4.| Ντέρεκ Ερνέστο Σιέρα

80 11 16
                                    

«Ώστε, εσείς είστε λοιπόν! Οι ξακουστοί πορτοφολάδες του Σαν Φρανσίσκο, με τις καθημερινές αποτυχημένες παραστάσεις στην κεντρική πλατεία και τα γεύματα των δεκαπέντε δολαρίων

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

«Ώστε, εσείς είστε λοιπόν! Οι ξακουστοί πορτοφολάδες του Σαν Φρανσίσκο, με τις καθημερινές αποτυχημένες παραστάσεις στην κεντρική πλατεία και τα γεύματα των δεκαπέντε δολαρίων. Μπορώ να πω πως είναι τιμή μου που να σας γνωρίζω από κοντά κύριοι και... κυρίες. Βέβαια, οι συνθήκες δεν είναι και οι πλέον κατάλληλες αλλά-»

«Ποιος είσαι;», ο Ντέρεκ αποφάσισε να επέμβει πρώτος στο παραλήρημα του, το οποίο έκρινε γελοίο από την πρώτη κιόλας λέξη.

Κατάλαβε νωρίς πως είχε σκοπό να τους διαχειριστεί με την ίδια άνετη και ανώτερη στάση που είχε υποδείξει στον αστυνομικό, και αυτός δεν είχε πρόθεση να υποταχθεί τόσο εύκολα στο υποτιθέμενο μεγαλείο του.

Ο άνδρας έσφιξε το σαγόνι του και σοβάρεψε το βλέμμα. Δεν του άρεσε να τον διακόπτουν.

«Βλέπω πως βιάζεσαι... Ερνέστο. Κακό αυτό, αλλά αφού το θέτεις έτσι... Για εσάς, είμαι ο κύριος Χάρπερ. Δυστυχώς, δεν δικαιούστε να ξέρετε τίποτα περαιτέρω γύρω από το άτομο μου. Αλλά, ούτως ή άλλως, οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία παραμένει... περιττή.»

Ο άνδρας δίπλωσε τα μανίκια του σακακιού του μια κλίση προς τα πάνω, παριστάνοντας τάχα τον αδιάφορο χαρακτήρα του ό,τι είχα να πω το είπα. Αν όμως παρατηρούσες πιο προσεκτικά, πέρα από τα χρυσά του μανικετόκουμπα, τότε θα διέκρινες καθαρά
την σαδιστική απόλαυση που αντλούσε από την σύγχυση την οποία είχε μόλις διασπείρει στην παρέα. Και τότε, μόνο τότε, ίσως να προσευχόσουν λίγο δυνατότερα για την τύχη σου, η οποία βρίσκονταν πλέον στα δικά του χέρια.

Ερνέστο; Σαν απαγορευμένος ψίθυρος κυλούσε το όνομα στα χείλη τους. Κοίταξαν τον φίλο τους, στον οποίο ο κ. Χάρπερ του είχε απευθύνει αυτή την πρωτάκουστη ονομασία. Περίμεναν. Ποθούσαν ανέλπιστα να τους ανταποδώσει εκείνο το καθησυχαστικό νεύμα το οποίο θα διάψευδε κατά λέξη τα λόγια του αγνώστου.

Οι Επαναστάτες του ΣήμεραΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα