XX.

71 6 0
                                    



I met you for a reason






- Maradéktalanul ki akartam szívni az élet velejét! Felszámolni mindazt, ami nem volt élet.... - szavalták közösen a fiúk az apró barlangban összegyűlve. Ekkor azonban közeledő léptek, és hangos kuncogás kúszott a fülükbe.

- Uram Isten! - szörnyülködött Cameron a bevezető nyílásra tapasztva pillantását.

- Ez az? - visította valaki a barlang előtt, lehetetlenül magas hangon.

- Tényleg ez az? - viháncolt egy másik.

- Ez, tényleg ez az. - kuncogott szórakozottan Charlie. Bár a fiúk még nem láthatták a jövevényeket, meglepett tekintetük s sápadt arcuk egyaránt arról tanúskodott, hogy tudják, barátjuk ezúttal nem megszokott vendégeket invitált meg az ülésre.

- Menjetek csak! Ez az én barlangom! - biztatta a vendégeket Charlie - Nézzetek a lábatok elé! - intette figyelemre a két fiatal lányt, akik épp most próbáltak épségben bejutni a barlangba.

- Te is, Charlie! - kuncogott az egyikük.

- Hahó! - esett be a másik lány széles vigyorral. Szőke, hullámos haja alig ért a válláig. Hosszú ujjú, piros felsőt viselt egy igen rövid, kockás pamutszoknyával. Kabátja nem nevezhető igazán melegnek, pláne, hogy az egyik oldalon az anyag lecsúszott, teljesen szabadon hagyva a lány vállát. Hamarosan barátnője is mellé lépett, szégyenlős mosollyal tekintve a barlangban összegyűlt fiúkra. Szemmel láthatóan mind ketten kifejezetten jó hangulatban érkeztek.

- Hahó! - pattant fel Pitts izgatottan, ám a hirtelen mozdulat következtében a feje hatalmasat koppanva találkozott a barlang alacsony mennyezetével.

- Hahó, sziasztok! - érkezett meg a lányok után Charlie.

- Ez nagyon klassz! - suttogta a szőke lány izgatottan nevetgélve.

- Srácok, bemutatom Gloriát - intett Charlie nagy mosollyal a lány felé - illetve ő itt...

- Tina - jegyezte meg a lány kissé felháborodva, néhány kínos másodperc után.

- Tinát! - csettintett Charlie, majd végig mutatott barátain - Ők a Holt Költők Társaságának alapítótagjai.

- Heló! - Gloria és a kissé morcos Tina mosolyogva vették szemügyre a fiúkat, akik egytől egyig bárgyú mosollyal, izgatottan csillogó szemekkel figyelték őket.

- Na mi lesz, srácok?! Gyerünk! Hát péntek este van, vagy mi! Kezdjük már el az ülést! - rikkantotta Charlie, egyik kezét Tina határa helyezte és finoman egy szabad hely felé vezette a lányt. Gloria rögtön a nyomukba eredt s kecsesen elhelyezkedett a fiú másik oldalán - Fontos bejelentést kell tennem! - rikkantotta Charlie.

- Igen? - kérdezte Cameron rosszat sejtve.

- A Holt Költők Társaságának szenvedélyes kísérletezőkedvét követve elhagyom a Charles Dalton nevet! - jelentette be ünnepélyesen a fiú, tekintetét a kíváncsian mosolygó Gloriára vezetve - Mostantól a nevem Nuwanda - bejelentését harsány nevetés fogadta barátai részéről.

- Ne mondd már!

- Az meg milyen név?

- Hogy jutott ez eszedbe? - kérdezgették nevetve Charlie-t. Pitts a kezében lévő zseblámpa erős fényét egyenesen a lányokra irányította. Tina szégyenlős mosollyal viselte ezt, majd zavarában elővette rúzsát s ajkához emelte. Charlie azonban ezt meglátva gyorsan kikapta a lány kezéből a rúzst és különös jeleket rajzolt arca mindkét oldalára.







Dead Poets SocietyWhere stories live. Discover now