Yllätysvierailija

794 38 8
                                    

'Nyt tämä todella alkoi jo käydä suorastaan naurettavaksi.' Lara mietti nojaten Oliverin massiivista työpöytää ja piilotti kasvonsa. Hän huokaisi syvään ja mietti mitä sanoisi seuraavaksi. Tunnelma huoneessa oli sillä hetkellä niin jännittynyt, että se sai palan nousemaan Laran kurkkuun ja se vaikeutti hengittämistä. Oliver oli kaukana ja nyt olisi tilaisuus kuulla tästä kaikesta enemmän. Juuri kun hänen päänsä alkoi tuntua liian keveältä happivajeen vuoksi. Joonatan tarttui häntä olkapäästä ja herätti hänet takaisin siihen hetkeen.

"Prinsessa?! Lara?!?" Joonatan kysyi hieman hätääntyneenä. Lara nousi istumaan suoraan ja veti keuhkonsa täyteen happea.

"Nyt minä olen kuullut tuon nimen mainittavan kolme kertaa. Ensimmäisellä kerralla, no.. siinä tilanteessa en ennättänyt edes 8ajatella sitä. Toisella kertaa minut suljettiin ulos keskustelusta ja on parempi, etten tiedä. Nyt Oliver ei ole täällä, joten prinsessana ja tulevana lunakuningattarena, määrän teitä kertomaan minulle kaiken tästä Dimitristä." Lara vaati. Eric nyökkäsi heti päätään, mutta Joonatan epäröi. "Jos et halua olla täällä ja kertoa mitä tiedät, niin silloin voit yhtä hyvin poistua Joonatan." Lara jo arveli miehen haluavan poistua ja tunsi pienen piston sydämessään, kun tämä asteli kauemmas hänen viereltään. Mies kuitenkin käveli suuren kirjahyllyn luo ja veti sieltä suuren paksun kirjaan käteensä. Hän selaili sitä hetken äänettömästi ja toi kirjan sitten pöydälle Laran eteen. Se oli jonkinlainen.. sukupuu.

"Tämä on kuninkaallinen sukupuu ihan aikojemme alusta. Tässä on nykyisten hallitsijoiden haara." Joonatan kertoi ja osoitti tiettyä kohtaa kirjassa. Nykyisen kuninkaan ja kuningattaren alla oli kolme laatikkoa. Yhdessä niissä oli kaikki Oliverin tiedot, mutta keskimmäinen oli tyhjennetty valkoisella korjauslakalla. Kolmannessa ruudussa luki Victoria Susette. Lara nosti kätensä tyhjän ruudun päälle ja edes ajattelematta alkoi raaputtaa lakkaa pois. Pian lakan alta saattoi selvästi nähdä nimen Dimitri Alexander. Lara jatkoi raaputtamistaan ja sitten laikka oli poissa. Haalea kirjoitus oli kaikkinensa esillä. Päivämäärä 6.3.1997, sama kuin Oliverilla.

"He ovat kaksosia.. mitä tapahtui?" Lara viimein sai kysyttyä. Koska Joonatan näytti niin haluttomalta sanomaan mitään Lara katsoi Ericiä.

"Beeta korjaa sitten, jos olen väärässä." Eric sanoi ensin.

"11 vuotta sitten, kuningasperhe eli todella onnellista elämää. Prinssikaksoset Oliver ja Dimitri olivat silloin 12-vuotiaita, ja pikkuprinsessa Victoria oli vain 5-vuotias. Päivä oli sunnuntai, jolloin koko laumalla oli tapana tehdä jotain yhdessä. Äkkiä kuitenkin metsän täytti sankka savu. Vanha laumatalo oli tulessa. Dimitriä ja Victoriaa ei näkynyt missään. Ilmeisesti he olivat leikkineet piilosta ja Victorian oli tullut nälkä ja hän oli halunnut leikin päätteeksi vohveleita. Dimitri oli ylpeänä isoveljenä alkanut täyttää siskonsa toivetta. Odottaessaan Victoria oli kuitenkin mennyt uudelleen piiloon ja Dimitri unohti kuuman vohveliraudan. Palossa menehtyi 17 laumanjäsentä, 9 heistä oli lapsia. Mukaanlukien pikku-Victoria. Kuningaspari oli surunmurtama ja Oliver syytti Dimitriä. Pian palon jälkeen vampyyrit hyökkäsivät ja Dimitri katosi. Kaikki luulivat hänen kuolleen, sillä vuosiin hänestä ole näkynyt jälkeäkään."

"Kuulin huhun juuri ennen teidän viereiluanne, mutta en uskonut siihen. Niitä on liikkunut joskus ennenkin. Dimitrin vierailu kotonani kuitenkin.. tiesin, vaikka viimekertainen kohtaamisemme ei mennyt hyvin, mutta minun täytyi tulla varoittamaan teitä. Dimitrin takana ei ole vain suurta joukkoa kapimallisisa susia, vaan myös vampyyriarmeija. Lisäksi hän on vahvempi ja ovelampi, kuin yksikään muista susista. Häntä oli purtu." Eric kertoi vakavana. Hetken oli vain hiljaista ja Lara mietti kulmat kurtussa kuulemaansa. Hän kurkisti sivusilmällä Joonatania, jonka kasvot olivat valahtaneet valkoisiksi ja tämän ilme oli.. pelokas?

AlfakuningasWhere stories live. Discover now