Kayıt Günü

36 15 1
                                    

Sabah olmuştu ve Annox uyanıp dışarıya baktı,  İstanbul'da güzel bir sabahtı bugün.

Bugün Askerliğe kayıt olmak için yola çıkacaktı Annox. Onun için hemen aşağı indi ve Dünden kalan zeytinle peyniri Bir de ekmeği çıkartıp masanın üstüne ,  koydu ekmek yarımdı parası yoktu bu yüzden savaşta kazandığı parayla geçirmeye çalışacaktı.

Asker olup Vatanına ve milletine hayırlı bir evlat olacaktı. Gene onu hatırladı o İngilizlerin vurdu çok sevdiği dedesini , " ben sana bir söz vermişti Asker olup herkesi koruyacağıma " tabi şimdi Türkiye'nin etrafı sarılmıştı Her an savaş vardı Annox bu savaş katılmak için evden çıktı ve hızlıca kayıt yerine doğru gitti.

Vardığında da ne görsün sokağın sonuna kadar bir sıra herkes savaş için gelmişti. Annox sıranın sonuna geçti ve bekledi kendisini sıranın gelmesini. Sıra ona gelmişti ,  Yaşını ve nereli olduğunu sorular hepsinin cevapladı ,  kayıt edilmişti hemen gemiye doğruyol aldı.

Gemi ile Çanakkale Doğru yol aldı . Gemide çok fazla insan vardı , hepsi vatanını korumak için savaşa katılmıştı . Çanakkale'ye kadar 2 saat yol aldı bir yerde sıraya girdiler ve cepheleri doğru koşmaya başladılar bu savaş dünyanın en büyük savaşı olacağını biliyordu Annox ve bu savaşın kazanılması lazım olduğunu.

Atatürk'e görebileceği için çok mutlu olmuş Annox.

ANNOX : ASKER ( BİTTİ )Where stories live. Discover now