Challenge 3 - 10 tény a Midgard Sárkánya történettel kapcsolatban...

31 2 6
                                    

A következő kihívással Shidemila lepett meg, ezúton is nagyon köszönöm neki, hogy gondolt rám. ;) :D

Lássuk is akkor... 10 tény a Midgard Sárkánya történettel kapcsolatban. Lehetőleg spoilermentes, de azért mégis érdekes és informatív verzióban. Magas labda, a javából...

Vágjunk is bele, íme a tíz tény vagyis, szerintem inkább "érdekesség" és háttérinfo a teljesség igénye nélkül, és szigorúan nem időrendi sorrendben.

1. A Craine Kutatóintézet alapításának éve - 1849 - ugyanaz az év, mint amelyikben Loki és Samerah a Földön jártak a mi kis karácsonyi különkiadásunk keretében. Nem véletlenül, természetesen. ;) Az Intézet falán lévő táblán olvasható idézet pedig (micsoda meglepetés), egy Shakespeare-műből, egészen pontosan a 'Hamlet'-ből származik.

2. Samerah ereje és a képességei részben megváltoztak, miután a Földre került. Kialakult nála néhány új adottság - mint például az a gyógyító álom, amit a 6. fejezetben Lokin is használt. Ugyanakkor viszont, fizikailag gyengébb és sebezhetőbb lett, aminek az okára a történet későbbi részeiben derül majd fény. Akárcsak arra, amit Vicky-től hallhattunk, hogy Samy miért is "nem tud repülni többé". ;)

3. Mivel az apja ragaszkodott a tudományos képzéséhez, Jon az egyetemen fizika szakot végzett a rendőrakadémia mellett. Azután természetesen igyekezett olyan keveset használni és olyan gyorsan elfelejteni ezt a tudását, ahogy csak lehetett... :P

4. A Craine Mentorprogramot eredetileg okos, tehetséges, de rossz helyzeben lévő gyerekek és fiatalok oktatásának támogatására alapították. Néhányan a Craine családból ugyanakkor, már az elejétől fogva meglehetősen sajátosan értelmezték a támogatás fogalmát. A mentoráltjaikat nem csak tanítatták, hanem magukhoz is vették, sokszor családtagként, vagy a saját gyerekükként nevelték.

5. Reese egy tipikus new york-i utcagyerek volt, mielőtt bekerült volna a Craine Mentorprogramba. Kisebb lopásokból tartotta fenn magát, volt néhány balhésabb ügye és végül az egyik után, a bíróságon kötött ki. Szerencséjére a bíró elég lojális volt, ráadásul az is nagy hatást tett rá, milyen élesen vág a lány esze. Így aztán a fiatalkorúak javítóintézete helyett egy a város határában álló, speciális árvaházba küldte, ahol végül Arthur Craine rátalált. Egyfajta modern nevelőintézet volt ez, ahol a megfelelő oktatásáról is gondoskodtak volna, de Reese nagyon rosszul viselte a rendszerrel és szabályokkal járó kötöttségeket, többször is szökni próbált. A megismerkedésük Arthur Crainnel is elég sajátosan alakult. Véletlenül találkoztak, mikor Craine támogató látogatást tett az árvaházban. Reese-t ugyanis, aki a maga csaknem tizenhat évével az egyik legidősebb gondozott volt, először az egyik nevelőnek nézte. A lány pedig készségesen el is játszotta ezt a szerepet. Körbevezette az intézetben, és közben mintegy mellékesen megpróbálta kizsebelni az öreget. Mikor végül lebukott, Arthur nem engedte, hogy megbüntessék. Lenyűgözte a lány esze és emelett, nagyon szórakoztatta a sajátos, kissé hebrencs természete is, úgyhogy felajánlott neki egy helyet a Programban. Reese pedig, természetesen kapva-kapott a menekülési lehetőségen.

6. Loki nem véletlenül találta olyan ismerősnek a festményt a hóban síró 'angyalról'. Valóban látta már a képet korábban. Egy másik időben, és egy másik korban... ;) Valójában, Loki ott volt, mikor a festményt először mutatták be a közönségnek az elkészülése után, de akkor nem figyelte meg alaposabban. Valami, pontosabban valaki más ugyanis sokkal jobban foglalkoztatta...

7. Samerah és Loki találkoztak már egyszer korábban, a lány "halála" után. Samerah azonban nem emlékszik erre az eseményre, Loki pedig nem ismerte fel a lányt. Csak azt tudta, hogy az az "ifjú hölgy" akinek bemutatták és akivel mindössze néhány szót válthatott, nagyon de nagyon nagy hatást gyakorolt rá.

8. A történet kezdetén Loki egy saját maga alkotta varázslattal került a Földre. Ennek a varázslatnak azonban nem volt konkrét, fizikai úti célja, ahová vigye. Ezért is nem volt halvány fogalma sem róla az eljén, hogy hol is van. A bűbáj célja, és az ő utasítása ugyanis csak annyi volt, hogy oda vigye, ahol a Tesseract-ot megtalálhatja. Ez a mozzanat a későbbiekben még nagyon fontos lesz majd.

9. Jon édesanyja fiatalon halt meg egy véletlen autóbaleset következtében. Pár hónapos terhes volt, de erről nem tudott akkor még sem a férje, sem a fia. Arthur-nak a kórházban mondták meg, hogy várandós volt a felesége, ő pedig soha nem mondta el Jonnak hogy lett volna egy kistestvére. Valamiért biztosan érezte, hogy a gyermek lány lett volna, és amikor Samerah-t azon a havas karácsony reggelen megtalálták a kertben, úgy érezte, öregségére a soha meg nem született lányát kapta vissza a személyében. Mikor ki kellett találniuk számára egy földi identitást, azt a nevet adta neki, amit a kislányának szánt és mindig, egész hátralévő életében a saját lányaként kezelte Samerah-t. Ez azonban nem tartotta vissza az olyan irányú tervezgetésektől, hogy összehozza valahogy őt és a fiát. Nagyon szerette volna egy párnak tudni őket, úgy érezte, ha egymásra találnának akkor végre nyugodt lehetne felőlük, hogy akkor mindkettejük szíve biztonságban, a "megfelelő kezekben" lenne. De soha nem valósult meg ez a reménye.

10. Loki egy meglehetősen sajátos alkut kötött a Tesseract-al kapcsolatban. Ezen a vonalon a sztori sok szempontból eltér majd az eredeti, filmes és képregényes háttértörténettől, a Loki és Thanos közti paktum olyan útvonalat vett fel, ami a végkifejleten nem változtat majd, de illeszkedik ehhez a történethez. Többet nagyon nem írhatok róla anélkül, hogy spoilert követnék el, legyen elég annyi, hogy a tortúrákat amiken átment, és amelyek a sebesülései jó részét okozták, Loki annak köszönhette, hogy tudott valamit. Valamit amire Thanos-nak szüksége volt, és amit ő nem volt hajlandó elmondani. Véletlenül halltotta meg, hogy a Tesseract után kutatnak, és bolond módra kicsúszott a száján, hogy ő képes lenne megtalálni. De csak abban az esetben teszi ezt meg, ha a titán lemond arról, amit tőle akar. A többit már tudjuk, ugye... ;) Loki a Földön van, és a Tesseract-ot hajkurássza, vagyis az alku nyilván megköttetett. És hogy mi volt az, amiről Thanos lemondott a kocka megtalálásért cserébe, nos... az kiderül majd a történet folytatásából, természetesen. ;) :)

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 29, 2021 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

"Journey in my mind" - avagy utazás egy elme sötét bugyraibanWhere stories live. Discover now