tanıtım

25 6 25
                                    

"Ne sıkıcı saçma sapan şarkılar açıyorsun ya!"
"Anne, aynı şarkıyı üç kere açtırdın bırak farklılık olsun, hem nasıl Bize Her Yer Ankara'yı sevmezsin?"
"Çok huysuzsun!"

Annem isterse bu evrendeki en gıcık insan bile olabilir. Ama mecburen şarkıyı değiştirmeye gittim. Platforma tırmandım.
"Hey, can you open this song?" Çat pat İngilizcemle iki kelimeyi bir araya getirmeye çalışıyordum, ama zaten DJ kabinine bir insan neden girer ki? Ya şarkıyı değiştirmek ister ya da şarkıları ayarlayan kişi olarak girer.

YouTube'da spontane bir şekilde aklıma gelen şarkıyı aratıp telefonu oradaki kıza verdikten sonra tam ortamdan uzaklaşırken o kulak dolduran müziği duydum. İşte bu! Annemden yana baktığımda yine tatmin olmamıştı, şaşırmadım.

Ama insanlar beğenmişti, ne açsak beğeniyorlar zaten Allah'ın köylüleri. Aslında ırkçı bir insan değilim fakat pis insanları ayırırım kardeşim! Daha evlerinde kapı yoktu kapı. Ötesi mi var?

"Çekirgeyii salııııverdim, çekirgeyii salııııverdim çaaayıra çaaayıra, çaaayıra çaayıra."

Ama çarçabuk adapte oluyorlar. Az önce bir kolbastı oynuyorlardı. Ben açıkçası bilmiyorum oynamasını. Genel manada. Daha çok dandik fantezi dansları yapıyorum o kadar. Yanlış anlaşılmasın tür olarak fantezi.

"Hoplayıveeeer çekkirge..."

Tanıdık birini görür gibi oldum, imkansız ama burada tanıdık birisi olması. Azıcık yaklaştım.

"...zıplayıveeer çekkirge..."

Çok benziyor lan, acaba cidden o mu?Hassiktir yemin ederim o! İlerlemeye başladı. Takip ettim. Genel olarak yaptığım şey.

"...beniim canıım çekkirge..."

Aramızdaki mesafe gittikçe azaldı ve büyük bir cesaretle omzuna dokundum. Ve bana döndü.

"...bıdı bıdı bıdı bıdı çekkirge."

.
.

Merhaba ben Yağmur. İlk kez bağımsız bir hikaye yazmaktayım, okunmaz büyük ihtimalle. Bence güzel bir şey olacak büyük ihtimalle bu bölümü okuyor olan arkadaşlarım bağdaştırma falan yapacak ama hikayenin benimle ilgisi yok sadece ana karakterle minik 'tesadüfik' benzerliklerimiz var. Türünü konduramadığımdan rastgele diyip geçtim, umarım güzel olur.

Hikayeyi Fas'ta dayımın düğününde yazmaya karar verdim. Aslında GL'ye bölüm atacaktım sonra arka fonda çekirge çalarken yapamam dedim. O zaman Çekirgeli kitap yazayım dedim. Tatlı bir kitap olur bence. Bu arada kapağımı beğendiniz mi kendim internetsiz eldeki imkanlarla yaptım belki değiştiririm. Sağlıcakla kalın, sizi seviyorum pendejalarrr.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Sep 01, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

çekirgeWhere stories live. Discover now