Pobídnu do skoku a přitáhnu otěž. Předkloním se v sedle a odlehčím záda mého koně. I když tento skok byl vysoký metr 10 neshodili jsme a po kolbišti jsem cválali k další překážce. Byla to překážka u které jsem minule spadla. Bork ucítí mou nejistotu a začne zpomalovat v tu dobu si to uvědomím a pobídnu ho dál. Bork se odrazí, zadní i přední nohy skládá pod sebe a já zavírám oči. Uslyším dopad a oči otevřu. Neshodili jsme. Pobízím ho k cílové překážce. Odrazí se mohutným skokem a přeskakuje s rezervou. Uklidním se když uslyším hudbu po čistém kole a krokuju z kolbiště pryč.




Vyvádím Borka z přepravníku a vedu ho do boxu. Sundám mu jeho bílou ohlávku no teda ne bílou ale teď už šedou a jeho kdysi bílou odpocku(závodní). Rozhodnu se vzít deku a ohlávku s podsedlovkou a čabrakou vyprat domů. Mamka je nadšená že konečně vezu něco od koní na vyprání když nepočítáme ty špinaví bílí rajtky z dnešních závodů.


Další den

Vyndávám si jedny černé rajtky s gripem a k tomu si beru čistě zelené podkolenky a čistě zelené polo tričko k tomu si vezmu gumové perka jelikož vysoké jezdecké boty mám na závody a na přehlídky a kožený perka mám nové a nechci si je hned zníčit.


půl hodiny později

Jsem u příjezdové cesty. Hned jak vejdu do stáje jdu probudit Borka. Jak jinak Bork ještě spí takže na něj začnu šeptat a on se probudí.  Dojdu si pro sedlo, uzdu, zelenou podsedlovku a zelený bandáže. Všechno to dám na věšák u boxu. Dojdu si pro čištění a začnu čistit.

Po vyčištění si vezmu podsedlovku a sedlo. Dám to na jeho krk a sjedu do žádané polohy. Vezmu si podbřišník a třasky zapnu na obou stranách. Potom popadám bandáže a začnu je obmotávat kolem Borkových nohou. S bandáži jsem hotová takže přejdu na uždění. S udidlem se pereme chvilku ale přijme ho a já přendám nátylník přez uši a začnu zapínat podhrdelník a nánosník. Nechám ho uvázanýho a jdu připravovat kavalety na kavaletovou práci. Dojdu si pro Borka a vedu ho k jízdárně. Na jízdárně nasedám a rozpohybuju Borka. Potom si přejdeme pár kavaletek a pustíme se na práci.

Dneska si vedl dobře  trvalo mi trošku déle rozpohybovat jeho zadní nohy ale nejsem profík abych to měla raz dva. Odsedlala jsem ho a vytřela. Vyrazila jsem z stáje domů.


-Jsem doma!-zařvu na celí dům.

-Ahoj zlatíčko volala mi jedna prestižní stáj jestli pod nimi nechceš trénovat a potom za ně jet mistrovství.-vyvalila na mě mamka hned.

-Samozřejmě že ano!-vykřiknu a mamka jde hned volat do té stáje.

-Zejtra si pro tebe přijedou a máš si prý vzít všechny koně které máš a všechno oblečení na koně a rovnou i pomůcky ke koním.-vyvalí na mě.

-Takže si beru i svého Welsh on B?-řeknu jí.

-Ano bereš si i jeho.-

Další den

Vstala jsem v pět a hned se oblékala do černých jezdeckých legín s modrýma detailama , modrých podkolenek a modrého polo trička. K tomu jsem si vzala gumové perka. Vlasy jsem si stáhla do nízkého culíku a vyšla do stáje.

Když jsem došla do stáje hned sem se vrhla k mojí malé sedlovničce. V této stáji máme takové malé sedlovničky pro každého. Začala jsem vytahovat všechny podsedlovky jak drezůrní tak parkurové nebo rekreační. Jelikož mi nemáme zrovna málo peněz mám jich hodně. Tak každý z koní má čtyři věci na záda. Takže Bork má jedno parkurové sedlo, drezůrní sedlo, rekreační sedlo a madla. Takhle to má i Welsh On B. Takže já jsem potřebovala tyhle sedlovničky 4. V jedné byli madla protože tam byli držáčky jen na miniaturní pony sedla a potom tam je i malá skříňka kam jsem si dala všechny beránky pod madla. V druhé jsou drezůrní sedla a všechny podsedlovky pod drezůrní sedla, jsou tam podsedlovky jak s beránkem tak i bez beránku. V třetí jsou parkurové sedla a taky všechny podsedlovky pod parkurové sedla. A v poslední máme rekreační sedla pod které mám něco přes 30 rekreačních podsedlovek. Hned jak jsem tyhle věci dobalila vzala jsem si všechny ohlávky každý mám +5 ohlávek takže beru každou ohlávku a od každého si nechám jednu vyndanou. Vodítka to samé.

Je sedm hodin ráno a já jdu domů na balení si věcí. Do kufru hodím něaký ty jeany, pár kraťasů, spodní prádlo, trička. Do druhého kufru naházím všechny rajtky, podkolenky a polo trička. Potom si tam dám závodní sako a závodní helmu plus si tam dám drezůrní klobouček a frak. Jsme bohatý jak svině já vím.

-Zlatíčko už je tady tvůj odvoz takže vem kufry a jedete do stáje.-zavolá na mě mamka po dvouch hodinách balení.

Seběhnu schody s kuframa. Pozdravím řidiče a hodím si kufry do kufru. Sednu do zadu a vyjíždíme do stáje. Tam jsme za pár minut takže vyskakuju ze stáje vyndávám si všech 10 kufříků s sedlama a podsedlovkama plus uzdama a uzdečkama.


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 29, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Síla vítěztvíWhere stories live. Discover now