~1~

208 12 3
                                    

Pavučina sem a tam a zase sem. Takhle probíhá normální den našeho Spideyho. A tento den nebyl jiný. Pavoučí muž se jako každý jiný den houpal na svých vláknech a kontroloval zda někdo neporušuje zákon. Žádný den pro něj nebyl nudný, a to i v případě že nenarazil na žádného padoucha nebo lupiče. Houpat se ulicemi je pro Spideyho sám o sobě zážitek.

Dnešek ale nebyl jeden z těch obyčejných dnů kdy se v ulicích New Yorku nic neděje. Jeho pavoučí smysly mu jasně daly najevo, že se něco blíží. A že už je to opravdu blízko. Přesněji asi dva metry od Peterovi hlavy. Naštěstí se Spidey stačil vyhnout nárazu Green Goblina jen tak tak.

,,Ugh. Už zase ty?!" Zařval mladý Spider-man na svého úhlavního nepřítele, který ho pronásleduje už dost dlouho na to, aby byl takhle vytočený.

,,Dnes dostaneš co si zasloužíš. To ti slibuji!" Řekl Spidey, rychle se oklepal z tvrdého nárazu do vysoké budovy a začal se řítit směrem ke Goblinovi. A zase. Pavučina sem a tam. I když se párkrát docela dobře trefil, nebylo mu to nic platné. Goblin byl příliš rychlý. Spider-man se tedy rozhodl Goblina překvapit.

Schoval se na střechu nejbližší budovy a čekal, než se Goblin přiblíží. Použil svůj šestý smysl na to, aby se nemusel dívat kde je. Vypadalo to marně. Goblin nikde. Peter se už už chtěl otočit na zpět když v tu ránu ucítil jak se blíží. Ještě chvíli čekal a pak vyskočil a začal po něm střílet pavučiny jako o život. Snažil se Goblina přitáhnout k sobě, ale stejně to nešlo. Vypadalo to, že Goblin o jeho plánu věděl. Vyhnul se mu a odletěl zase pryč.

Vypadalo to, že Petera chce jen pořádně podráždit, protože útok na něj byl naprosto bez významu. A pokud mu o to jde, podařilo se mu to. Peter začal rukama mávat všude kolem sebe a vztekal se. Už zase mu unikl. Asi měl nějaký špatný den. Vyrazil tedy zpět domů.

=•=

,,Teď to nepokaž." Říkal si Peter v duchu. Jeho tetička May nemá ani tušení o jeho druhém životě super hrdiny. A bylo by opravdu hloupé kdyby na to přišla takhle. Pomalu šplhal po stropě, a když si byl jistý že je čistý vzduch, slezl dolů na podlahu svého pokoje. Sundal si ze sebe oblek a rychle ho před tetičkou schoval.

Teď bylo jeho tělo odhalené. Ano. Je to tak. Spider-man pod tím známým oblekem nosí pouze spodní prádlo. Žádné triko, žádné kalhoty. A kdo by to taky nosil? Není to příliš pohodlné při boji s padouchy. Ze skříně rychle vyhrabal něco na sebe a šel za May do kuchyně.

=•=

,,Tak jak bylo dnes u Starka?" Zeptala se tetička při večeři. May uvařila palačinky. A ty má přeci každý rád. ,,No nic moc. Dneska jsem dost unavený. Moc se mi nedařilo." Odpověděl Peter se sklopeným obličejem. Při tom myslel na Goblina.

,,A co jsi tam dělal?" Vyptávala se May dál. ,,Počítal. Jako vždy."

,,Pan Stark by ti měl konečně dát nějakou pořádnou práci. Vždyť je vidět jak se pro něj dřeš." Namítla May.

,,Ne ne ne. Mě to baví. Mám to tam rád. Alespoň mě nějak zaměstnal." Snažil se Peter chránit svou práci kterou měl skutečně rád. Ale počítání to nebylo.

May nic neřekla. Místo toho se zaměřila na televizi za Peterem. ,,Ach. To je na nic." Zareagovala na dění ve zprávách. Peter se musel otočit. ,,Ale ne..." Řekl si v duchu.

,,Dnes se v jedné New Yorské ulici jménem Baker Street odehrála další rvačka mezi naším známým Spider-manem a padouchem co si říká Green Goblin. Spider- manovo úsilí ovšem bylo naprosto zbytečné. Green Goblin ho opět porazil. Je to již skoro měsíc co se náš super hrdina honí za padouchem, ale stále nic. Vypadá to že Spider-man není poslední dobou moc ve formě. Myslím že by pro něj bylo lepší, kdyby se už v ulicích moc neukazoval a přenechal to vyspělejším hrdinům. Jako třeba Iron manovi že Jamesi?"

Moderátorka zakončila svůj ponižující proslov smíchem. Peter se chtěl v tu chvíli propadnout do země. To ale nesměl dát najevo. V jeho hlavě se začalo odehrávat miliony scénářů o tom, co by lidé řekli kdyby vylezl ven ve svém pavoučím převleku. Peter nejhůř snášel to, že moderátorka měla pravdu. Spider-man již není tak dobrý jako býval.

=•=

Peter celou noc nezamhouřil oko. Trápil ho Goblin. Jako superhrdina selhal. Tedy alespoň to si Peter říkal. Ale v hloubi duše moc dobře věděl, že není všem dnům konec. Ale dokázal porazit i někoho jako je Mysterio. Green Goblin, by mu problém neměl dělat ani v nejmenším.

A Peter asi tušil proč se mu nic nedaří. Poslední dobou na něj Flash ještě víc přitlačil, nemá čas na učení a dostává horší známky. To na Peterovi zanechalo následky.

Takhle to Pet nechat nemohl. Pomalu se vyšoupal z postele a usedl ke stolu. Musel přijít na to, jak se Goblina zbavit jednou pro vždy.

=•=

Dnes Spidey neházel sítěmi sem a tam. Ani se nekoukal po zločincích. Dnes ho zajímala jen jediná věc. Seděl na střeše asi sedmi patrové budovy a trhnul sebou kdykoliv zahlédl něco zeleného. A po hodině se to stalo.

,,Na koho tu čekáš?" Zazněl známý hlas přímo za ním. Spidey sebou trhl div nespadl dolů. Stál tam. Green Goblin stál přímo za ním a Spidey měl konečně možnost ukázat co v něm je.

,,Myslím že tušíš." Řekl Spidey klidným hlasem. Chvíli nikdo nic nedělal. Pak se ale jeho šestý smysl ozval. Goblin se chystal na útok. Rozletěl se přímo ke Spideymu. Ten po něm ale začal střílet nitě tak rychle, že si to ani neumíte představit. Podařilo se mu Goblinovi svázat ruce.

Nejdříve z toho byl naprosto nadšený, pak ale ucítil to nic pod jeho nohami. Nestačil se na Goblina ani podívat a už padal z vysoké budovy až dolů na silnici. Nikdy se mu nestalo že by při takovéhle chvíli panikařil. A tohle nebyla výjimka. Spidey zachoval chladnou hlavu. Těsně před pádem na tvrdou zem švihnul svou pavučinu na zeď paneláku a vyhoupl se nahoru. Stačil mezitím pochytit, že se jeho nepřítel snaží utéct.

Jednou rukou se stále houpal po barácích a tou druhou se snažil Goblina zastavit. Ten to ale udělal sám. Na jedné ze střech se Goblin konečně zastavil. Spidey velmi ladným pohybem přistál přímo před něj.

Teprve teď začal ten masakr. Spidey na Goblina útočil vší silou. Ten se mu zase vyhýbal. Až najednou se do něj skutečně trefil. Přilepil Goblina svou pavučinou na zeď.

,,Už to není tak vtipný jako před tím. Co ty srabe?" Vysmál se mu Spidey přímo do očí. Nebo alespoň do těch očí co měl na masce.

Chtěl se otočit, že zavolá policii aby si Goblina vyzvedli a on se mezitím vytratil. Ale najednou PRÁSK! Uspávací šipka ho trefila přímo do lýtka. A asi byste tomu nevěřili, ale Spidey během dalších pěti vteřin omdlel.

=•=

Spidey pomalu otvíral oči. Bylo stále světlo, ale na obloze bylo vidět že tomu tak již dlouho nebude. Ovšem v tu chvíli ani nemyslel na to že mohl spát tak dlouho. Jediné co ho napadalo bylo, že právě teď leží ve velké kaluži krve. Ta ale nepatřila jemu.

Motala se mu hlava a ještě úplně nechápal co se kolem něj děje. Z tranzu ho ale vyrušil neznámý hlas.

,,Buď rád žes to neviděl. Teklo z něj krve jak z vola!"

=•=

Kdo mi dělal obálku se ptáš? No jestli tě to zajímá tak to byla naše legendární husandaaa, s jejím legendárním Spideypool příběhem!

Always Forever •SpideyPool•Kde žijí příběhy. Začni objevovat