Én és a Netflix (egyik) basic sorozata

12 2 0
                                    




Szóval beteg lettem és nem mentem suliba, itthon ültem és úgy döntöttem, hogy Netflixen fogok valamit nézni. Mivel sajnos pont most fejeztem be a sorozatot, amit néztem, ezért fogalmam sem volt, hogy mit nézek. Először megnéztem két nagyon béna szerelmes filmet, mert hát mégis csak Valentin-nap volt. (Igen én vagyok az a szerencsétlen ember, aki beteg lesz Valentin-napon és béna szerelmes filmeket nézek) Szóval azután úgy döntöttem, hogy valami sorozatot szeretnék elkezdeni nézni, csak hogy mit. Ezen gondolkodtam és közben felmentem Instagramra és az ismerőseim storyaikat néztem és valami jelenetet osztott meg az egyik a Riverdaleből és akkor úgy gondoltam, hogy miért ne kezdeném el nézni. Így hát megkerestem a sorozatot és elkezdtem nézni. Most az 1 évad 9. részét fejeztem be, de már most néhány dolog ötlött fel bennem, hogy miért, csak miért?

Első ilyen, hogy Veronica említi az egyik részben, hogy senki nem jár az autósmoziba, ha otthon nézhetnek Netflixet (önpromó, azért itt van), avagy ez valamikor a 2010-es években játszódik. De a díszlet, a benne levő tárgyak, ruhák, kocsik nagyon nem erre engednek következtetni.

A kocsik, mintha a 2000-es évek előttről jöttek volna, a szereplők (főleg a gimnazisták), mintha nem tudnák eldönteni melyik évezredben élnek, mert hogy nem 2010-es szerinti divat alapján öltözködnek az egyszer biztos.

És van a babaváró partinál a "legmodernebb" babakocsi Cheryl szerint, ami hát hogyan is fejezem ki...Anyukám idejében volt modern.

Kissé utána olvastam és ahogy gondoltam igaz, hogy Riverdale egy kicsi, pletykás városka. És tényleg a mostban játszódik , csak annyira messze vannak a nagyvárosok (ez abból is látszik, ahogy tekintenek Veronicára, hogy New Yorból jött, szerintem), hogy le van maradva és ott maradtak a múltban.  Ez azon is látszik, hogy Blossomék juharszirup vállalata hogyan éli meg Jason halálát. Jó be kell ismerni Cheryl tényleg nem a legmegbízhatóbb ember és én sem tudom jelenleg elképzelni a vállalat élén, de akkor sem szabad őt teljesen kizárni, mert ha tényleg a mostban játszódik, akkor el kellene fogadni, hogy egy lány is lehet a vállalat főnöke.

Habár nem vitatom az én elméletemmel is vannak problémák. Például a gimnazistát alakító, fiatalabb színészeknél mindig ott van az Iphone a kezükben és gondolom van rajta néhány közösségi média applikáció, ott mértnem követik a trendet? Őt látják, hogy hogyan öltöznek a velük egyidősek és ahogy Veronica is tette (online bevásárolt) a többiek miért nem teszik. Ez alól a felvetés alól egyedül Veronicát tudom felmenteni, mert ő tényleg olyan szereplő, akik mindennap felöltözik egy harmincas éveiben járó üzletasszonynak az apja és az anyja miatt, de a többiek? Az egész város?

Még rengeteg helyen lehetne fúrni a felvetésemet, de nem teszem, mert már most elegem van az egészből.

GondolatokWhere stories live. Discover now