Narvál

2.3K 45 11
                                    

Kinézete:

Kinézete:

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Egyéb nevei:Monodon monocerosUnikornis cetJellemzője: Sokan azt hiszik, hogy egy kihalóban lévő faj, valószínűleg azért mert 2013-14 környékén tényleg azok voltak, azóta csomó utódja született és ma már egyáltalán nem az

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Egyéb nevei:
Monodon monoceros
Unikornis cet

Jellemzője: Sokan azt hiszik, hogy egy kihalóban lévő faj, valószínűleg azért mert 2013-14 környékén tényleg azok voltak, azóta csomó utódja született és ma már egyáltalán nem az. Az északi-sarki vizekben él. Jelenleg 45 ezer példány létezik ebből és ennek fele Grönlandon él. A Narvál egy szarvszerű eredetileg "agyar"-ként felfogott megjelenése miatt híres. Teste áramvonalas és torpedó alakú hossza 5-7 méter is lehet, a hím narvál testtömege 800-1800 kiló, míg a nőstényé maximum 900. Az agyar jelentősége az érzékelésben van. Az agyar közepén végigfutó idegpályából tízmillió idegvégződés tör a fog felszínére.  Ezek segítségével tudják megállapítani a víz sótartalmát, hőmérsékletét, illetve egy megérzésnek köszönhetően szúrják ki a halakat ami aztán táplálékuk lesz. Az emberekkel kifejezetten barátságos, bár voltak Narválok amik megöltek pár embert, de bár meg is érdemlik mivel a különös kinézete miatt sokan kíváncsiak az ízére így családostul csonkítják őket és félholtan is szokták általában tálalni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az állat úgy van kibelezve, hogy félig még él és miközben esznek belőle közben szenved. Azóta ezt az étkezési módszert betiltották, de még mindig lehetnek ilyen emberek, viszont amint kiderül 20 év börtönt kaphatnak, és életük végéig horgász tilalomban kell élniük. Régebben az eszkimók azért ölték meg őket, mert az agyara miatt csodás állatnak tartották és szerencsét jelentette számukra. Mivel az állat nagyon barátságos így évente kétezer Narvállal lesz kevesebb a világ. A Narválok 41 évig élnek maximum a tengerben, halálukat két nappal előbb megérzik (ha az természetes módon történik) és családtagjaiktól elköszönnek akik megsiratják és vele töltik a hátramaradó időt, egyszóval nagyon összetartóak. 

Elvileg 2025-re ismét veszélyeztetetté válhat szerencsétlen állat, és sok petíció, kampány indult a Narválok megmentésére, és törvényeket szabnának ki ami levadászási tilalommal, halál büntetéssel járna. Magyarországon habár nem található meg, nagyra értékeljük az állatfajt és semmiképpen nem ennék meg magyar rokonjaink, szóval megnyugodhatunk. 

A világ legdurvább állatai ._.Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin