İlk Gün

2.4K 79 25
                                    

Her şey Drumstrang Akademisinden atıldığım için başıma geldi. Tek yaptığım yarı zamanlı okuldan kaçmaktı. Biraz kafa dinlemek istemiştim sadece, ama tantanacı müdür hemen aileme haber vermiş ve kibarca okuldan alınmamı (atılmamı) sağlamıştı. Abimle aynı okulda okumak istemiyordum herşeyimi bilmesine gerek yoktu ama benim fikrimi soracaklarını hiç sanmıyorum. Hogwarts için hazırladığım bavulumu aşağı kata indirdim ve beni cisimlemesi için Roxie'ye tutundum. Evde kimse yoktu o yüzden ev cinimizle gelmek zorundaydım...

"Ne yaptığını zannediyorsun Roxie ya biri görseydi bir evciniyle geldiğimi! Ben sana biraz geride cisimlenelim demedim mi!"

"Aslında küçük hanım söylemeyi unutmuş olmalı efendim, Roxie hatırlayamadı,"

"Bu ne cürret! Kes sesini seni pis yaratık! Ve çekil önümden bundan sonrasını kendim hallederim şansıma etrafta kimse yok,"

Roxie beni Hogsmeade'e cisimlemişti. Hogwarts'a direkt cisimlenilmediği için buradan gidecektim. Burası okula oldukça yakındı. Hogwarts'a doğru uzanan patikadan yürümeye başladım.

Kahretsin! Ayaklarım şişti resmen.. okul bu kadar uzak mıydı yoksa ben mi yolu şaşırdım. Hayır kesinlikle ilk şık olmalı ben asla şaşırmam.. ah şu çatlak Dumbledore okula cisemlenmemize izin verseydi ne güzel bu kadar yürümeyecektim!. Acaba Roxie beni içeriye cisimleyebilir mi? Hayır Ramona az kaldı yürürsün sen.. dayan!...
Bavuluma ne koymuşum ben ya sanki okula göçüyorum. Keşke Rabastan olsaydı, taşırdı bavulumu.

Bileğim yorulduğu için bavulumu ve süpürgemi yere bıraktım.. şöyle bir düşününce neden süpürgeme binmemiştim ki. Of yorgunluktan yanımda olduğunu bile unutmuş olmalıyım. Son model olan süpürgemi ona özel hazırlattığım kılıftan çıkarttım ve eşyalarımı üzerine yerleştirmeye çalışarak bende oturdum. Bavulum heran düşecek gibi duruyordu, yanımda ip felan da yoktu ki bağlayayım o yüzden bavula sıkı sıkı tutundum ve ayağımı iki kez yere vurmamla havalanmaya başladım. Son sürat Hogwarts'a ilerliyordum. Sonunda girişe geldiğimde yavaşladım ve yere indim. Ders bitmiş olmalıydı herkes bahçede olduğuna göre.. yavaş yavaş okula girdim ve müdürün odasına doğru ilerledim üff Rabastan'ın dediğine göre birde salak salak şifreleri vardı. Heykelin karşısına durdum ve beklemeye başladım. İllaki biri gelip açacaktı..

Kimse gelmiyor mu ya! En iyisi Profesör Slughorn'u bulayım...

Ben iksir sınıfına doğru yürürken öğrenciler yanımdan ilerliyorlardı. Biri bana çarpsa da şöyle iyice bir azarlasam diye içimden geçirmeden edemedim. Sonunda sınıfa vardığımda hâlâ çıkmamışlardı.
Biraz da kapının önünde bekledikten sonra dayanamadım ve kapıyı çalıp içeri adımladım. Aaa abimlerin sınıf.. ups..

"Buyrun Miss...."

"Merhaba Profesör Slughorn ben Ramona Lestrange.. Rabastan'ın ablası..."

"Aa Miss Lestrange, dersimi neden böldüğünüzü sorabilir miyim acaba?"

"Ah Profesör ne kadar kibarsınız.. zaten abim, Rabastan felan çok bahsediyor sizden babam da çok sever sizi.."

"Öyle mi?, babanızı severdim en iyi öğrencilerimdendi şimdi bakanlıkta çalışıyor öyle değil mi?"

"Evet Profesör, bu arada ben Profesör Dumbledore'u soracaktım da Hogwarts a başladım binam için.."

"Ah birlikte gidelim Miss Lestrange, nasıl olsa hangi binada olacağınız belli.."

"Tabii ki Profesör ama ders.."

"Zaten az kaldı buyrun lütfen,"

Profesör Slughorn'un peşinden hızlı adımlarla ilerlemeye başladım, Müdürün odasına geldiğimizde ki şifre 'Beyaz Çikolatalı Kurbağa Da Bulunmalı' ymış.. ne kadar da saçma...

Bir Lestrange HikayesiWhere stories live. Discover now