Fericirea

246 18 4
                                    


★ Alergăm și iar alergăm...după senzații ce imediat dispar, după lucruri ce ușor le distrugem, după oameni ce oricum într-un final ne vor lăsa, alergăm după emoții ce ne fac rău, după cei ce nu merită, după cele ce se strică...

Dacă mâine nu ar exista, ce ai face diferit astăzi?

Te-ai opri pentru o secundă, ai inspira adânc și ai respira liniștit?

Nu mai alerga, căci finalul e același pentru toți, finalul nu se schimbă dacă stai pe loc, dacă mergi sau dacă alergi. În final va conta dacă ai alergat mai repede? Va conta dacă alergând, ai ratat tot ce era în jurul tău...va conta dacă pe drum, tu te-ai pierdut și în final nu ai rămas cu nimic?

Oprește-te și privește cerul. Privește norii și lasă-te pe spate ușor, deschide-ți brațele și îmbrățișează senzațiile, acceptă emoțiile, permite soarelui să-ți lumineze chipul, să-ți încălzească sufletul. Trage aer în piept și imaginează-ți cum dispare orice grijă, cum nu mai există nici teamă, nici regret, cum mâine nu mai există. Cum tot ce contează e aici și acum...

Simți cum vântul îți mângâie fața?

Simți liniștea și fericirea?

Căci da, fericirea nu e o persoană, nu e un obiect, nu e palpabilă, fericirea e o stare...O simți profund, prin toți porii, de sus până jos, o simți acum și aici...Oricând vrei tu!

Fericirea nu se caută, căci ea există deja în tine. Fericirea nu o găsești în ceilalți, nu o găsești în lucruri, ea se află în tine, trebuie doar să-ți dai voie să fii fericit.

Căci fericirea e o stare, o poți simții oricând vrei tu.

Oprește-te și fii fericit!

Ce te face fericit? O zi călduroasă, o melodie veche, un zâmbet, un mulțumesc, o cină cu persoana iubită, o călătorie departe de toți, o oră în plus de somn, o carte bună, cea mai scumpă haină din dulap, ultimul model de telefon sau că ai câștigat 1 milion de euro?

Oare nu tu alegi ce te face fericit? Dacă azi e soare afară nu poți să fii la fel de fericit dacă ar ploua cu găleata? Dacă ai 1 milion de euro în cont ești mai fericit? Persoana care ți-a frânt inima, acum ți-o va repara la loc? Toate nopțile în care plângeai și nu puteai respira, crezi că vor dispărea? Crezi că durerea se va risipi printre niște hârtii?

Tot ce crezi că te face fericit e doar o iluzie. Noi ne creăm singuri iluzii, trăim cu speranțe...speranțe ce la final dispar, așteptări ce nu sunt reale și care în final ne rănesc. Nu poți să fii fericit dacă te gândești că mâine vei câștiga mai mulți bani sau dacă aștepți ca persoana pe care o iubești se va întoarce la tine...

Poți să fii fericit azi, acum și aici...Doar acum, în clipa prezentă.

Dacă mâine nu ar exista, ce ai face diferit astăzi?

Ți-ai da voie să fii fericit? Ai trăi în prezent?

Iubește, călătorește, citește o carte bună, uită-te la un serial, râzi cât poți tu de tare, îmbrățișează, sărută cât mai sincer, ajută pe cei ce au nevoie de tine, fă ceva nou, acceptă o provocare, pictează un soare, scrie niște versuri, gustă ceva diferit, meditează, flirtează, spune un mulțumesc, un iartă-mă și un te iubesc...

Dar astăzi...nu mâine, nu mai târziu, acum...

Căci fericirea nu te așteaptă, căci viața uneori e nedreaptă...Ne hrănim cu prea multe iluzii, cu dorințe și cu speranțe...Ne amăgim sufletul cu:

,,Totul va fi bine!"

,,Vom fi fericiți într-o zi!"

,,Voi fi bine mâine!"

,,Se va întoarce la mine chiar dacă l-a ales pe el!"

,,Sigur mă iubește chiar dacă plâng din cauza lui!"

Asta crezi că e fericirea? O amăgire că totul va fi bine?

Ce contează dacă mâine totul va fi bine? Ce contează dacă mâine se va întoarce la tine?

Contează ce simți azi, ce simți acum...Ești fericit acum? E așa cum ai vrea să fie?

Și chiar dacă nu e totul perfect...înseamnă că nu poți alege să fii fericit?

Nu poți să fii fericit chiar dacă totul merge prost, chiar dacă totul se prabușește în jurul tău? Nu poți alege să zâmbești în loc să plângi?

Căci, până la urmă chiar dacă râzi, chiar dacă plângi...viața ta e aceași nu? Nimic în jurul tău nu se schimbă? Chiar dacă râzi, chiar dacă plângi tot rănit ești, tot nu ai ceea ce îți dorești, tot nu ești lângă ce iubești nu? Dar la tine în suflet, totul se schimbă dacă alegi să fii fericit indiferent de ce se întâmplă în exteriorul tău. Ești mult mai liniștit și încet durerea dispare chiar dacă nu definitiv, dar dispare. Doar zâmbește, fii fericit!

Așa că data viitoare când simți că nu mai ai scăpare, când simți că totul e un dezastru, râzi! Alege să fii fericit! Vei vedea schimbarea în tine, apoi în jurul tău!

Căci nu uita, totul e temporar, totul e doar o iluzie. Fericirea e o stare. Nu se caută, nu se găsește. Ea există deja în fiecare dintre noi. Trebuie doar să-ți dai voie să simți!

Nu poți să fii tot timpul fericit, nu poți să te prefaci că totul e perfect mereu...dar nici

să plângi sau să te plângi nu poți la nesfârșit!

E un privilegiu să poți alege! Alege să fii fericit!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 14, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Dacă mâine nu ar exista, ce ai face diferit astăzi?Where stories live. Discover now