Ce este dragostea...?

95 3 0
                                    

 " Ce este dragostea ? ". O întrebare aparent simplă, dar mai complicată când trebuie să dăm răspunsul corect, al carei raspuns este în mâinile îndrăgostitului.

De-a lungul timpului mulți oameni au încercat să găsească o definiție exactă pentru acest termen, dar este oare posibil să fie explicată în cuvinte o senzație care poate fi doar simțită sau experimentată?

Pentru mine dragostea este acel sentiment care te cuprinde din toate laturile și din toate părțile.Este pufoasă, dar uneori zgârie, lăsând răni adânci în inima noastră. Este un sentiment în care parcă plutești visând și aștepți clipa în care o/îl vei revedea. Dragostea este o muzică a carei frumusețe nu se va pierde niciodată.

Adevărul este că dragostea este cel mai minunat sentiment din lume, poate avea o forță constructivă, iar când ne unește... , ei bine, acest lucru este minunat!

Oamenii când aud această întrebare se gândesc la un iubit(ă), la un membru al familiei sau la un prieten special în care pot avea mereu încredere.

Dacă vom întreba mai multe persoane ce este dragostea, vom primi răspunsuri diferite. Unele persoane ar spune că este un caracter , alţii că ar fi o atitudine, alţii că ar fi poate un produs al voinţei sau al educaţiei.

Aceste răspunsuri depind de vârsta persoanelor întrebate dar şi de experienţa şi drumul acestora prin viaţă. Dragostea e curcubeul după ploaie, picăturile de rouă de pe petalele sufletelor celor ce o simt.Dragostea ne transformă, ne modelează în ceva în care doar am fi sperat să ajungem, ridicându-ne totodată pe cele mai înalte culmi ale vieții. Doar iubind îţi dai seama că trăieşti, nu doar exişti.

Aceasta ne înfrumusețează atât pe interior, cât și în exterior, ne face să arătăm înfloritor, să ne simțim excelent, mai în formă ca niciodată, iar provocările pe care suntem nevoiți să le înfruntăm nu mai par așa de invincibile.

Adevărul este că oricât de mult ai lupta împotriva acestui sentiment, de cele mai multe ori șansa ca tu să ieși învingător este foarte mică, deoarece este foarte greu să îți ignori sentimentele, să le ascunzi într-un cotlon întunecat al minții tale, și să uiți tot ce simți pentru o anumită persoană. De fapt acest lucru este aproape imposibil.

Din cauza aceasta este atât de dureros când trăiești o dragoste neîmpărtășită. Aceasta fiind totodată si unul dintre aspectele negative ale iubirii, fiind acela care îi descurajează pe acei oameni care au trăit o astfel de iubire, inhibându-i din a mai încerca ceva nou, făcându-i să renunțe și să se refugieze în singurătate și să uite tot ceea ce are legatură cu acest capitol.

Nu trebuie să uităm niciodată că dragostea merită întotdeauna o a doua șansă, deoarece ce rost ar avea o viață goală, trăită în singurătate, într-o monotonie dureroasă, si ce farmec ar mai avea seara când te vei întoarce obosit de la serviciu, iar singurul care va fi dispus să te asculte și în fața căruia vei putea să îți verși inima plină de durere va fi animaluțul tău de companie care îți va fi mereu aproape și te va iubi mereu necondiționat !!

Ei dragii mei..., aceasta ar fi opinia mea despre dragostea omenească ,dar acum să vă spun și despre iubirea față de Dumnezeu. Între Dumnezeu și om, există ceva magic , care face posibilă divină . Omul este chipul lui Dumnezeu. Aşa cum ştiţi Dumnezeu este Cel ce ne-a iubit întâi. Iubirea noastră către El este iubire-răspuns, e răspunsul spiritului uman la iubirea ce ne-a aratat-o si ne-o arată Dumnezeu. Dacă la iubirea lui Dumnezeu raspundem cu iubire, între noi și Dumnezeu se realizează o așa unitate încât suntem "un duh" cu Iisus Hristos .Dacă îL iubim pe Dumnezeu, iubim și noi tot ceea ce iubește Dumnezeu. Oricât s-ar dezvolta și ar crește în creștin, iubirea, nu poate atinge niciodată muntele de dragoste ce ne-o poartă Dumnezeu nouă.

Deci iubiţi-L pe Dumnezeu din toată fiinţa voastră!

Numai aşa vom împlini rolul minunat al sentimentului cu care ne-a înzestrat Cel ce ne-a iubit atât de mult încât ne-a dăruit pe unicul Său Fiu pentru matuirea noastră!

Iubiţi-vă aproapele căci doar aşa îl veti iubi pe Dumnezeu!

În concluzie,aşa văd eu dragostea...!

Ce este dragostea?Where stories live. Discover now