Kami telah mengemas kini Garis Panduan Kandungan kami.
Semak garis panduan terkini untuk terus berkongsi cerita dengan selamat.

Tawaran Belajar

45 1 0
                                        

Lahir dari keluarga yang susah membuatkan Adrian ingin mengubah nasib keluarga dengan belajar bersungguh-sungguh namun dengan kekurangan dan pergolakan hawa nafsu membuat Adrian lalai dalam mengecapi impiannya.

Di ruang tamu

Adrian: Mak, saya dpt tawaran belajar di UiTM Shah Alam
Mak: Jauh tu nak, tiada siapa di sna yg akan menjenguk kmu. Tunggu la tawaran lain, belajar di sini sahaja dekat bersama keluarga..

Adrian: Tapi mak saya mahu kerana tawaran ini mungkin tidak datang kali kedua.

Adrian memujuk emaknya supaya bersetuju dengan kehendaknya.

Walau ibu dengan ayahnya tidak mempersetujui keinginan ank ke-5 mereka namun Adrian tetap ingin melanjutkan pelajarannya ke semanjung tanah air.

Itulah impian Adrian untuk meneroka dunia baru di tempat asing baginya.

Adrian mengalami masalah kekeliruan identiti keran dia cenderung untuk menjadi seorg lelaki lemah-lembut. Oleh kerana itu ahli keluarga Adrian risau untuk membiarkan dia hidup bersendirian di negeri orang tanpa pengawasan.

Walaupn berat hati, ibu bapa Adrian membenarkan dia untuk menyambung pelajaran ke semanjung tanah air setelah dipujuk oleh Adrian.

Sebenarnya Adrian telah mempunyai hubungan di alam maya iaitu Yahoo Messenger dengan kenalan seorg lelaki yg dikenalinya melalui group chat di YM. Mereka mula bercinta melalui applikasi tersebut.

Lelaki tersebut berasal dari Kelantan dan mereka suda lama berhubungan. Waktu itu tiada lagi Whatsapp untuk chat. Adrian curi2 menggunkan PC abangnya untuk menghubungi lelaki tersebut.

Anda telah sampai ke penghujung bahagian yang diterbitkan.

⏰ Kemaskini terakhir: Jul 12, 2020 ⏰

Tambah cerita ini ke Pustaka anda untuk dapatkan notifikasi tentang bahagian baharu!

PerjalanankuCerita yang buat anda obses. Terokai sekarang