18. rész

35 3 0
                                    

Okt.12     Szombat

Mióta beszélgettem Bencével, azóta a társaságunk újra a régi. Délutánokat is együtt töltjük és a suliba is egy társaságot alkotunk szünetekben.

Ma délután is háromra mentünk a parkba. Én gördeszkával mentem. Bence is deszkával. Norbi hozott egy focilabdát. Ilyenkor mindig jól szórakozunk. Először deszkázni próbáltunk. Mármint megtanítani őket. Hát Norbi nem reménytelen eset. De Niki. Hát ő külön történet történet. 3x próbálta meg. 2x elesett. Harmadszorra sikeresen elkaptuk. Aztán feladta. Fociztunk. Nagyon jól szórakoztunk közben, hiszen igazából csak Norbi tud focizni, meg egy picit Bence. Aztán vagyunk mi, hát én egy picit talán konyítok hozzá, Niki nem.
Niki az egyetlen a társaságban, aki nem tud részt venni sem a fociban sem a deszkázásban. Mivel ő táncol. Nem is akárhogy. Versenyszerűen.
De hát nekünk nem áll szándékunkban táncolni.

Foci után fáradtan dőltünk le a padra.
Aztán olyan történt amit nem gondoltam volna.
- Milyen jó lesz majd nyáron is így együtt lógni! - mondta Norbi
- Igen elmehetnénk jó pár helyre!- mondta Niki is
- Hát én ebben nem vagyok olyan biztos, majd meglátjuk- mosolygott Bence
- Mi?- nyögte ki először Norbi
- Tudjátok hogy nagyon szerettem ezt a sulit
- El fogsz menni?- kérdezte Niki
- Ha át vesznek Igen- bólintott Bence
- Sport gimi ugye?- kérdezte Norbi
- Szerinted?- röhögött fel Bence
- Dorka ezt már tudtad igaz?- kérdezte Niki,
- Haat- nem igazán tudtam mit mondani
-  Neki már el mondtam- segített Bence
- Tudtam hogy tudsz valamit
- Amúgy biztos hogy át vesznek- váltott Norbi témát
- elég nehéz suli, majd meglátjuk. Én nem vagyok benne biztos. Sokan jelentkeztek oda alapból, és sokan próbálnak félévkor, hátha sikerül. - vonta meg a vállát Bence
- De te egész jó tanuló vagy, a sportról meg ne is beszéljünk. Szerintem sikerül
- Majd lesz valami, de még messze van. Menjünk meg egy meccs pont belefér mielőtt hazamegyünk. Fiúk lányok ellen?- kérdezte Bence
- Nee, az túlerő- mondtuk egyszerre Nikivel

Ezután még le ment jó pár meccs mire haza mentünk. Fáradtan sétáltunk haza felé. Miután Niki és Norbi le kanyarodtak, mi Bencével haza fele deszkáztunk. Majd elköszöntünk.
Belépve a házba azon gondolkoztam hogy ha Bence elmegy vajon lesznek-e még ilyen délutánok. Mivel a választ nemtudom, így leültem anyuékkal vacsizni.
Vacsi után megnéztem egy filmet.

Nikiéknél jobb barátokat nem is kivanhatnék. Ilyen jól is már régen éreztem magam. De eléggé el is fáradtam így gyorsan elaludtam. Szerintem még álmomban is mosolyogtam.

Az új osztálytárs Where stories live. Discover now