Kapitola I

46 5 6
                                    

Kráčeli hustým lesem, slunce matně svítilo zkrzk mraky a spolu vytvářeli protrhanou popelavou a sivou síť. skupinka lidí kráčela starou cestou, na které bylo popadané listí a větve. Nedávno řádila v jistém okolí bouře, která se kolem prohnala. Bylo chladno a na větvích a spadlých listech a šmíšeniny větviček a jehličí se objevovala mrazivá jinovatka. Brzo dorazí zima, ale skupinka lidí co kráčela lesem byla na mrazivé a nezdařilé počasí připravena. Teplé kabáty jim chránily těla a pevné boty zase nohy. Skupinka nebyla nijak velká. Ale jména která skýtaly jednotlivé osoby, byly velmi známé. Některé víc, některé míň.

Ignis Zalligova. Děvče s bílými vlasy a zelenýma očima. To ona zapříčinila chod událostí, a taky ona může chod temných událostí ukončit.

Severus Snape. Muž co spal dva roky a čekal na příchod bělovlasé dívky. Samotný rádce a učitel. Možná na této cestě odčiní své chyby které spáchal v minulosti.

Ortex Serzen Derringen. Záhadný muž, který se snaží ze všech sil pomáhat ostatním. Pomůže však i někdo jemu z Temnoty?

Allener Marry Forginns. Zvláštní dívka s rohy a ornamenty na tvářích. Co ona skrývá ? Ochránce samotné skupiny. Dokáže ona uchránit skupinu před svým vlastním nepřítelem?

Harry Potter. Chlapec který to měl vše ukončit, ale zdánlivě selhal v tomto úkolu. Pomůže Ignis v jejím poslání aby se jí nestalo to, co jemu?

Záhy došli na rozcestí. V dáli na cestách se udržovala mlha, nešlo tedy nic vidět. Kolem skupiny byl klid, zdánlivě jen slyšeli matný třepot křídel ptáků v dáli.

,,Kudy teď?" Optala se Ignis a zastavila se na rozcestí. Žena a dva muži ji dorazili.
,, Nevím..." Zamrmlal muž s černými vlasy a sledoval obezřetnýma očima dvě cesty.

,,Mohl bych se podívat. Přeci jenom umím se měnit do zvířecí podoby." Navrhl Ortex a nikdo z nich nenamítal nesouhlasit, jelikož nikdo z nich neměl přiměřený nápad jak to zjistit. Ortex teda vyšel, změnil se do havrana a vzlétl.

Mezi nimi nastalo ticho. Ignis nikoho z nich neznala, nevěděla jak s nimi mluvit. Věděla že co se týče jejich životů si neprožili nic hezkého. Právě proto bylo horší s nimi navázat rozhovor. Tedy co se týče Allener.

,, Tak co?" Optala se Allener, která stála vedle Ignis.

,,Co co?" Nechápala bělovláska a nechápavě na dívku s rohy koukala.

,, Nevím. Jak to jde?" Optala se znovu.

,,Jde to... Myslím..." Zamrlala nejistě Ignis. Po chvíli musela cuknout pohledem jinam.

,,Co si o to myslíte profesore..." Zamrlal mladý černovlasý kouzelník, stojící vedle bývalého profesora. Ten se na něj podíval svým známým nevraživým pohledem.
,, Definujte lépe vaši otázku Pottere." Zamrlal Snape.

,,No.... Co si o tom všem myslíte... O těch strážcích, o Ignis,... O té cestě..." Řekl Harry opět ale lépe. Snape se zamyslel.

,, Myslím, že bude nejlepší se soustředit na to, kam se teď musíme dostat. Myslím že máme šanci na záchranu... Jen když budeme dělat to co máme." Řekl Snape prostě. Podíval se na mladíka a v jeho očích uviděl malé osteny nejistoty.

,, Stále přemýšlíte nad tím, proč si vás Ignis vzala na tuhle výpravu ?" Optal se po chvíli Snape svého bývalého žáka. To se zrovna vracel Ortex, takže mladík radši pomlčel.

,,Je to čisté. Myslím že do Střalinského průsmyku se jde levou cestou." Řekl potom co se změnilo zpátky do lidské podoby.Na sobě měl teplý hnědý kožený kabát, černé kalhoty na zádech batoh a hustou šálu kolem krku. Na rukou měl bezprsté rukavice. Vydali se za ním.

Vous avez atteint le dernier des chapitres publiés.

⏰ Dernière mise à jour : Nov 20, 2020 ⏰

Ajoutez cette histoire à votre Bibliothèque pour être informé des nouveaux chapitres !

POTOMEK Návrat MrzimoraOù les histoires vivent. Découvrez maintenant