2

3 0 0
                                    

Ik leun op de wasbak en kijk mezelf aan in de spiegel. Ik heb grote kringen onder mijn ogen, omdat ik vannacht nog tot laat bij Maartje en Suus was. We zouden de verjaardag van Maartje morgen vieren, maar omdat mijn ouders perse op vakantie wilde naar die rotcamping in Zeeland moesten we het vannacht maar vieren. Ik pak wat water uit de kraan en gooi een beetje in mijn gezicht, even wakker worden. 'Schiet eens op joh, we willen nog een keer op de camping aankomen Roos.' Zegt mijn zus Senna geirriteerd.

Ik loop de toiletten van het tankstation uit en zie mijn vader en moeder bij de kassa staan. Hij lacht naar de vrouw achter de kassa en ik zie de chagrijnige blik in mijn moeders ogen. Ze dachten dat een "leuke" vakantie hun huwelijk wel zou kunnen redden, maar ik heb ze nog geen enkel aardig woord horen uitwisselen. Ik loop achter Senna aan richting de auto, onze ouders lopen het tankstation uit en schreeuwen naast de auto naar elkaar. Ik draai met mijn ogen naar Senna. 'Bemoei je er niet meer Roos...' Zegt ze.

Ik staar uit het raam en heb muziek op, ondanks de koptelefoon hoor ik alle discussies die voorin worden gevoerd. Ik ontvang een berichtje van Suus. 'Hoe bevalt de Terror-Vakantie Roosje?' Staat er. 'Nou de eerste honderden ruzies zijn al begonnen, hoe is het daar?' Stuur ik terug. Ik krijg nog geen reactie.

Het geschreeuw stopt en ik zie mama verdrietig worden, ik wil er iets van zeggen maar ik wil geen kanten kiezen.



You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 14, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Counting StarsWhere stories live. Discover now