1

11.3K 331 5
                                    

-"Vec si me pitala to pitanje"

Kaze kada procisti svoje grlo, te proklete tamne braon oci su je jos jednom pogledale pravo u njene smaragdno zelene... To je natera da kao i po obicaju skloni pogled.

-" Smatram da bih bila korisnija da zaradim neki novac... Ovde sam mesecima i trebalo bi da preuzmem zivot u svoje ruke... Oporavila sam se."

Nikad se nije vratio da sa nekim razgovara i ako je vrlo dobro znao da ce se uplasiti napravio je par koraka prema njoj. Fascinantno je kako se ona ne plasi da mu stane na put i to ga je dodatno mamilo da je posmatra i istrazuje njeno lice pamteci svaku crtu cak i ako ona skriva svoj pogled stidljivo.

-" Ovo je sada tvoja kuca, novca imas na kartici da kupis ceo fakultet, a ne skolarinu. Sve sto ti zatreba dovoljno je da mi kazes i resicu to."

Vratila je pogled ovoga puta ga je stidljivo skenrala. Cinilo se da ce joj srce ispasti iz grudi koliko je lupalo dok pokusava da ga omeksa.

-" Dosadno mi je ovde,treba mi nesto da se zanimam... Ne radim nista po ceo dan"

Pogledao je jos jednom kratko nakon cega je krenuo prem sobi ne zeleci da se raspravlja. Njemu je bilo slatko to sto ona gundja kad se on odmakne misleci da je ne cuje. Posmatrao je tako iza ugla kako se svadja sama sa sobom... U njoj je video malu princezu kojoj treba da pokloni ceo svet na dlanu.
Kad je izasla iz bolnice bila je slomljena i usamljena. Medjutim on je bio srecan sto je ziva. Nije je pitao da li ce da zivi sa njim vec je uzeo u narucije i doveo kuci.

-" Moje ime je Rajan Holsem,ja sam najlakse receno gangster... Ovo sada izgleda kao scena iz filmova ali na zalost nije."

Poceo je svoj razgovor isto vece nakon sto je smjestio u svoj dom posle nesrece. Gledala ga je bez imalo straha tada,osjecala je njegovo prisustvo dok je lezala na postelji i bio je tu kada se probudila. Pitali su je da li je on njen vjerenik ili muz s obzirom da je vecinu vremena bio iza ogromnog stakla cekajuci da se probudi... Osjecala se zasticeno,on joj je spasio zivot i ako sada saznaje cime se bavi ona se nije plasila vec je u njemu videla zastitnika.

-" Noel, ovo je sada tvoja kuca... Imaces svoj mir i doktori ce te obilaziti sve dok se ne oporavis. Samanta je kucna pomocnica,njoj se obrati za sve sto ti je potrebno..."

Nije ga stigla nista pitati,otisao je cim je rekao sta je imao. Najjace od svega je sto tada nije ni slutila da ce to biti najvise rijeci koje ce joj reci u narednih par meseci. Cujala ga je cesto kako se raspituje za njeno zdravlje,trazi najbolje doktore ali nju nije pitao nista osim "Kako si?" I "Jesi li imala bolove"... Rijetko ga je gledala, ali kad ga vidi uvek bi se osjetila cudno jer taj osjecaj nije znala opisati.

Mesec dana je brinuo o njoj, misleci da ona to ne zna ali cula je zidovi su tanki. Posebno kada joj je jednog dana pozlilo,cula ga je kako nervozno vristi na doktore,a te veceri nije oka sklopio vec je ulazio svakih 10 minuta da vidi da li je dobro.

-"Vraticu se kuci sjutra"

Obukao je svoju koznu jaknu na izlasku iz kuce. Nije joj ponovio da se obrati Samanti ako joj nesto zatreba dok je na poslu jer je smatrao da ona to vec zna.

Rajanov zivot bio je jednostavan,obavljao je opasne poslove, slobodno vreme je provodio u svojoj kuci ili kod neke od devojaka. Ne shvatite pogresno, Rajan je imao mnogo devojaka koje su bile njegova kombinacija na duzi period. Provodio je vece pored njih nakon cega ih ne bi ni zvao ni video dok sam to ne pozeli. One su pristajale i uzivale u njegovom tijelu dok je on to zeleo,zapravo dok mu ne dosadi.

Vozio je ulicama Amsterdama do svog stana gde ga je cekala vitka crvenokosa devojka. Bez truda da se promeni na tom polju otkljucao je stan i seo na fotelju. Ne nije ni rec rekao vec je pocela da se svlaci izazovno ga posmatrajuci... Nije zadugo bila nasmejana i izazovna, kada bi odlucio da prekine njene pokusaje zavodjenja i krenuo da zadovoljava sebe njenim tijelom nije mogla nista osim da vristi od bola. Bio je grub i bez emocija sto je retko koja devojka mogla da izdrzi... Svjestan je svega sto nosi zivot pored njega samim tim princezu drzao je dalje od sebe i ako je ona u njegovoj glavi konstantno. Zeleo je da bude srecna, a to ce biti samo ako njega ne poznaj. Ovako dobice zastitu, sve sto pozeli (skoro sve) jer opet ona je za njega bila biser u moru blata kojim je krocio svaki dan.

-" Sta ti je ona?"

Odjednom tihom prostorijom u koji je se malo pre odzvanjalo vristanje od bola prouzrokovano Rajanovim pokusajim da se zadovolji zacuje se tih umiljat glas crvenokose devojke. Imena im nije znao pa ih je pamtio po fizickim karakteristikama. Pogledao je trazeci u njenim ocima pokajanje zbog radoznalosti, ali kada vidi da ga nema brzo je hvata za vilicu

-"Gde si je videla!?"

Povisi ton fiksirajuci svoje oci sa njenim na silu. Pokusavala je da skloni pogled svakako da od njega pocinjes da se ledis, a pokajanje se pojavi isti tren kad ga razbijesni. Nije ona ni prva ni zadnja koja je zaljubljena u njega i koja pokusava da sazna bilo sta o njemu osim cinjenice da je zver u krevetu.

-" Ispred kuce juce je brala ruze, slucajno sam je primjetila Rajane kunem se"

Preplasena i od straha pocela je drhtati, a Rajan bez emocija ustaje i oblaci svoju odjecu.

-" Vise ne zelim da te vidim ocima"

Zalupio je vrata stana vidno iznerviran. Hteo je da se danas opusti i da vise puta uzme svoje zadovoljstvo ali samo je postao ljut kao RIS jer je glupaca saznala za njegovo blago i usudjuje se da u opste pomisli da moze da pita i prica o njoj. Ne smije da je pominje, ne smije da se raspituje ona je za njeg bila vaznija od zivota.

Tragom čežnje Where stories live. Discover now