Bölüm 2 (bölüm 1 diğer kitap)

76 2 1
                                    

Artık zamanı gelmişti.

Jedi köpeklerinin soyunu kurutmuştuk ve geriye sadece iki tane kalmıştı ve onlardan biri de Usta Windu idi. Güçlü bir Jedi idi ve ölmeyi hak ediyordu. Uzun zamandır planlanmış bir planı harekete geçirme vakti gelmişti.

İmparator'a da danışmıştık her şey yolundq gidecekti, gitmek zorundaydı. Aynı Obi-Wan'da olduğu gibi herşet tertemiz olacaktı. Gene Darth Bane ile birlikte gidip o Jedi köpeğinin işini bitirecektik. Ama bu sefer farklı olacaktı. Usta Windu Nar Shadda'da gizlenirken görülmüştü. Ben ve Darth Bane kılık değistirecektik. Yanımızda destek olmayacaktı. Sadece ikimiz ona karşı. Gemimiz indi Darth Bane gibi güçlü bir Sith Lordu'nun yanında olmak beni hem mutlu ediyor, hem de güçlü hissettiriyordu. Her yerde garip yaratıklar vardı ama Usta Windu hiç bir yerde yoktu. Derken Darth Bane birden duraksadı, benim hissettiğimi oda hissetmiş olmalıydı. Darth Bane:

"Güçte büyük bir dalgalanma hissettim." dedi ve yolu gösterdi. Yürüdükçe güçte Windu'yu daha çok hissettim. Darth Bane ne yaptığını biliyor gibiydi. Evet, sessiz bir sokaktaydık ve Usta Windu karşımızda dikiliyordu. Onu görünce aklına lanet Jedi anılarım geldi. Sonra Darth Bane konuştu:

"Sana ilk ve son kez soracağım, iki şansın var birincisi ışın kılıcını bırakır,teslim olur ve bizimle gelirsin, ikincisi ise burda ölümünle yüzleşirsin."dedi.

Usta Windu ışın kılıcını açtı ve bize doğru baktı. Sanırım bu hayır demek oluyordu.

Önce Darth Bane ışın kılıcını açtı ardından ben, sonra ikimiz birden usta Windu'ya doğru koştuk. Işın kılıçları birbirine çarpıyor ve etrafa ozon kokusu yayılıyordu. Windu benim için gerçekten zorlu bir rakipti ama yanımda güçlü Sith lordu Darth Bane vardı. Darth Bane azimle savaşıyor ve sinirleniyordu derken öyle Usta Windu'ya öype bir forcr push yaptı ki ben bile yerimden oynadım adam gerçekten gücü nasıl kullanıcağını biliyordu. Windu duvara yapışmışken üzerine atıldım. Usta Windu iyi karşıladı. Sonra ışın kılıcımı geri çektim geriye atladım. Havada geriye doğru atlarken üzerimden Darth Bane'in benim üzerimden atladığını ve tekrardan force push yaptığını gördüm. "Çatttt" diye bir ses duydum, sanırım usta Windu'nun kaburgası kırıldı diye düşündüm. Sonra bende saldırdım. Tekrardan ikimiz saldırıyorduk. Usta Windu'nun zorlanmaya başladığını hissediyordum. Windu kendinden beklenmeyen bir hareketle gücü kullanıp Darth Bane'yi itti. Darth Bane duvara çarptı ve ışın kılıcını düşürdü. Bunun nasıl olduğuna kendiside inanamıyordu. Windu ile tek başıma kalmıştım. Bana:

"Bana geri dön , aydınlığa geri dön Kit Fisto." dediği anda deliye döndüm ve hiç strateji düşünmeden rastgele sinirle ışın kılıcımı sallarken Mace Windu sol elimi kesti. Çığlık atarak yere düştüm. Mace Windu üzerime atlarken Darth Bane çıkageldi ve ışın kılıcını karşıladı. Onlar savaşmaya başladılar. Darth Bane aşırı sinirlenmişti ve gücü çok iyi kullandığından artık Usta Windu'nun hiç bir şansı yok gibiydi. Ama benim Sith kardeşim orda savaşırken ben burada bir kesik kol yüzünden olan biteni izleyemezdim. Ayağa zar zor kalktım. Gücü kullanarak sağ elimle ışın kılıcımı kendime çektim ve savaşa girdim. Ne kadar canım yansada, savaşıyordum.

İkimiz ardı ardına darbeler savuruyorduk Darth Bane ile. Usta Windu artık güçsüz düşmüştü. Darth Bane bana doğru baktı, ne yapsam gerektiğini biliyordum. Kafasını tekrar Usta Windu'ya dönünce ikimiz aynı anda gücü kullanarak Windu'yu ittik ve duvara öyle bir çarptı ki duvar üzerine yıkıldı. Gücü kullanarak onu oradan çıkardım. Ölmemişti ama çok güçsüzdü ışın kılıcını kaybetmişti ve tamamen çaresizdi. Usta Windu'yu havada tutarken Darth Bane'e sordum:

"Onu şimdi öldürmelimiyiz yoksa bilgi alıp işkence mi edelim?"

Sakin bir ses tonuyla:

"Gereken bütüm bilgileri Ketu adında başka bir Jedi'dan aldık. Onun işini burada bitirmeliyiz." dedi.

Artık yapılması gereken şeyi yapmak gerekiyordu. Jedi köpeğini dizleri üzerine oturttuk. Darth Bane ile ben Darth Gurthang aynı anda ışım kılıçlarımızı açtık. O sağdan ben soldan en aşağıdan başlayıp kollara kadar senkronize bir şekilde kestik. Usta Windu'nun gözünden yaşlar geliyordu artık. Ağlayıp yalvarıyordu:

'Lütfennn! Bana merhamet edin, beni öldürmeyin!" diyordu.

Işın kılıcımı Darth Bane'ye fırlattım ve Darth Bane:

"Sithler merhamer etmez."

Dedi ve iki ışın kılıcıyla Usta Windu'nun kafasını vücudundan ayırdı. Kafası yerde yuvarlandı ve ayağımın ucuna geldi. Yüzüne tekrar bir baktım ve sinirlenince kafaya bir tekme attım. Kafa duvara çarpıp paramparça oldu. Darth Bane bana bakıyordu. Sanırım o da ben de az önce yaptığım şeye şaşırmıştık. Yanıma geldi omzuma vurdu ve dedi ki:

Her geçen gün biraz daha güçlü bir Sith oluyorsun Darth Gurthang." dedi.

Enkazın altından ışın kılıcını aldık ve gemimize binip Bastion'a döndük. Bizi gören İmparator sevinmişmiydi anlamamıştım. Sonuçta tek kolum kesilmişti ama Darth Bane arkadan Mace Windu'nun ışın kılıcını İmparator'a fırlatınca İmparatorun yüzündeki gülümsemeyi gördüm. İmparator gülmeye başladı sonra Darth Bane ardından da ben Bastion yankılanıyordu Sitlerin zafer dolu kahkaha sesleriyle...

Kit Fisto ve Darth Bane vs Mace WinduWhere stories live. Discover now