Bölüm 2:Turtul

73 3 2
                                    

Turtul:Benim adım Turtul efendim.

Parçay Han:Peki buraya neden yolun düştü?

Turtul:Yunan prensesine aşık olmuştum ama onu bana vermeyeceklerini biliyordum.Bu yüzden de ona tecavüz ettim.Yunan Kralı ise bunun üzerine beni cezalardırarak gözlerimi bu hale getirdi.Bende baba sütünün kokusunu alıp buraya geldim Porçay Hanım.

Parçay Han:Porçaymı?Hmm.Benim adım artık Erkang Porçay,nöbetçiler bunu herkese duyurun.Peki Turtul,sen benim yeni komutanımsın.Seni sevdim,eğer gözüme girmeyi başarabilirsen seni başvezirim yaparım.Ang seni korusun,gidebilirsin.

Turtul:Ang'ın rahmeti üzerinize olsun hükümdarım!


Bundan sonra Turtul,askerlere eğitim vermeye başladı.Diğer komutanlar ona hayret ediyordu.Kör olmasına rağmen en iyi eğiticiydi.Bu Porçay Hanın kulağınada gitti.Yakında yunanlarla bir savaş vereceklerdi ve o savaşta Turtulu komutan yapmayı düşünüyordu.Sonra Yunan Kralı 1.Sokeynus, Porçay Hana bir mektup gönderdi.

Ey Burduri Erkang,

Sen hayırdır lan bize şekil yapıyosun?Olm sen bile savaşacak durumdamısın lan?Gel adam ol anlaşma yapalım yoksa sen ve halkın yok olacaklar.


Bunun üzerine Porçay Han çok sinirlendi ve 'o na kimin kral olduğunu göstereceğiz' dedi ve komutanı Carrak'ı,Pers kralına elçi olarak gönderdi.Pers Kralı,Porçay Han ile müttefik olmayı kabul etti.Ama bir sorun vardı,Yunanlar tüm Avrupayı kendine ittifak yapmıştı.İşleri çok zor olacaktı.

İşleri çok zor olacaktı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Aradan 5 yıl geçti.Artık savaş başlamak üzereydi.Porçay Han,komutanlarına görevler verdi.


Porçay Han:Labbah,sen Persler ile doğu cephesinde savaşacaksın.Carrak,sen ise kuzey cephesindesin.Turtul,sen ile ben batı cephesinden saldıracağız.Yedek komutanlar burada kalsınlar.Heruhlu,sen güneyde kal,Avrupalılar oradan saldırabilir.


Sonra komutanlar saldırıya geçti.Çok kanlı bir savaş oluyordu.Yaklaşık 10 yıl geçti.Porçay Han 40 yaşına varmıştı ve savaşta üstün durumdaydılar.Avrupalılar ise kayıplardan sonra savaştan çekilmişti.Yunanlar savaşı kaybettiler ve ağır bir yenilgi aldılar.Parçay Hanedanlığı neredeyse İstanbul pardon Konstantin'e kadar dayandı.Yunan Kralı Sokeynus,anlaşma yapmak istediğini öyledi ve bir masaya oturdular.Antlaşmanın maddeleri:


1)Sokeynusun kızı Hezgir,Turtula verilecek.

2)Fethedilen topraklar Parçay Hanedanlığında kalacak lakin sadece para karşılığında Çanakkale verilecek.

3)10 yıl bir daha savaş olmayacak.


Bunun üzerine Porçay Han çok sevindi.O gece ayn ızamanda Poçay Hanın çocuğu doğmuştu.Porçay,Burduricede cesur demek olan Hürk adını verdi.Sonuna Ang getirilerek Hürkang oldu.Aradan 5 yıl geçti.Turtul kısır olduğu için karısı Hezgir çocuk istiyordu.Bu yüzden gizlice Porçayın yatağına girdi.O gece olanlar oldu...Porçay,sonraki gün azılı bir hastalığa yakalandı.Turtula bakarak 'oğlum ve karım sana emanet' dedi.Vegözünü kapattı...


15 yıl geçti.Bu sürede devleti Turtul'un yardımıyla Hürkang yönetti.Sonra ise tamamen kendi yönetmeye başladı.Devletin refahı çok yüksekti ve Avrupada Roma diye bir İmparatorluk kurulmuştu.

Devletin refahı çok yüksekti ve Avrupada Roma diye bir İmparatorluk kurulmuştu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bunun ardından Parçay Hanedanlığında bazı isyanlar çıkmaya başladı...

DEVAM EDECEK

Parçay Hanedanlığı:DirilişWhere stories live. Discover now