Capitolul 9 - Primul meci de Vajhat

334 23 3
                                    

      A doua zi era sambata, asa ca s-au dus la Hagrid, care i-a intampinat vesel:

      - Ghiciti cine vine in vizita! le-a spus el.

     - Sa ma gandesc..., zise James, ciufulindu-si parul.

     - Hagrid, intreba Frank cu teama in glas, ce este cu cele doua cani mari?

     - Grawp, zise Rose.

     - Da, Rose, zise Hagrid, vine Grawp in vizita.

    - Hagrid, zise Scorpius cu precautie, Grawp nu este fratele tau urias?

    - Frate vitreg,  il corecta Roxanne, parand oarecum plictisita.

    Chiar atunci usa se deschise cu putere si in prag isi facu aparitia Grawp, uriasul frate vitreg al lui Hagrid, care reusi in cele din urma sa intre, aplecandu-se mult in fata si facand scaunul pe care se aseza sa se clatine putin.

     Scorpius si Lysander, care erau cel mai aproape asezati de Grawp, isi mutara scaunele in cealalta parte a mesei. Lysander, in graba lui se impiedica si cazu. Grawp intinse o mana lunga cat o matura si il ridica, punandu-l la loc pe scaun.

     - Mmm...Multumesc, zise Lysander naucit.

    - Asculta, Hagrid, zise Frank grabit, noi ar trebui sa plecam sa ne facem temele.

    - Dar abia ati ajuns, zise Hagrid posomarat.

    - Dar avem multe teme, protesta si Lysander cu glas abia auzit.

     Si, fara a-si mai lua la revedere, Frank si Lysander o zbughira pe usa care ramasese deschisa. Albus, Rose, Scorpius si Roxanne ii urmara dupa cateva minute. James ramasese sa mai vorbeasca cu Grawp.

   Mai tarziu in acea dupa-amiaza, Victoire tipa la Albus, Scorpius si Roxanne la antrenamente, incercand sa afle de ce James nu venise.

   - Poate e in aripa spitalului, propuse Louis un raspuns in gluma.

   - Roaga-te sa nu fie, il ameninta tipand sora lui, pentru ca daca este te voi trimite sa-i tii companie.

   - Ce s-a intamplat? intreba James zburand pana la ei.

   - Ai intarziat, zise Victoire, asta s-a intamplat.

   - Vorbeam cu Grawp, zise James in ciuda semnelor disperate e care i le faceau toti coechipierii pe la spatele verisoarei lui, si cred ca am pierdut notiunea timpului.

   Antrenamentul din acea zi a fost cel mai extenuant antrenament pe care si l-a putut aminti Louis, care fusese in echipa Cercetasilor din primul an, la fel ca ceilalti.

   Urmatoarea saptamana trecu in zbor. Harry, Ron, Hermione si Neville nu le dadura copiilor teme, pentru simplul motiv ca primul meci de Vajhat se apropia cu repeziciune, iar ei, ca niste Cercetasi ce sunt nu vroiau sa lase victoria Viperinilor.

    Antrenamentele erau mai grele ca niciodata, Victoire parca innebunise si vorbea doar despre Vajhat. De asemenea erau din ce in ce mai grele temele la Potiuni, deoarece domnisoara Parker le dadea, la fel de partinitoare ca sefa casei Viperinilor, cat mai multe teme Cercetasilor, incercand sa-i impiedica sa se antreneze.

    Ca sa-si necajeasca fratele mai mic, James il asigura ca daca va fi dat jos de pe matura o sa primeasca foarte repede ajutor de la Madam Pomfrey, deoarece aceasta era in tribune.

    Rose, pentru a-si ajuta prietenii, luase asupra ei toate temele membrilor echipei din anul intai.

    Membrii echipelor erau tintele blestemelor casei adverse. Astfel, jumatate din echipa Viperinilor a trecut cel putin o data prin aripa spitalului. Membrii echipei Cercetasilor erau incojurati oriunde s-ar fi dus de membrii tuturor caselor, in afara de Viperini, deoarece toti se saturasera de faptul ca ei au castigat mereu cupa la Vajhat, de cand legendarul Harry Potter terminase scoala. Cercetasii fusesera anul trecut pe cale sa castige, dar cautatorul Viperinilor prinsese hotaica de sub nasul lor si castigasera la o diferenta de numai 10 puncte. Cautatorul Cercetasilor din acel an fusese dus, a doua zi, in aripa spitalului cu niste tentacule iesindu-i din cap, desi nimeni nu spusese nimic, de frica, cea care il blestemase fusese Victoire.

    In ziua meciului cerul era senin si vizibilitatea foarte buna, lucru pe care il sublinie Rose la micul dejun ca sa-si incurajeze prietenii.

   - Vizibilitatea buna nu o sa-l ajute pe Albus sa zboare mai repede, nu-i asa, Al? raspunsese James.

   - Lasa-l in pace, J, replica Rose suparata.

  - Imi place cum suna... J, zise James visator.

   Echipa se ridica cateva minute mai tarziu si se duse la vestiar sa-si schimbe robele.

   - Deci... isi incepu Victoire discursul.

   - ...baieti si fete...,zise J.

   - ...daca nu vom castiga..., completa Louis binedispus in ciuda sprancenelor incruntate ale surorii lui.

  - ...va omor, sfarsi Victoire, privindu-i taios pe toti.

  - Asta nu a fost si anul trecut, zise J la fel de binedispus ca Louis.

  Iesira din vestiar in aplauzele multimii.

  - Si iata si echipa Cercetasilor, se auzi o voce pe care Albus o recunoscu ca fiind a lui Locan, fratele geaman al lui Lysander. Multi dinte voi sunt cu siguranta uimiti de ciudata alegere a Capitanului, Victoire Weasley, de a-si forma echipa din prieteni si familie. Pe post de portar l-a pus pe Noah Baston, al carui tata, este un lucru cunoscut, a fost in echipa cu unchiul ei, Harry Potter. Apoi vine Scorpius Reacredinta, cel mai bun prieten al varului ei, apoi Louis Weasley, fratele ei, Roxanne Wealey, verisoara cu ea si in final, verisorii ei, fratii Potter: James si Albus.

      - Vreau un meci corect si cinstit, zise antrenoarea, dupa ce Capitanii echipelor si-au strans mainile, Capitanul Viperinilor incercand sa-I striveasca mana lui Victoire. Apoi fluiera.

      - Meciul a inceput, comenta Locan, ambele echipe si-au luat zborul. Balonul e la Victoire, apoi la Reacredinta, apoi la James, care este lovit de un balon-ghiulea bine tintit. Viperinii preiau balonul, Inaintasa lor, Violet Smith trece de ceilalti si arunca balonul... si Baston il prinde si-l trimite la Victoire, apoi la James, care mai primeste un balon-ghiulea in cap, ghinionista zi pentru el,  balonul trece la Smith, care si ea primeste un balon-ghiulea trimis de Roxanne si pierde balonul, pe care-l ia Reacredinta, trece de echipa adversa si arunca si... a dat gol, ma rog, mai are si el noroc.

        -Bravo, ii zise Albus lui Scorpius trecand in zbor pe langa el.

         In curand Cercetasii conduceau cu 50 la 0. Scorpius juca cu furie de cand auzise de Violet Smith, lucru ineexplicabil pentru coechipierii lui. El daduse  3 din cele 5 goluri.

         Acum, spre bucuria Cercetasilor, Locan nu mai putea sa se mire cu voce tare de alegera lui Victoire in materie de coechipieri.

       -Balonul este la Miranga Greeengras de la Viperini, continua Locan. Se indreapta spre poarta Cercetasilor, dar primeste un balon-ghiulea in cap de la Roxanne Weasley si balonul ii scapa. James Potter il prinde si se indreapta spre poarta Cercetasilor. Mai primeste un balon-ghiulea, de data asta in umar, scapa balonul si-l prinde Violet. Recaredinta o urmareste atent pe Violet, iar cand aceasta primeste un balon-ghiulea, scapa balonul, el il prinde, se indreapta spre poarta Viperinilor si... lovitura este buna. Cercetasii conduc cu 60 de puncte.

       Se intampla o diversiune. Albus se indrepta rapid spre pamant, urmat indeaproape de Cautatorul Viperinilor.

       -O sa cada, striga multimea.

       Harry era singurul care-si daduse seama ce se intamplase de fapt. Si cum sa nu stie? Doar el isi invatase fiul asta.

     Cand mai erau cativa centimetri pana la pamant, Albus vira brusc in sus. Cautatorul Viperinilor nu mai avu timp sa repede manevra si cazu.

    Profitand de cele cateva momente pe care le castigase, Albus se uita in jur.

   Brusc, Albus vazu Hotoaica in apropierea cercurilor Cercetasilor, si, fiindca se inaltase din nou sus, cobori in picaj si se indrepta spre ea. Nimeni nu-l observa pana cand nu ridica in sus Hotoaica in uralele echipei si ale elevilor. Doar Viperinii mormaiau suparati.

1. Albus Severus Potter și Camera Veșnic Închisă ✔Where stories live. Discover now