♚17.bölüm♚

2.7K 259 31
                                    

Tabancanın namlusu alnına belirgin bir acı emanet ettiğinde gözlerini kapadı, kadere teslim oldu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Tabancanın namlusu alnına belirgin bir acı emanet ettiğinde gözlerini kapadı, kadere teslim oldu.Hayat denen film şeridi kopmuştu.Çektiği acılar nihayet son buluyordu.Gözyaşları kavruk yanaklarını serinletmeye başladı. Brendan ve olmayan gelecekleri için döktüğü gözyaşları...

Lütfen gelme, ben ikimizin yerine de ölürüm ama sen ölme. Masalımın harflerinde tükenmesin solukların...

"Dur!"

Genç adamın yüzüne yerleşen sert ifade oldukça temkinliydi. Bahar ciğerlerinin kanat takıp göğüs kafesine çarptığını hayal etti.

Elinin altındaki paralı kuklayı yana doğru savurdu, adam baygın bir halde karların üzerine yığıldı.Mesleğine aşık dedektif, durduğu yerden korkunun Nelson Johansen'ın yüzünde bıraktığı izleri ve onu olduğundan nasıl da yaşlı gösterdiğini görebiliyordu.Adamın gözlerinin kenarında seğirmeler başlamıştı.

"Silahını indir! Ona zarar veremeyeceğini biliyorsun Johansen."

Kızın başındaki silahı daha da bastırdı.Sanki mümkünmüş gibi!

"Seni temin ederim ki, neyi yapıp yapamayacağımı çok iyi biliyorum evlat."

Bir katilin seri katil sayılabilmesi için aynı tür silahla ve aynı amaç doğrultusunda en az 'üç' cinayet işlemiş olması gerekirdi. Bu canavar beyinlerin içindekileri çözmek oldukça zor bir uzmanlık alanına giriyordu; ancak birçoğunda bulunan genel özellikleri sıralamak Brendan için çocuk oyuncağıydı.

1; Hepsinin insan öldürmek için kendince mantıklı bir sebebi vardır.Ve kutsal bir amaca hizmet ettiklerini düşünürler.

2; Çoğu delicesine ölümden korkar çünkü eğer kendileri ölürse başkalarını öldüremeyecek olmanın düşüncesini hazmedemezler.

3; Cinayeti sürekli hatırlamak ve yaşamak için öldürdükleri kurbanın bir eşyasını veya vücudunun bir parçasını alırlar.

Bu tip katillerin oldukça zeki olduğunu biliyordu; Jery Brudos adındaki seri katilin belgeselini izlemişti; Psikopat adam ilk kurbanın bacağını diğer iki kurbanın ise göğüslerini koparıp almıştı. Ayrıca kopardıkları parçalardan dini ayin yapanların sayısı da azımsanamayacak kadar çoktu.

Duşa kabinlerdeki manzarayı anımsayınca midesi kasıldı, şehvet delisi diğer bir ifadeyle 'hedonistic' seri katillerin suçları tamamlayış süreçleri daha kısa ve davranış merkezli olan görevli ya da hayalperest katillerin tersine, genelde zaman almaktaydı. Süreç merkezli cinayetler kişiyi baskı altına alma, işkence etme, parçalama, vücudun bir parçasını koparma vb. değişik korkunç yöntemleri içeriyordu. Tanrı aşkına, bir canavarın kendi ruhundan başka bir canavarı doğurma olasılığı yüzde kaçtı?

PORTOLA VALLEY 2∣ Tamamlandı ♚Where stories live. Discover now