1.Bölüm Yalnızlığımın İçindeki Işık

4.4K 170 96
                                    

Privet Drive dört numaralı evin penceresine kafasını cama dayamış dağınık saçlı 13 yaşındaki çocuk yorgunluktan bitkin uyukluyordu. Bir önceki senenin kötü olaylarını düşünmekten yatağına girdiği her seferinde gözüne uyku girmemiş, tekrar tekrar gördüğü kabuslar dan geri kalkıp gök yüzünü izleyip düşüncelere dalmakla geçmişti geceleri. Harry Potter normal bir çocuk gibi görünse de Hogwarts Cadılık ve Büyücülük okulunda 3. yılına başlayacak kimilerinin sağ kalan çocuk dediği sıra dışı bir büyücüydü. Aslında her seferinde sakin bir hayat istediğini söylese de iç güdüsel olarak olayların içine dalmaktan kendini alıkoyamazdı. Hiç şüphesiz bu huyunu babasından almıştı.

Harry birden pencereye gagasıyla tıklayan baykuşun sesiyle kabusundan sıyrılıp gözlerini açtı ve gelenin kendi karbeyazı baykuşu Hedwig olduğunu görüp mutlu oldu. Hedwig uzun bir yolculuktan dönüyordu Harry bu aralar tek temasta olduğu Fransa da tatilde olan Hermione'den mektup getiriyordu, görünüşe bakılırsa Harry'nin bu yılki Hogwarts mektubuyla birlikte. Harry önce Hedwig'i yüklerinden kurtarıp onu elleriyle kafesine taşıdı, baykuş parmağını sevgiyle gagalayıp su içmeye koyulurken Harry önce Hermione'nin mektubunu aldı.

Sevgili Harry

Artık bu kadar kendine yüklenmemelisin hepimiz biliyoruz ki sen sırlar odasında elinden geleni yaptın. O hepimizin arkadaşıydı ama artık hayatımıza devam etmeliyiz. 1 Eylülden önce alış-veriş için Diagon yolunda buluşmaya ne dersin ? Muggle'ları ikna edersen beraber vakit geçirebiliriz bu sanada iyi gelebilir. Sana telefon numaramı yazıyorum bana böyle ulaşman daha kolay olacak çünkü Hedwig için tekrar buraya gelmek yorucu olabilir. Burda o kadar çok yeni şey öğrendim ki bütün tatil ödevlerimi tekrar yazmak zorunda kaldım sana yüz yüze anlatmak için sabırsızlanıyorum. Telefonunu bekliyorum. Sevgiler Hermione

Hermione'nin mektubu birazda olsa keyfini yerine getirmişti. Dursleylerden tahmininden önce kurtulması bu vakti büyücülerin arasında rahatça dolaşarak Diagon yolunda geçirme düşüncesi giderek dahada çekici gelmeye başladı. Sabah ilk iş Vernon enişteyle konuşup Hermione'yi aramaya karar verdi.

Harry yaz tatili başında Privet Drive'a döndüğünde elindeki mektubu teyzesine ve eniştesine uzattı. Eniştesi söylenerek elinden mektubu hırsla çekip aldı " Çocuk bu o ucube okulunun seni attığını söyleyen belgemi ?" diye sordu. Ama teyzesi sanki mektubun üzerindeki armayı tanımış gibi gözlerini Vernon eniştenin elindeki mektuba dikmişti. Uzanıp mektubu aldı ve yırtıp okumaya başladı. Okuduktan sonra bir süre gözlerini kapatıp düşünür gibi hareketsiz kaldı. Tekrar gözlerini açtığında eski huysuz haline dönmüştü.

" Odandan çıkmayacaksın git şimdi" diyerek Harry'i odasına gönderdi. Odasında kalmak Harry'nin canına minnet ti bütün yaz Dursley'lerin ayak işlerini yapacak ruh halinde değildi. Bununla beraber Harry odasından sadece yemek için çıktı. Vernon Enişte hala teyzesinin böyle bir karar almasına anlam veremesede üzerinde durmamaya karar verdi.

Harry Hogwarts mektubunu yarın açmaya karar verdi. Gecelik işkencesine dönerek yatağına uzandı her ne kadar uyuyamayacağını bilse de gözlerini kapatıp Dursley'lerin sabah gürültülerini duymayı bekledi.

Ertesi sabah Harry kahvaltıya dışarı çıkmak için hazırlanmış bir şekilde mutfağa girdi. Vernon Enişte yan gözle giydiklerine baksa da homurdanarak sabah gazetesinin arkasına saklanmaya devam etti. Harry sessiz bir şekilde kahvaltısını bitirip eniştesinin dikkatini çekmek için hafifçe öksürdü.

Kehanetin Oyuncağı (Tamamlandı)Where stories live. Discover now