DRAENOR'UN KIYAMETİ

130 2 0
                                    

Medivh'in doğumundan kısa bir süre önce, Kil'jaeden the Deceiver oturdu ve evrene baktı. Lanetli Demonlord Sargeras için Azeroth'a yapılacak ikinci saldırı için bir plan yapmaktaydı. Bu sefer Sargeras hata kabul etmeyecekti. Kil'jaeden yeni bir güç aramaya başladı. Böylece Azeroth'un savunmalarını daha Legion'un kendisi Azeroth'a ayak basmadan yok edeceklerdi ve Azeroth'un kontrolü Legion'un eline çok kolay gececekti.

Bu sırada Kil'jaeden, Draenor(Outland) adı verilen bir gezegen gördü. Çimenliklerle dolu, oldukça güzel bir gezegen olan Draenor, şamanistik, klan yönetimi ile yaşayan Orkları ve barışçıl Draeneileri gördü. Şerefli ve Soyul Ork klanları dünya üzerinde avlanıyor ve düzen içerisinde yaşarken, Draenei ise dev şehirler kurmaktaydı.

Kil'jaeden, Dreanor'un sakinlerinin Burning Legion'un yeni güçleri olabileceğini düşündü.

İki ırktan, Kil'jaeden savaşçı orkların Legion'un bozulmuşluğuna çok kolay aldanacağını gördü. Hemen yaşlı Ork Şamanı, Ner'zhul'a tıpkı Azshara'ya Sargeras'ın yaptığı gibi reddedemeyeceği şeyleri vaadetti. Şamanı kullanarak Ork klanları arası savaşları başlattı ve Orcların kana susamış savaşçılara dönmesi çok uzun sürmedi. Kil'jaeden daha sonra Ner'zhul'un ve halkının kendilerini sonsuza kadar savaşa ve ölüme adamalarını istedi. Ancak Yaşlı Şaman, halkının durumundan hiç memnun olmayınca bir şekilde Kil'jaeden'in emrilerine karşı geldi.

Ner'zhul'un direncini kıramayan Kil'jaeden kendine başka bir Orc aramaya başladı ve kendine mükemmel bir aday buldu: Ner'zhul'un hırslı öğrencisi Gul'dan. Kil'jaeden aynı şekilde vaatlerde bulundu Gul'dan'a ve buna hemen kanan Gul'dan gücün karşılığında sadık bir uşak olacağına yemin etti. Genç Orc bu güçle evrenin görebileceği en güçlü Warlocklardan biri oldu. Başka Orclar'a bu güçleri anlatarak eski geleneksel şamanistik güçleri silmeye başladı.

Kil'jaeden Orclar'ın gittikçe zayıfladığını gördü ve Gölge Meclisi'ni Gul'dan'a kurdu. Bu gizli Meclis tüm klanları birleştirmek ve Warlock güçlerini yaymak için çalışmaya başladı.Warlock gücü kullanan Orclar yüzünden Dreanor kendi içinde yok olmaya başladı, topraklar karardı ve çimenlikler kurudu. Zamanla Orclar'ın ev dedikleri dünya kırmızı, verimsiz topraklı bir yere dönüştü. Yaratık enerjileri yavaş yavaş dünyayı yok etmekteydi.

WARCRAFT 2016Where stories live. Discover now