YENİ HAYATA İLK ADIM

9.3K 391 79
                                    

KEYİFLİ OKUMALAR

Şaşkınlık..Hissedilen tek duyguydu cılız beden de. Aslı karşısındaki adamın dürüstlüğü konusunda şüphe ederken o derin gözlerde bir an tereddüte rastlamaması yutkunmasına neden oldu.
Bir adım geri gitti, tüm bedenini korku sarmışken bir garip heyecana tutsak olmuştu şimdi. Bir hayat demişti,nefesine ortak etmişti nefesini. Bir ömür vadediyordu en güzelinden,ömrüne ortak olmak istiyordu en samimi haliyle.

Ali net bir adamdı her zaman bunun bilincindeydi ancak ondan böyle bir şey asla beklemiyordu. Bağlılık Ali Varol için asla ve asla olmayacak bir şeydi. Son günlerde değişiklik göstermiş olsa da bir yanı hep rahatsızlıkla kıvranıyordu.

-Ali sen,ne dediğinin farkında mısın?Söylediklerinin anlamı,bunun altından ne sen ne de ben kalkamayız Ali.

Kaşlarını çattı önce. Karşısındaki bedenin korkusunu anladığında kendini sakinleştirmek için yalancı bir tebessüm kondurdu yüzüne.

-Evet ve sen de dediğim şeyi duydun ben seninle bir hayat isteyecek kadar bencilim. Masumluğun yanında sırıtacak çok günahım var ancak karşı koyulmaz bir arzuyla bağlıyım sana Aslı..eğer biraz düşünürsen senin de benden başka yolunun olmadığını...

Aslı gözleri dolu dolu arkasını döndü. Uzun saçları rüzgarın dokunuşuyla oradan oraya savrulurken ardında bıraktığı adamın sessiz küfürleri yankılandı kulaklarına. Gözünden akan bir damlayı hızla sildi. Dudaklarını sıkıp ellerini yumruk yaptı.

Attığı her adımda daha çok inanamadı Aslı,Ali'nin söylediklerine. Bir çekim vardı evet aralarında evlilik bu çok başka bir meseleydi. Bunun geri dönüşü yoktu pişmanlık gibi bir hakkı yoktu. Derin bir nefes çekti içine. Kahvaltı masasına oturduğunda Mustafa Beyin ve Hasan'ın meraklı bakışlarını görmezden gelip domatesini kesmeye çalışan kızına odaklandı. Yanakları kızarmış büyük bir ihtimalle oradan oraya koştururken kendini kaybetmişti yine.

-Anne kuşum biliyor musun bu ev çok büyük bizim evden bile. Neler var neler eğer bunların hepsini yersem gezebileceğim tüm buraları.

-O zaman önündekileri çabuk yiyelim bir tanem,burayı gezmek için sabırsızlanıyorum,dedi zoraki bir gülümsemeyle.

Çiçek ellerini çırpıp Aslı'nın uzattığı çatalı küçük dudakları arasına aldı keyifle.

Zoraki bir gülümsemeyle izledi kızını, yan sandalyenin sert bir şekilde çekilmesiyle yerinden sıçradı.
Kaçamak bakışlarla bergamot kokulu adama baktığında kızgın olmasını beklerken daha çok üzgün ve pişman gibiydi tavırları. İçinde tarifsiz bir kırgınlık peydah olmaya başladığında rahatsızca kıpırdandı. Önündeki fincana uzanıp ufak bir yudum aldı.

-Sevgili kardeşim yine suratsızlığın üzerinde,diyen Hasan ortamdaki gerginliği hissedip dağıtmayı amaçlamıştı.

-Uğraşma benimle mümkünse uzun bir süre çekemeyeceğim hiç.

-Aa ben bu fırsatı kaçırır mıyım sevgili kardeşim?

Çiçek kaşlarını çatmış Hasan'a bakarken minik işaret parmağını kaldırıp tüm korkutuculuğunu kuşanmıştı. Komik görünüyordu ancak kimse gülmedi onu utandırmamak için.

-Amcacım, babamın yarısı,kızdırma babamı.Sonra bize küser yeni barıştık biz. Yapma derken bakışları babasındaydı.
Ali hüzünle gülümsedi. Kızı kendini korumaya çalışıyordu ufacık bedenine bakmadan. Hoşuna gitmiş bu duygunun altında epeyce ezilmişti kendince.

-Duydun kızı kendine gel. Ben getirirsem biliyorsun iyi şeyler olmaz.

-Neyse siz baba kız müttefik olmuşsunuz bu işin eğlencesi kalmaz. Bana bak bıcırık hazırsan hadi bakalım,keşfedelim burayı birlikte.

LÜTUF  (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now