De mult, prea de de mult

9 1 0
                                    

Fugeam, fugeam cat ma tineau picioarele. Nu stiu ce era. Nu imi e frica, dar nu pot sa ma opresc. Aud pasii, îi aud, sunt grei dar rapizi.Ma striga, iar eu ma opresc. Simt o atingere pe umar, ma intorc incet, e.. e.... Si ma trezesc.
Am acelasi cosmar de 4 nopti, dar nicioadat nu pot afla cine e. Razele diminetii imi orbesc ochii abea treziti din intuneric. Imi fac o cafea si ma asez la masa, gandindu-ma la "asa-zisa" persoana care ma urmarea. O fi vreo mustrare de constiinta? Vreo dorinta neimplinita? Poate o frica pe care inca nu am descoperit-o? Nu stiu. De obicei nu mi-as bate capul cu acest lucruri, este doar subconstientul meu,nimic altceva. Dar de data asta, simt ca ceva e.. ciudat. Nu stiu cum sa o exprim prin cuvinte dar e ceva ce simt despre asta. E un sentiment cu care nu sunt obisnuita.
Imi termin insfarsit cafeaua si im alung toate gandurile din cap. Imi iau cheile si ma urc in masina. Nu vreau sa intarzii din nou la munca. Sunt jutnalista, iar salariul, ei bine, nu e cum mi-am imaginat, dar e destul cat sa ma intretin. Si nu vreau sa scada din cauza lipsei mele de punctualitate.
Ajung in biroul meu si verific toate articolele din ziarul care urmeaza sa fie publicat saptamana asta. Azi nu am mult de lucru. Mai ales caci sunt la birou. Aici trebuie doar sa corectez si sa fac copiile.De obicei lucrez acasa, unde scriu articolele.
Dupa ce termin cu munca, mai repede decat ma asteptam, mai am 15 minute de lucrat in birou. Sunt destul de plictisita si acasa asa ca nu are rost sa plec acum. Decid sa ma uit printre articole mai vechi scrise de strabunicul meu care fusese jurnalist de asemenea. Rasfoiesc si rasfoiesc... Pana cand, un articol rupt imi atrage atentia:"Fata ucisa in padure de.. "Iar de aici e rupt. Nu gasesc nicio bugata lipsa din scris, dar gasesc o poza cu cadavrul fetei. Avea o urma ciudata pe umar si nu, nu se poate. Purta aceleasi haine ca si mine cand sunt urmarita in cosmar. Si urma de pe umar.... Nu, nu e posibil! Asta a fost scrisa cu cel putin 100 de ani inainte sa ma nasc eu!Si e prima oara cand aud de asa ceva! Sper ca e doar o coincidenta..

Far away from homeDonde viven las historias. Descúbrelo ahora