Κεφάλαιο 4

4.6K 435 275
                                    

τέσσερις μέρες μετά, Πέμπτη πρωί

Μαρία

"ΕΊΣΑΙ ΈΝΑΣ ΒΛΆΚΑΣ! ΈΝΑΣ ΗΛΊΘΙΟΣ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΕΓΩΙΣΤΉΣ ΤΕΜΠΈΛΗΣ!" του φωνάζω και αφήνω με δύναμη την τσάντα μου πάνω στην ξύλινη επιφάνεια. 

Τα νεύρα μου, δεν είναι καλά.

Καθόλου καλά. 

Ο Μιχάλης γυρνάει αμέσως το κεφάλι του και με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια. "Σε εμένα απευθύνεσαι?" με ρωτάει όλο έκπληξη. Τολμάει να εκπλήσσεται κιόλας. Ο κρετίνος!

"Εσύ τι λες?" ο τόνος μου ξεχειλίζει ειρωνεία. "Χτες το βράδυ που ήσουνα?" τον ρωτάω και ξεφυσάω βαριά. 

Την Δευτέρα αποφασίσαμε να κάνουμε μάθημα τρεις φορές την εβδομάδα. Οι σταθερές μας μέρες θα είναι η Δευτέρα και η Τετάρτη και θα κανονίζουμε Παρασκευή το πρωί στο μάθημα για να κάνουμε την τρίτη ώρα κάποια στιγμή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο κύριος Στεργίου όμως, αποφάσισε χτες να μην εμφανιστεί καν στο σπίτι μου. Χωρίς καν να με ειδοποιήσει. Χωρίς καν να μου το πει. 

Φταίω εγώ να του σταματήσω τα μαθήματα τώρα?

"Στο κρεβάτι μου προφανώς!" πετάγεται η Έρση από δίπλα και τυλίγει τα χέρια της γύρω από τον κορμό του Μιχάλη. "Όλο το βράδυ ο Μίκυ μου δεν σταμάτησε να-"

"Δεν νομίζεις ότι μιλάς πολύ?" την διακόπτει ο μελαχρινός γόης και την απομακρύνει όπως όπως από πάνω του. Έπειτα στρέφει το πρόσωπό του στο δικό μου και τα μάτια μας κλειδώνουν αμέσως. "Μαρία μου, συγγνώμη για εχτές, έπρεπε να σε είχα ειδοποιήσει ότι δεν θα ερχόμουν. Μου έτυχε κάτι σοβαρό και δεν πρόλαβα ούτε ένα μήνυμα να σου στείλω" ο τόνος του είναι αρκετά απολογητικός και το βλέμμα του με κοιτάει με παράπονο. Παράπονο και αμηχανία. 

Χαμογελάω λοξά και σταυρώνω τα χέρια μου κάτω από το στήθος μου.

Καλά κάνει και είναι αμήχανος. 

Ο καθένας βασικά που λέει ψέμματα θα έπρεπε να νιώθει άβολα.

"Τα μαθήματα σταματούν εδώ" του ανακοινώνω και τον κοιτάω έντονα στα μάτια. 

Αυτό ήταν.

Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να τον σπαταλάω σε άτομα που δεν παίρνουν στα σοβαρά αυτό που κάνουν. Αν ο κύριος Μιχάλης θέλει να διαβάζει Κυτταρική Βιολογία όποτε του καπνίσει, είναι ελεύθερος να το κάνει. Με κάποιον άλλον όμως, διότι εγώ έχω ένα πρόγραμμα στην ζωή μου και θέλω να το τηρώ, πάση θυσία.

the road to YOUR HEARTWhere stories live. Discover now