#Ja (1) - Pár slov na úvod

42 11 0
                                    


Milí čitatelia a milé čitateľky,
pred tým, než sa pustíme do tém z najrôznejších okruhov o písaní, by som najprv rád venoval niekoľko slov tomu, prečo vôbec zakladám túto knižku.

Niekomu by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že dôvod je jasný; Dares chce frajerovať, Dares sa nudí, Daresovi sa zdá, že ešte nemá dosť veľký bordel na profile, Dares a tak ďalej, a tak ďalej. Rád by som vyvrátil všetky tieto domnienky (hlavne tú poslednú, pretože na mojom profile vládne dokonalá symetria, ibaže jej geniálnosť a premyslenosť nedokáže každý rozpoznať a doceniť).

Knižka vznikla najmä preto, aby som sa niečomu priučil ja sám. Nepodliehajte planým predstavám, že ak som sem zaradil okruh #LiterárneSmery, tak som v tom doma. Ale mám veľkú chuť priučiť sa a zároveň si zapísať a zdieľať to, čo mi skrslo na ume, alebo niečo zaujímavé, na čo som narazil túlkami internetom.

A ešte k tomu názvu, pretože niekoho by mohol pobúriť, čo rešpektujem. Ide o to, že Písmo sväté sa zaoberá činmi Boha a životom a skutkami jeho vyvolených, to znamená, že sa snaží, aby sa človek tiež svojim životom priblížil čo najbližšie k Bohu a mohol nakoniec dôjsť spásy, čiže očisty od hriechu, dokonalosti. Lenže človek nie je dokonalý (áno, je načase si to priznať, milí čitatelia), pretože chybuje. Preto názov Písmo nesväté, teda prenesene nedokonalé, s chybami.

Ak budete mať chuť ku ktorejkoľvek kapitolke napísať čokoľvek, nebojte sa – nehryziem, nenadávam, nefajčím. Budem len rád.

To je už všetko, pretože sa mi medzi klávesy vysypal ten zas**** popolník.

Písmo nesvätéWhere stories live. Discover now