Záznam

19 1 0
                                    

Spousta krve. Kam se podívám je krev. Pípání vydává kamera, která leží na zemi a je zapnutá. Rozhlédnu se a potichu k ní dojdu. Všude je zaschlá krev, jde to cítit hnilobou a masa v rozkladu. Opatrně vezmu kameru do ruky a podívám se na záznam. Najdu den, kdy byla prvně zapnutá. Nevím proč to pípá, určitě je rozbitá, jenže funguje. Dvacátého třetího května. Den, kdy kolegové jeli sem. Dnes je dvacátého pátého. Dva dny od nehody. Dělí mě dva dny.
Zapnu přehrávání záznamu. To co se tu dělo byl masakr. Ihned po zapnutí kamery všude bylo plno krve. Uviděl jsem dvě znetvořené mrtvoli. Tři přeživší se snažili střílet po něčem, co bylo v křoví, jeden z nich i natáčel tento záznam. Stvoření vůbec nešlo vidět a záznam byl hodně zrnitý.
Kamera byla celkově pochroumaná a možná proto to nebylo tak dobře zaostřený.
Najednou to vyskočilo z křoví a zabilo to dalšího člena expedice. Slyšel jsem jak to zavrčel, pak přidušený výkřik a na to přerušované dýchání umírajícího. Byl to děsivý pohled se na to dívat a slyšet jejich poslední dny. Hrůzostrašně tvor zařval, až mi naskočila husina. Rozpáral svoji oběť a šel po další. Ty střely mu nic neudělali. Uviděl jsem krvavě svítící oči co dychtili po další krvi. Druhý se sesunul k zemi s prořízlím krkem, ze kterého stříkala ještě teplá krev. Dusil se svou vlastní krví a na následky po několika sekundách zemřel. Tvor se podivně zasmál chraplavým zvukem. Poslední se ze všech sil snažil bránit. Tvor měl dlouhé drápy a vyzáblé tělo. Blížil se pomalu k poslednímu a vychutnával si jeho strach. Vycenil zuby a jeho oči se ještě víc rozzářili radostí. Celý se třásl vzrušením, že může zabíjet. Měl jelení lebku, úplně holou, takže to byla jen kost. Ostré zuby co připomínali vlčí. Ten co držel kameru byl můj nejlepší kamarád. Rychle se stmívalo a šla vidět jen jeho silueta. Kameraman zapálil zapalovač a odhodil ho do ohniště poblíž. Oheň rychle vzplál, asi olej. Stvůra se trochu vzdálila, ale pořád byla v jeho blízkosti. Kamarád vzal poleno, jenž ho spokojeně olizovali plameny, a hodil ho po strůře. Ta zařvala bolestí a hořela jí srst. Na to po něm vrhnul svůj jeden ze dvou nožů ukrytý v nohavici a zasáhl ho do plameny olizující srsti. Bolestí to zakvičí a rozzuřeně se to vrhne vpřed. Přítel odhodí kameru a ta dopadne na bok směrem k nim, tak jsem mohl vidět co mu udělal. Tvorova srst už moc nehořela, ale vězel v něm nůž. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 10, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

WendigoWhere stories live. Discover now