to taky mohla kamuflovat - Kontraproduktivní Idea Dějových Skoků (které se, přiznejme si, moc nepovedly).

_____________________________________________________________________

2. ČÁST - CO BUDE

Nyní už jenom nastíním, co mám vlastně rozpracovaného, co na mém profilu můžete v budoucnu čekat. Určitě budu ráda, když se k tomu vyjádříte, protože mám zrovna velké dilema, do čeho se vlastně ponořit. 

A) POSVĚTÍ

Příběh o tom, jak si představuji smrt. Zemřete-li náhle, nesmíření a čistou náhodou, dostanete se na nehostinnou planetu, která kdysi plnila účel místa, které vám má pomoci najít klid. Ale jelikož se lidi chovali jako lidi a divocí andělé byli vyhnáni, nemáte se nyní jak dostat na "druhou stranu". Město se přelidnilo už dávno, vůdčí osobnosti provádí záhadné experimenty, lidé mizí. Na druhou stranu město žije kulturami všech tisíciletí a pod povrchem se vyzbrojuje odboj. 

Tato kniha má už asi 6 kapitol a poměrně ucelenou myšlenku. Jediné, co mi brání v pokračování je, že se pár kapitol odehrálo v poušti a moje popisy jsou brutálně nejasné. Čili to ladím.

B) PSANCI

Milovaní Psanci. Vše se točí kolem mladé doktorky Rowan žijící ve společnosti TORONTO roku 2499. Svět je rozdělen na městské státy a zrovna tomuto vládne krutý Zástupce, který nespravedlivě soudí každého, kdo se mu jen trochu nezdá. Rowan je vyslána na smrt (jelikož neexistuje trest smrti) na pospas stejně vyhnaným vrahům uprostřed kanadských lesů. Tam objevuje, že se věci mají jinak, než si celý život myslela a začíná vidět pod povrch věcí. Zjišťuje, že její vyhoštění bylo dávno předem naplánováno a další život měnící informace. 

Taky už mám asi 6 kapitol a nápad buď na obsáhlejší příběh nebo trilogii. Hrozně ráda se k němu vracím, jenom s trilogií KATE jsem se neodvážila začínat něco nového naplno. 

C) JINÝ Z MÝCH ROZEPSANÝCH

To, že je souhrnně označuji jako "jiné rozepsané" asi naznačuje, že u nich takové ambice nemám. První dva (Psanci a Posvětí) jsou promyšlené až do konce, ale tyto zatím nabývají tvarů, přesto je čekat můžete, jen třeba za 30 let.

Hořící háďata - poměrně temný příběh o druidech mezi námi, kteří jsou spojeni s přírodou tak silně, že je na ní založená celá jejich kultura. Mají různé úrovně moci, někteří se zmůžou na pár efektních kouzel, jiní dokáží ovládat obludy a cestovat skrze stromy. Dol, naše hlavní hrdinka, která se o druidech dověděla teprve nedávno, neumí absolutně nic, přesto jsou do ní vkládány obrovské naděje. Je podivným párem označena za nositelku spící duše největší druidky všech dob, Dol to navzdory všem podivnostem přijme a pustí se do procesu probouzení její moci.

Zákon smečky panuje - je jednoduše příběh vlkodlaků (já vím) trochu jinak. Payton je historička a zkoumá původní hierarchie vlkodlačích smeček. Fascinuje ji to hlavně proto, že novodobé smečky velkoměst ztratily to pověstné pouto a stávají se velmi anonymními. Po nemilém incidentu je vyslána, aby jednu takovou malou rodinnou smečku zkoumala, to ovšem netuší, co všechno ji tam čeká, do čeho se namočí a co o své původní smečce zjistí. Zahrnuje násilí, nahotu, antisociální chování. 

Autor 24 - epický nápad věnovat se povídkám, které mi vlastně rozsahem vůbec nepadnou. Já se chci vrtat v detailech a napínat napříč kapitolami. Každopádně mám pár menších nápadů, které chci načrtnout aspoň touhle formou. Zatím mám povídky asi tři, ale chystám se na další. Vydám, až to nebude takový BS. :D

Jakási fantasy (poslední sloupec)- vystřídala jsem několik názvů, ale momentálně to žádný nemá, bo měním celý koncept. Je to ale zasazeno do jakéhosi středověku a míchám to s domorodci z pralesů, rituály, magií, ale i klasickými formáty jako je království nebo vynucené sňatky. Jak říkám, nemá to ještě jasný tvar. 

POKUD by někoho zajímalo, jak vypadají další obrazové materiály, které k příběhům mám (bannery, covery všeho stáří), je toho plná kniha GRAPHICS.

____________________________________________________________

A to je tak nějak všechno. Budu moc ráda, pokud mi dáte vědět, který z příběhů vás zaujal nejvíce, abych věděla, kterému mám dát plusové bodíky při výběru. ♥

____________________________________________________________

♥ Díky a snad někdy příště. ♥

Continue Reading

You'll Also Like

5.6K 449 33
Petr I. z Rožmberka doprovází společně s družinou ostatních pánů svého přítele Hynka Berku z Dubé na jeho zásnuby s Kateřinou z Vartenberka. Kousek o...
11.5K 356 38
Hailey Horner. Bývalá závodkyně formule 3,ale musela skončit poté co měla hroznou bouračku,kterou zavinil její hlavní protivník Lando Norris. Dva rok...
8.7K 1.1K 10
Kývla jsem na to jen kvůli finančním problémům mé rodiny a kvůli tomu, abych mohla zaplatit léčbu mé babičky. Je mi úplně jedno, jak vidí veřejnost...
14.6K 1.1K 39
„Všichni~" příraz, „tě nenávidí, Jimine~" příraz, „Budou tě vždycky~" příraz, „nenávidět~" příraz, „Nikdo tě nebude~" příraz, „nikdy milovat, ty~" př...