Theodore #1

17 1 0
                                    

(Tänk honom, på bilden, som tio år)

Jag stirrade in i de blågrå ögonen som tittade tillbaks på mig genom den stora spegeln som fanns i mitt rum. Idag var dagen som jag länge väntat på. Jag hade väntat sen jag fick brevet.

Idag var dagen jag skulle börja på trollkarlsskolan Hogwarts. Jag kände mig lite nervös. Men jag försökte förtränga det.

Jag tittade mot den stora, bruna kofferten som stod på golvet bredvid sängen. Jag har väntat på detta, tänkte jag. Jag är redo.

Jag gick genom korridoren, ner för trappen och in i köket som satt ihop (?) med matsalen. Pappa tittade upp från tidningen, The Daily Prophet, som han läste. Han nickade kort mot mig och gav mig ett litet leende.
(P- pappan T- Theo)
P- Är du redo för att åka till Hogwarts?
T- Ja, jag tror det
T- Men vad händer om jag inte kommer i Slytherin?
P- Det kommer du göra. Både jag och din mor hamnade där så det finns ingen chans att du inte skulle det.
T- Okej
P- Ät lite frukost Nu, vi måste snart åka.

Jag gjorde som han sa och åt frukost. Hoppas nu att jag hamnar i Slytherin, tänkte jag. Annars blir nog pappa besviken. För det är väl i Slytherin där någon, som jag, hör hemma?

Min pappa är dödsätare och anhängare till Mörkrets härskare, Lord Voldemort. Själv har jag aldrig träffat Voldemort. Men pappa sa alltid att jag också skulle bli dödsätare, att det är det jag är ämnad till. Min mamma sa alltid att jag skulle försöka klara mig i skolan. Även hon var anhängare till Voldemort. Men hon gick bort i en sjukdom när jag var åtta.

Vilken vet jag faktiskt inte. Hoppas bara att jag hamnar i Slytherin. Jag vill inte göra pappa besviken.

Jag avbröts i mina tankar av pappa.
P- Har du packat allt, Min son?
T- Ja
P- Bra, hämta dina saker så vi kan åka.
T- Okej

Jag släpade ner kofferten som jag packat med kläder, böcker, trollstav m.m. Pappa transfererade oss till King Cross perrong 9/4. Jag höll hårt i min tågbiljett. Nu fanns det ingen återvändo. Jag är redo. Pappa kramade om mig. Jag tittade upp och mötte hans ögon, han log mot mig.

Nu kanske ni tror att min pappa är en mjukis, en sån som alltid är snäll och hjälpsam? Det är så att, min pappa har alltid brytt sig om familjen, men nog är han en elak dödsätare också. Han ogillar mugglare oerhört mycket. Hela vår släkt består av renblodiga trollkarlar. Men han har alltid haft stor respekt för Voldemort, det går det ingen tvivel om.

Nu behövde jag gå ombord på tåget som skulle ta mig till Hogwarts. Jag sa ett sista hejdå till pappa och gick på tåget. Det började röra sig jag vinkade till pappa en sista gång innan jag började leta efter en plats. Jag gick in till en tom kupé och satte mig.

Efter en stund öppnades dörren och en pojke med bakåt slickat blont hår kom in, efter honom kom en mörkhyad kille.
- Hej Draco Malfoy, sa den blonda pojken.
- Hej Theodore Nott. Draco tittade på mig.
D- Jag tror våra pappor känner varandra. Min pappa och Blaise pappa är dödsätare och jag har hört pappa prata om nån som också hette Nott i efternamn?
T- Det kan nog stämma, min pappa är dödsätare.

Vi alla tre började prata med varandra och vi klickade ganska bra med varann. Vi hade även mycket gemensamt. Jag tror att vi kan bli väldigt bra vänner.....

Hoppas ni gillar första kapitlet!
Skriv gärna vad ni tycker och rösta och sprid denna bok! Ha det bra♡

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 31, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Slytherin FRIENDS♡🐍Where stories live. Discover now