VÁLASZOK A KÉRDÉSEKRE

91 15 0
                                    

Sziasztok!

A napokban feltettem egy fejezetet, ahova pár kérdést írtatok nekem, aminek örülnétek, ha megválaszolnám őket, szóval itt is lenne hozzá fejezet.

Ebben nemlétező könyvekhez fogok példákat szerkeszteni, szóval akit esetleg nem érdekel ez a fejezet, nyugodtan lapozhat tovább, ugyanis itt most nem rendelések lesznek láthatóak.

Lássunk is neki.

1. Mennyi ideig dolgozol egy-egy rendelésen?

Én ugye a nagy többséggel ellentétben nem csak egy borítót csinálok, hanem általában 8-13 közé esnek az eredmények, így viszont több időt is igényelnek. Egy borítót, mint ahogy azt megfigyelhettétek, több verzióban is elkészítek, így átlagosan egy borító fél óra szokott lenni, és még azokat szerkeztgetem több féle képen hogy lehessen válogatni. Egy egész rendelés ,,csomag" így olyan másfél óra szokott lenni.

2. Milyen alkalmazásokkal szerkesztesz?

Először fogom a kép darabokat, majd Adobe photoshoppal összeszerkeztem őket, ezután berakom a Canvaba, ahol csak a méretét állítom be, aztán a phonto és a lightx alkalmazásokkal szerkesztem a feliratokat és a színeket.

3. Mivel szerkeztesz, telefonnal, tablettel, vagy géppel?

Én telefonnal szoktam, de már nagyon érik egy számítógépes szerkesztő program, ugyanis úgymond kezdem már ,, kinőni" a telefonos szerkesztést.

4. Honnan szeded a képeket?

Általában pinterestről szoktam.

5. Mitől lesz szép egy borító? Hogyan válasszuk össze a színeket, mivel lehet elrontani.

Nos, én úgy gondolom, hogy ehhez is kell egy bizonyos szintű igényesség, hogy érezd azt, hogy meddig néz ki jól, és mikor túlzás. De persze ezek mellett egyedi is legyen. Én a színeket általában úgy szoktam összeválogatni, hogy keresek egy olyan színt, ami csak a háttérben jelenik meg, egy apróbb motivumban például, és olyan színt adok a címnek is, ugyanis azzal kicsit kiemelem a háttérből, és ezáltal jobban látható a felirat is, valamint biztos, hogy passzolni fog a többi színhez.

Hogy hogyan lehet elrontani?

Először is:

NE DÍSZÍTSD TÚL

Például, ha van két képed,

Például, ha van két képed,

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



És ezekből csinálnál borítót, nem kell mindenhová csillámokat, áttűnéseket tenni, mert néha a kevesebb több.

Tehát NE legyen ilyen:

Tehát NE legyen ilyen:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nem szép, igaz?!

Aztán nagyon fontos, hogy a cím jól látható legyen. Nem baj, ha kicsit belelóg egy-egy szereplő, én is csinálok olyanokat, ha kiakarok emelni egy főszereplőt, de a cím mérete, színe és elhelyezkedése mindenképp olyan legyen, amit messziről is kiszúr az ember.

És az utolsó, hogy a színek passzoljanak. Ez arra értendő, hogy mikor egy embert bevágsz egy háttérbe, akkor nyilván más a két kép alap színe, így azt is érdemes egyeztetni, mert hülyén fog kinézni, ha az egyik hideg, míg a másik meleg tónusú.

Remélem tudtam segíteni, további szép napot mindenkinek 💖❤️

Cᴏᴠᴇʀꜱ ғᴏʀ ʙᴏᴏᴋWhere stories live. Discover now