Hoofdstuk 1

29 1 1
                                    

Ergens in Europa, 1926.

Een groot, eenzaam, vervallen château doemt op uit het duister, het voorplein is mistig, spookachtig en stil.
Vijf Schouwers schuifelen met opgeven toverstok aarzelend naar het château, maar worden weggeslingerd door een plotselinge explosie van helwit licht.
Bij de ingang van een groot park verschijnt een gedaante, Grindelwald, hij negeert de lichamen en staart naar de nachtelijk hemel.

De volgende morgen is het een mooie, zonnige dag in New York. meeuwen scheren langs de hemel. Een groot passagiersschip glijdt langs het Vrijheidsbeeld, de passagiers hangen over de reling en staren opgewonden naar de wal. Aan boord van een het schip zit een man genaamd Newt Scamander, verweerd gezicht, pezig, oude blauwe overjas. Naast hem staat een gehavende, bruinleren koffer. Een van de sloten van de koffer springt uit zichzelf open. Newt bukt zich en doet het snel weer dicht. Hij legt zijn koffer op schoot, buigt zich over de koffer en fluistert 'Dougal, doe niet zo vervelend. Het duurt niet lang meer.'
Niet veel later loopt Newt samen met een hoop andere passagiers de loopplank af. 'Volgende.' De douanebeambte inspecteert Newt beduimelde Britse paspoort.
'Engels he?'
'Klopt.'
'Eerste keer in New York?'
'Ja.'
De douanebeambte wijst naar de koffer. 'bevat die etenswaren?' 'Nee' zegt Newt terwijl hij zijn hand op zijn borstzak zet. 'Dat moet ik echt 'ns laten maken - eh,nee.'
'Laat maar 'ns zien.' Vraagt de douanebeambte achterdochtig. Newt legt zijn koffer op tafel en zet stiekem een koperen knopje op 'dreuzelbestendig'. De douanebeambte draait de koffer naar zich toe en maakt hem open. Het enige wat te zien is zijn pyjama's, landkaarten, een wekker, een vergroot glas en een sjaal van Hufflepuff. Hij knikt tevreden en doet de koffer weer dicht.
'Welkom in New York.'
'Bedankt.'
Newt pakt zijn paspoort en voor hij de douane loods verlaat hoort hij nog net de douanebeambte, 'volgende!' Roepen.

Fabel dieren en waar ze te vinden. - Newt Scamander & J.K.  RowlingWhere stories live. Discover now