9 - Prens ve Prenses

58 8 5
                                    

Rhalla ellerini altından yapılma elbisesinde gezdirdi. Konseyde, en baş koltukta oturuyordu. Yanında oturan Rhael bir şeylerden bahsederken ona bakmadı. Ayağı ile sağ tarafında oturan Prens Vallerion'un ona şehvetle bakan bakışları onun midesini bulandırsa bile bunu belli etmedi.  Vallerion şimdiden Aerea'yı hamile bırakmıştı. Rhaenyra'nın mutsuz evliliği ise çocuksuz devam ediyordu.

Rhalla'nın bebeğinin doğmasına az kalmıştı. Eulalie'nin bebeğinin doğmasına da. Rhalla içini yiyip bitiren duyguları görmezden gelmeye çalıştı. Bebeği çok yakında doğacaktı ve onu kucağına aldıktan sonra yapacağı şeyleri düşünmeden edemiyordu. 

Konseyin onu boğduğuna karar verdiğinde ayağa kalktı. Rhael hariç herkes ayağa kalkıp onun için eğilirken Rhalla odadan çıktı. Elini devasa karnının üzerine koydu. Doğum her an olabilirdi. Rhalla bir erkek doğması için dua etti.

*

Üstatlar doğuma birkaç gün kaldığını düşündüklerinde, sarayı hüzne boğan bir haber gelmişti. Prens Vallerion, Kral Rhael'in tek erkek kardeşi av sırasında atından düşmüş ve ölmüştü. Rhael bu habere saatlerce ağlarken, Rhalla sinirden odasında dört dönüyordu. Vallerion ona asla bir şey hissettirmemişti ama onu Rhael'e karşı bir silah olarak kullanmayı amaçlamıştı ve şimdi tüm planlar suya düşmüştü.

Vallerion'un ölümü ile Yaz Kalesi boş kalmıştı. Rhalla konseyde yeni doğan çocuğunun Yaz Kalesi Lordu ve Leydisi olacağını ilan etti. Doğan çocuk kız olursa evlense bile Yaz Kalesi'nin ona ve ondan sonra çocuklarına kalacağını söyledi. Bu Rhael'i öfkelendiren bir haberdi.

"Bir kızı Yaz Kalesi Leydisi ilan edemezsin! Evlendiğinde tüm haklar kocasına geçer."

Rhalla ona bakmadı bile. Delicesine aşık olduğu insanın kendisinden nefret etmesinin verdiği acıyı yok saymaya ve gülümseye çalıştı. "Söyleyeceklerin bittiyse odamdan çık, doğum olana kadar da gelme."

Rhael sinirle yatakta yatan Rhalla'ya yaklaştı. "Bana emir veremezsin!"

Rhalla kafasını çevirdi. "Seni burada istemiyorum."

Rhael ona gözlerinden alev fışkırarak baktı. "Seni bırakacağım, Rhael." Rhalla onun gözlerine baktı. "Benim gururumu çiğnedin. Seni basit bir prensten kral yaptım. Sana tacını taktım. Sana çocuklar verdim. Sevgimi verdim. Sen ise bana ihanet ettin. Benim sarayımda, benim krallığımda bir kadını metres tuttun ve beni bunu kabul etmek zorunda kaldın. İnsanların benle alay etmesine neden oldun ama hayır, buraya kadar. Bebeğim doğduktan sonra, sana iki seçenek sunacağım. Ya o fahişeden ve karnındaki piçten vazgeçersin, ya da tahtından."

Rhael odanın kapısını kıracakmış gibi kapatıp odadan çıkarken Rhalla göz yaşlarını serbest bıraktı. Rhael'in neyi seçeceğini biliyordu.

Odasının kapısı açıldığında hayatında en çok nefret ettiği insan odaya girdi. Eulalie Martell, Rhalla'nınkinden çok daha az büyümüş karnı ile odaya girdi. Uzun siyah saçları açıktı ve kafasında altın bir taç vardı. Taç bir kraliçenin tacı gibiydi. Üstünde göğüslerini ortaya çıkaran mor bir elbise vardı. Eulalie Rhalla için eğilirken yanında duran kadın da eğildi.

"Majesteleri, beni görmek istemişsiniz." Rhalla Eulalie'nin yanında duran kadına baktı. Eulalie ile aynı uzun dalgalı saçlara sahipti. Eulalie'den daha dolgun hatları vardı, gözleri kahverengiydi ama kesinlikle Eulalie'den daha güzeldi.

"Özür dilerim, size kendimi takdim etmeyi unuttum. Ben Leydi Mariah."

Rhalla elini geçiştirir gibi salladı. "Adının ne olduğu umrumda bile değil."

Kadın kafasını yere eğerken Rhalla onun yaşlı Lord Walmer Frey ile evli olduğunu hatırladı. Rhalla Mariah'ın iki oğlu olduğunu biliyordu.

"Yakında çocuğunu kucağına alacaksın. Ben de öyle. Doğum hediyen olarak sana bir elbise yaptırdım." Eulaile elinden geldiği kadar eğilirken Rhalla ona vurmak için can atıyordu. "Çok naziksiniz, majesteleri."

"Çocuk kız olursa ismi Rhaenya olacak. Oğlun olursa Daeron. Kız olursa İnanç tarafından eğitilip, benim seçtiğim bir lord ile evlenecek. Oğlun olursa onun bir asker olarak yetişmesini bizzat sağlayacağım, yine onu seçtiğim biri ile evlendireceğim."

Eulalie kaşlarını çattı. Birkaç kez bir şeyler söylemek için ağzını açtı, ama sonra geri kapattı. "O çocuğun babası Rhael olabilir ama burası benim krallığım ve söylediğim şeyleri yapmazsan o çocuğu senden alırım. O bir Targaryen, o sana değil bana ait."

Eulalie ve Mariah birbirine baktılar. "Gidin şimdi." Eulalie ve Mariah odadan çıkarken Rhalla acıyla kıvranmaya başladı. Bebeği doğmak üzereydi.

*

Rhalla ikizlerini kucağında tutarken Rhael, Daena, Aerion ve Siarra odadaydı. Hamile Aerea ve Rhaenyra da Rhalla'nın başında bekliyorlardı.

Rhael eğilip erkeği kucağına aldı. "Kızım, onun adı Aellesia." Rhalla yavaşça kızını öptü. Sonra Rhael'e baktı. "Oğlumun adı Vallerion olmalı. Kardeşinin anısına." Rhael Rhalla'nın yanağına bir öpücük kondudurken Dul Aerea Rhalla için hafifçe eğildi.

Rhalla annesi hariç herkesin odadan çıkmasını emretti. Yaşlı Kraliçe Rhalla'nın yanına başına oturdu. "Ne zaman doğuracak? diye sordu Eulalie'yi kastederek.

Daena elini Rhalla'nın elinin üstüne koydu."Çok yakında."

"Doğurmasını bekleyeceğiz." Rhalla kızının alnına bir öpücük bıraktı. "Bundan emin misin, kızım? Her şeyi riske atacaksın. Kendini ve çocuklarını. Tacını."

"Eminim." dedi Rhalla. "Başka çarem yok."

THRONE FOR QUEEN. (Kraliçe #5)Where stories live. Discover now