1.

430 24 2
                                    

Bylo okolo 11 večer, když se Peter houpal z budovy na budovu k loupačce banky.
Čím blíž byl, tím víc byl alarm slyšet. Po chvíli alarm stichl a když Peter dorazil na místo, slyšel jen pár prúřezů takany a křik rujomích, vešel dovnitř a lupiči leželi u trezoru na zemi mrtvý, nestihli ani pořádně naplnit pytle penězi. Policisté ještě nedorazili, Peter byl v šoku, lámal si hlavou kdo to mohl
provést. Po chvíle přemýšlení se dostal z tranzu a šel pomoct rukojmím. Po chvíli přijela policie, která vtrhla do vnitř a všechen pohled směřoval na Petera. Jak je mohl zabít? Vždiť tohle on nedělá! Ale on to přece nebyl!
Náš Spider-man rychle odešel a zmizel na jednu vysokou budovu, kde si sedl a začal přemýšlet, po chvíli mu ztekla slza, vždycky byl citlivý na něčí smrt, zasloužili si vězení a ne smrt, nad těmihle myšlenky se rozbrečel, dal k sobě nohy, pokrčil je a opřel si hlavu. Slzy mu tekly na oblek, ale on to ignoroval. Přemýšlel, kdo to mohl provést? Nějaký vrah? "Hrdina"?
Bál se že všichni budou obviňovat jeho, když se nad tím zamyslel, popošel víc do tmy. Rozhodl že dnes půjde dřív domů a na učení se vykašle, sešel dolů do uličky kde se převlekl a odešel k jejim paneláku, opět po požárním schodišti, když dorazil do svého pokoje hodil oblek pod postel a rychle zapnul počítač aby se podíval na zprávy, když našel nejnovější video, bez váhání ho pustil.

,,Vítámé vás u dnešních zpráv! Úvod dnes skrátíme protože máme šokující zprávu! Dnes přesně v 11:34 byly usmrceni zloději banky, všichni si mysleli že to udělal Spider-man ale když se podíváme na záznam z kamer-."

Při téhle chvíli Peter stuhl.
Začali se přehrávat záznamy kamer na kterých jsou nejdřív zloději, po chvíli přijde muž s červeno-černým oblekem a s dvěmi takany, ani ne během 3 vteřin všichni leží na zemi. Poté pustí další videa a další případy kde udeřil.
Peter video stopne a nepopadne dech.
Kdo je ten muž?! Proč to dělá?!
Takové otázky se honili hlavou Spider-mana. Nemohl tomu uvěřit, video si už pouštět znovu nechtěl a po chvíli když vypl počítat přišla do pokoje teta May která valila do něj dnešní zprávy o sto šest.

,,Viděl si dnešní zprávy?! Nějaký  blázen který zabijí zločince! Vězení je přece horší než smrt!"

Peter neodpovídal jenom přemýšlel.

,,Také vznikly nové debaty na internetu!"
Teta ukázala svůj mobil na kterém byly napsané články typu:
Nová konkurence Spider-mana?

Nebezpečný superhrdina!

Bude zabíjet i hodné?!

Mrštný muž s dvěmi takany!

Page 1 of 7.

Než si Peter stačil všechno přečíst, sklopil hlavu.

,,Měl jsem těžký den.., půjdu už spát."

,,Dobře zlato, mám tě ráda."

,,Já tebe taky May."

Když teta odešla, Peter skočil do postele a usnul.

Ráno:

Když se rano Peter probudil, měl obrovské bolesti hlavy. Nevěděl z čeho když nepije. Ale možná za to může jeho režim spánku (6 hodin denně).
Probudil se otočený na břiše s hlavou mířenou k zemi. Pomalu vstal a chvíli se ještě motal, potom šáhl k nočnímu stolku pro mobil.

6:09 Hodin ráno.

Podíval se na čas, po té položil mobil zpátky, stoupl si na zem při čemž spadl do zadu vzhledem k tomu že se mu točila hlava. Bez váhání si stoupl zpět a odešel do skříňky pro prášky na bolest. Zapil to pitím které mu zbylo ještě z minule a odešel do kuchyně. Kde překvapivě nebyla May a ani snídaně, a aniž by to pořádně zaregristroval šel si pro yogurt, který byl už dávno prošlý.
Po snídani si vzal batoh a odešel do školy.
Kde opět čekal Ned s nějakým kocourem.

,,Kámo, čau. Podívej na něj."

Něco na Neda zamumlal.

,,Kámo, jsi v pohodě?"

,,Už pojď." Odpověděl Peter.

Došli ke skříňkam. A Ned pokračoval.

,,Kámo, páni, slyšel jsem o tom týpkovi a..."

U toho Peter stuhl.

,,Prý se jmenuje Deadpool."

Přišlo mu to jméno povědomé, jednou o něm mluvil Tony, prý nějaký experiment?

,,A-ha."

,,Vy jste parťáci?"

Začal valit otázku za otázkou.

,,Taky vraždíš?"

,,Znáte se?"

To už Peter nevydržel.

,,NE, NEZNÁM TOHO NECHUTNÉHO VRAHA A NIKDY BYCH S NÍM NEVRAŽDIL A UŽ VŮBEC BYCH S NÍM NIKDY NEBYL PARŤÁK."

Zakřičel na Neda, v tom kolem prošla zaražená MJ, která se na moment zastavila a potom rychle odešla.

,,Kámo- já promiň, všichni se o něm baví a.."

,,Promiň musí to být těžké..."

V tom zazvonilo na hodinu a oba šli do třídy.

Peter přišel k lavici a sednul si. Celou hodinu jen přemýšlel a neposlouchal. To bylo neobvyklé když Peter byl chytrý a škola ho bavila.
Peter nebyl smutný, ale ani naštvaný, byl něco mezi. Bál se deadpoola a bál se o svoje město. Vždit je to dobrý soused Spider-man, nesmí takhle depkařit, uvědomil si to u konce hodiny, vyskočil z lavice při čemž na něj celá třída upla pohledy, ale vzhledem k tomu že po chvíli zazvonilo to všichni neřešili.
Peter se těšil až se převleče do svého obleklu a půjde na nové akce, při čemž se bude snažit najít deadpoola, neznal přímý důvod proč ho chce hledat, ale chtěl ho poznat.

My Spidey 🖤|| SpideypoolWhere stories live. Discover now