Še vedno nisem verjela svojim očem. Zdelo se mi je, da sanjam. Ni bil Chris. Bil je nekdo ... Bolj pomemben in slišala sem že zanj. Nikoli pa nisem ga videla v živo. Bil je ... Globoko zajela sapo, saj sem spala z njim, uživala v seksu z njim in ... Nisem pozabila, da sem pravzaprav uživala v njegovem naročju misleči, da je nekdo drug.

"Je vse v redu, Vanessa?" me je vprašala Patricija. S praznim pogledom sem jo premerila. Zdelo se mi je, da sanjam.

"Si popolnoma prepričana?" sem jo vprašala.

"Ja," je dejala. "Izvedela sem vse o njem. V tej mapici je podrobno opisan njegov življenjepis, slike, hobiji ... Mislim, da je več kot dovolj. Gospod, ki sem ga videla danes zjutraj, je on. Pravzaprav sem tudi priložila nekaj slik. In vsa njegova razmerja, za vsak slučaj." Pobrskala sem med papirji in našla seznam njegovih bivših deklet.

Ojej.

"Kaj pa sedaj? Je v zvezi?" sem počasi vprašala.

"Ne da bi vedela," mi je zatrdila Patricija. "Naj ne bi bil v nobeni zvezi. Vsaj tako trdijo viri, ki sem jih uporabila."

Pogoltnila sem slino. Vsaj to. Nenazadnje bi imela slabo vest, če bi spala z nekom, ki je v zvezi. Pri tem pa sem skoraj pozabila, da sem tudi sama v zvezi z Georgem. In za informacije sem prosila osebo, ki jo je on najel. Upala sem, da me ne bo izdala.

"Prosim te, da to ne omenjaš Georgu," sem jo premerila. "Ubil bi me, če bi izvedel, da sem ... Spraševala o njem."

Pokimala je.

"Brez skrbi, zvesta sem enemu gospodarju," je dejala. Zdelo se mi je, da je res. Če ne bi bila zvesta meni, bi George že izvedel, kaj se dogaja med mano in "Chrisem". Zavzdihnila sem in se poslovila od svoje asistentke.

Najprej sem si privoščila dolgo kopel, nato pa sem se preoblekla v sveža oblačila. Ko sem si zavila lase v turban, saj so bili še vedno mokri, sem sedla na posteljo in ponovno vzela mapo v roke. Še enkrat sem morala pogledati. Še enkrat.

"Preklet bodi," sem zaklela in jezno zaprla mapo. Kako si je drznil to storiti. Le kako? Mar ni pomislil na to, da bom izvedela?

In da bom jezna nanj?

* * *

Dve uri kasneje, po večerji, ki sem si jo naročila v sobo, sem se uredila. Oblekla sem si kratko obleko, ki je poudarila mojo postavo, se skrbno naličila in odhitela do njegove sobe. Bila sem odločena, da mu povem ... Resnico. Da vem, kdo je v resnici.

Potrkala sem na vrata.

Ni minila niti sekunda in odprla so se. Bil je on. Nekoliko presenečeno me je pogledal in premeril, jaz pa sem se namrščila.

"Nisem te še pričakoval," je dejal.

"Oh, da ne?" sem sarkastično vprašala.

"Mislil sem, da boš prišla kasneje," je dejal. Ponovno sem se namrščila. Res mu ni bilo jasno, da sem ugotovila resnico, kajne?

"Da ne, Ian?" sem se sladko nasmehnila.

Presenečeno me je premeril. Očitno se mu ni niti sanjalo, da vem resnico. No, ja ... Le kdo bi lahko rekel, da sem ga našla. Oziroma izvedela vse o njem brez, da bi se naprezala. Nenazadnje je prikril dejstvo, da je precej slaven igralec.

"Kako veš?" je priprl oči.

"Torej priznaš?" sem ga pobarala.

"No, ja ... Saj bi konec koncev ugotovila," je dejal. "Pridi naprej, se bova pogovorila." Stisnila sem ustnice. Nisem hotela naprej, saj sem vedela, kako bi se vse skupaj končalo. Tega pa si nisem smela dopustiti.

AlibiWhere stories live. Discover now