Capitolul 7 - Hades

42 2 2
                                    

Intru in spital oarecum frustrat si confuz dupa tot ce s-a intamplat astazi. Cea mai palpitanta intamplare a fost cea in care am intalnit-o pe domnisoara care vrea sa para dura, dar de fapt e atat de blanda si calda incat ar putea sa topeasca gheata. Si si-a exercitat puterea fix asupra mea, intr-un moment atat de nepotrivit. Mi-a topit zidurile pe care le construisem in jurul meu dupa moartea mamei si asta ma face sa ma intreb daca nu sunt oare un mare ipocrit.

 Nimeni nu trebuia sa-mi sparga zidurile, trebuia sa raman dur pentru a nu mai simti ceea ce m-a facut sinuciderea mamei sa simt. Dar ea s-a strecurat usor pe langa mine si a reusit cumva sa-mi patrunda in suflet. Eu nu sunt bun pentru ea, dar imi doresc foarte mult sa fiu cel langa care se trezeste dimineata.

Ma opresc si imi scot scrisoarea mototolita din buzunarul blugilor. Zambesc fara sa-mi dau seama pentru ca simt ca fata pe care am intalnit-o este autoarea scrisorii pe care o am acum in mana. I-am simtit durerea, asa cum am simtit-o si pe a fetei din scrisoare.

Singura diferenta este ca fata e mult mai frumoasa decat mi-as fi putut imagina. Pur si simplu ma face sa ma simt cum n-ar trebui sa ma simt. Ma simt special, simt ca as putea fi cel care o ridica atunci cand cade, cel care o sustine cand are cea mai mare nevoie si cel care ii este alaturi indiferent de situatie. Vreau sa persoana careia ii sare in brate dupa o zi lunga si grea si gandul ca altcineva ar putea sa-mi ia asta ma ucide, dar oricum ma va ucide fata asta daca nu va fi a mea.

Dupa ce am linistit-o in fata cafenelei in care presupusa ei prietena i-a spus ceva care a ranit-o, a fugit pur si simplu de langa mine si m-a avertizat sa nu ma mai apropii de ea. Am incercat sa-i cer un numar de telefon sau orice prin care am putea tine legatura, dar bineinteles ca m-a refuzat si a spus ca ii pare rau.

Daca crede ca voi sta departe de ea se insala amarnic. N-o sa-mi parasesc linistea dupa ce abia am gasit-o. Si stiu ca nu vrea cu adevarat sa fie lasata in pace. Ii este frica de ceva si o inteleg, dar stiu ca de fapt cauta iubire pentru ca n-a primit-o niciodata suficient. Daca va fi nevoie imi voi petrece restul zilelor pe plaja pentru a o intalni din nou si la un moment dat teoria ca ea este cea care a scris scrisoarea pretioasa va fi confirmata. Timpul ne va aduce impreuna si din acest motiv n-am fortat astazi destinul. Nu pot sa o tin langa mine cat timp problemele pe care le am ma fac sa mi se invarta capul.

Poate ca nu e potrivit, dar momentul in care m-am dat drept iubitul ei a fost semnificativ pentru mine si as fi vrut sa fie adevarat, macar pentru cateva secunde, dar am facut asta doar ca s-o salvez din situatia stanjenitoare in care o pusese fata misterioasa.

Din pacate a trebuit sa plec de langa ea, in primul rand pentru ca ea nu are incredere intr-un strain si in al doilea rand sora mea mai mica are nevoie de mine.

Urc in lift si imi indes scrisoarea inapoi in buzunar, acolo unde ii este locul momentan si hotarasc sa las problema cu V pentru zilele urmatoare pentru ca trebuie sa rezolv mai intai pericolul care ma pandeste pe mine si pe singura persoana care a mai ramas in familia mea.

Cobor din lift la etajul sase, asa cum mi-a indicat sora mea si incerc sa gasesc salonul in care a fost internat tatal meu, cel care mi-a facut viata un calvar.

Adevarul este ca intr-o oarecare masura imi doresc sa fie bine, dar nu mai simt absolut nimic fata de el. E un nenorocit care mi-a omorat mama si ne-a lasat de izbeliste pe mine si pe Serenity.

Bat usor in usa indicata de Serenity si astept sa mi se raspunda pentru ca n-as vrea sa-l prind pe tata sarutandu-se sau facand altceva cu tarfa lui, al carei nume l-am uitat si nici n-am nevoie sa mi-l reamintesc pentru ca e nesemnificativ pentru mine.

-Intra, anaunta o voce slabita de barbat si deschid usa rigid. Orice mi-ar spune barbatul asta si orice ar pati n-o sa ma inmoaie.

Intru in salon si tatal meu sta intins pe patul ingust de spital cu perfuzii si un aparat care ii monotorizeaza bataile inimii.

Poate într-o altă viațăWhere stories live. Discover now