Capitolul 13: Jocul poate continua

4.8K 378 83
                                    

— Lyov, cred că trebuie să fii la curent cu ceea ce tocmai s-a întâmplat, începuse Gregori, directorul teatrului Semiluna, soția ta a încercat să o agreseze fizic pe noua balerină, cea venită de la Vaganova

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

— Lyov, cred că trebuie să fii la curent cu ceea ce tocmai s-a întâmplat, începuse Gregori, directorul teatrului Semiluna, soția ta a încercat să o agreseze fizic pe noua balerină, cea venită de la Vaganova.

— Poftim? reacționase bărbatul. Cum s-a întâmplat asta?

— Nu știu motivul pentru care Yasha a avut această izbucnire violentă, știu doar că fata a fost împinsă și s-a lovit în zona abdomenului.

Bărbatul nu mai așteptase ca celălalt să continuie, închisese apelul și apucase în mers cheile mașinii sale. Nu avea nevoie ca Gregori să îi zică motivul pentru care soția lui făcuse ceea ce făcuse, știa că Yasha era geloasă pe Aniela, încă din seara petrecerii începuse să nutrească o ură ieșită din comun fată de ea, care crescuse tot mai mult, mai ales pentru că era conștientă de întâlnirile fierbinți dintre el și tânăra balerină.

În seara în care o lăsase pe Aniela acasă, după ce o salvase din mijlocul furtunii de zăpadă, ajunsese acasă răvășit și mirosind a parfum de femeie, același parfum care era îmbibat în hainele lui și după petrecere.

,,— Pot să știu unde ai fost până acum? Am sunat la birou și ai plecat de acolo de mai bine de trei ore, îl luase femeia în primire imediat ce intrase în casă și își dădu ochii peste cap, mergând spre scări. Cred că merit și eu un amărât de răspuns, auzise vocea ei tremurând în spate și își dădu seama că începuse să plângă.

— Cred că ți-ar fi mai bine fără să afli răspunsul, comentase urcând treptele și desfăcându-și unul câte unul nasturii cămășii.

— Ai fost cu ea, nu-i așa? țipase și sunetul spargerii unei vaze sau a unui obiect din sticlă umpluse sala mare și rece de la intrarea în conac.

— Definește-o pe această ea, ridicase o sprânceană și se întoarse, stând cu brațele încrucișate la piept la jumătatea treptelor, cu cămașa aproape deschisă complet.

— B-balerina, suspinase femeia și plânsul ei puternic luase cu asalt pereții albi cu aplicații aurii.

Lyov zâmbise în colțul gurii și își continuase drumul ca până atunci, fără a-i mai răspunde. Tăcerea și reacția lui erau mai mult decât suficiente pentru ca Yasha să-și dea seama de adevăr."

În douăzeci de minute ajunsese în fața teatrului și croindu-și drum pe holurile acestuia dădu peste Gregori, care stătea în fața unei uși de la o cabină de probă.

— Unde e? îl întrebase cu toți mușchii încordați.

— Yasha este la etaj cu mama ta, încearcă să o liniștească, îi răspunsese acesta și Lyov mârâise nemulțumit.

— Nu ea, zise printre dinți, unde este Aniela?

— Aici, făcuse semn spre ușă, o consultă o asistentă, continuase.

Subjugare: Lordul LeuWhere stories live. Discover now