《27》

595 42 1
                                    

Na kraju, svi su izašli i samo sam ja ostala da plutam na površini. Sklopim oči na svetlosti, uživajući u miru dok se ostali sunčaju na plaži. Mogla sam da čujem Dereka kako peva u falšu i osmehnem se, prelazeći prstima preko površine. Talasi mi nežno udaraju od telo i blago ga zanose, ali ostanem mirna, uživajući.

Oči mi se naglo otvore kako se Serpentina zagreje. Ispravim se tako da plivam u mestu i pogledam oko sebe sa zbunjenim izrazom.

Znam da je Feodor negde u blizini, ali danas mi nije gorela oko njega. A ne vidim ništa drugo oko sebe sem morskih životinja. Okrenem se, bacajući pogled na ostale koji mirno leže kad se Serpentina zapali na mom čelu. Srce mi se ubrza i pažljivo krenem prema plaži, ali panika me obuzme kako se nešto na sekund pojavi na površini.

Odjednom, oštar boli se prostre od mog repa i ja vrisnem, pre nego me nešto povuče duboko u more. Vrisnem ponovo kako vidim crnu ajkulu koja me odvlači dublje i dublje, zubi zariveni u deo gde su mi kolena. Vrisnem ponovo, pokušavajući da se oslobodim i iskoristim svoje moći. Snažno gurnem vodu u njenom pravcu i stisak se samo pojača. Jauknem, osećajući suze kako naviru u očima kao i obruč koji se nenormalno ohladi. Pokušam da je odvojim od mene i nakon što je ubodem u oko, ona me pusti tresući glavu. Upola je manja od Feodora, ali dublo opasnija. Ponovo se zaleti na mene sa ludim ugljenim očima, kroz crvenilo moje krvi koje nas okružuje ali ne stigne blizu. Feodor se stvori iz dubine i zgrabi je svojim čeljustima, ubivši je u momentu. Onda priđe meni koja potonem na dno, ne mogavši da se pomerim od boli. Zaplive ispod mene tako da se uspem zakačiti za njegovo peraje i povuče me prema površini gde mogu da vidim uspaničene sirene kako plivaju prema meni.

,,O moj Bože!" Alma vikne i prva me dostigne, hvatajući ispod ruke.

,,Si!" Riana pomogne Almi dok me Tara blago ošamari kad mi se oči krenu sklapati. To mi pomogne malo jer se crne tačke počnu pojavljivati kako mi glava klone prema grudima.

,,Dođavola! Ostani budna!" Povuku me prema plažu dok nas Feodor prati, pazeći da ne naiđe još neka ajkula. Snažne ruke me zgrabe kako se približimo kopnu i ubrzo ležim na pesku, osećajući kako me tama polako privlači.

,,Sijera! Pogledaj me!" Axel vikne i uspem pomeriti samo svoje oči. Svi su se okupili oko mene, Holden i Ris mumlajući nešto iznad moje rane. Matijas je sa moje druge sttane, ispred Sofi koja se trese kao prut, a cure su se skupile oko mene. Axel me privuče, stavljajući glavu u njegovo krilo dok mi Tara stegne ruku.

,,Drži se!"

,,Odoh po direktorku!" Riana vikne i kroz maglu je vidim kako otrči. Mogla sam da osetim krv kako me napušta, a Serpentina je zamrla na čelu.

Izgleda da je ovo samo moja borba.

Risovo i Holdenovo mumlanje postane glasnije a blaga svetlost obvije njihove ruke. Mogu da osetim kako me snaga napušta, kao i Axelove drhtave ruke koje mi nežno sklanjaju kosu sa lice. Matijas mi pritisne šaku, čvrsto je stežući. Mumlanje dva vešca se pojača i ubrza, a ja sklopim oči dok mi glava padne ulevo.

,,Sijera!" Axel opsuje i lagano me pljesne po obrazima kako osetim strujanje u vazduhu od Holdena i Risa.

Ali kada stave ruke na moj rep, izgubim svest.

,,Budalo."

Ženski glas hladno odgovori a nešto oko njega mi je neopisivo poznato. Pogledam oko sebe, primećujući da sam na dnu okeana ali kao čovek. Ispred mene, leži na dnu mrtva crna ajkula koja me je napala.

,,Dozvolila si da ti se približi. Zar vas ništa ne uče na toj akademiji?"

U bljesku sve je nestalo.

Vortex [ UREĐUJE SE ]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu