Gyülekező Felhők

33 2 0
                                    

Miután elértek Alexék házához, Lili előre rohant, hogy ki bonthassa az ajándékot.

-Milyen furcsa egy társasjáték.Adtak vele egy CD-t és egy jegyzetet is.Azt írja, hogy miután felállítottuk a játékteret, de még nem kezdtük el a játékot, hallgassuk meg az üzenetet, ami a lemezen van.

-Rendben. A padláson van a lejátszó. Én majd felmegyek és megkeresem. Te addig dobj össze valamit nekünk Lili.-Azzal Alex elviharzott a padlás írányába. Látszódótt rajta,hogy érdekli mi van azon a lemezen.

-Foglaljatok csak helyet. Se perc alatt össze dobok nektek valami igazán ínycsiklandó harapni valót.

-Ennyire értesz az ételekhez Lili?-Kérdezte Annie meglepődve.

-Amióta tudtam, hogy anyáék el mennek, azóta próbálok minnél jobb szakács lenni, hogy jobbnál jobb ételeket tudja elkészíteni.-Felelte Lili mosolyogva, de látszódótt rajta,hogy eszébe jutott valami rossz emlék.

-Sajnálom Lili,nem akartam felidézni ezt a kellemetlen emléket. Amúgy meg nekem egyáltalán nem megy a főzés.De a sütésben is tök utolsó vagyok.-Próbálta viccesre venni a témát Annie, aki láthatóan rosszul érezte magát a történtek miatt.

-Semmi baj Annie.Ez nem olyan emlék amit el akarok felejteni, csak picit hirtelen jött és nem tudtam, hogy kezeljem. Ha pedig nem értesz a konyhakéshez, akkor gyere csak ide, igyekszem mindent megtanítani amit csak tudok.

-Köszönöm szépen Lili.

Ezzel Lili és Annie nekiláttak az étel elkészítésének, ami nem volt más mint hasáb burgonya és kétszersült.Hamarosan Alex is megérkezett, üres kézzel.

-Azt hiszem a pincében van nem a padláson. Jövök egy pillanat.

-Én is veled tartok.-Felelte Karius.-A lányok úgyis az étellel vannak elfoglalva, legalább én is hasznos leszek.

-Köszönöm a segítséget,de inkább egyedül megyek.A pincénk elég sötét,nincs világítás és sok minden szana szét van. Nem szeretném, ha véletlenül megsérülnél.-Azzal Alex elviharzott.

-Értettem, kapitány.-De akkor én mégis mihez kezdjek magammal?Megvan!Legalább a kezdőpályát felállítom.Folytatta magában a gondolatot Karius, aki szépen, óvatosan neki látott a pálya előkészítésének.

Ahogy Karius a játékelemeket figyelte, feltünt neki valami különös. A kezdő szoba pont egy nappali. Pontosan négy karakter van. Két fiú és két lány.Ahogy közelebbről megvizsgálta a bábukat, azok saját magukra emlékeztette őt.De volt valami még ennél is ilyesztőbb...Valami olyan, ami láttán még a vér is megfagyott az amúgy bátornak nevezhető Karius ereiben...A pálya mozgott. De nem akárhogy.Pont úgy, ahogy a többiek is cselekedtek. A lányok a konyhában pakolásztak, Karius a nappaliban ült a földön, Alex pedig a pincéből tartott felfele.A pályán azonban feltűnt egy rejtélyes ötödik személy is, aki a nappaliban állt és valamit tartott a kezében.Karius meg akart fordulni, de valami nyomást érzett a tarkóján.Elájult.

Mindenki hallotta a puffanást, ahogy a földre esett és azonnal a segítségére siettek.Még Alex is megérkezett kezében a CD lejátszóval, amit ledobott a földre.Rövid időn belül magához tért Karius.

-Jól vagy, mi történt, fáj valahol?-Kérdezte Lili, aki kezében már ott volt az elsősegély doboz.

-Azt hiszem jól vagyok, csak valamiért szédülök.-Felelte Karius, miközben a fejét fogta.-Az egyik pillanatban még rendeztem a játék teret, a másik pillanatban, pedig már a földön feküdtem.

-Valószínüleg az éhség okozhatta ezt, mivel nincs jobb ötletem. Hogy álltok az étellel lányok?

-Már csak az asztal terítés van hátra és ehetünk is.

A különös társasjáték (Magyar)Where stories live. Discover now