Vilnius Rail

22 0 0
                                    


Beste mensen,

Mensen die mij kennen, kennen mij als iemand die heel direct is en geen blad voor de mond neemt, dat kan vervelend overkomen. Maar die mensen weten ook dat ik een echte regiospeler ben en alleen het regioresultaat is voor mij heilig. Daarnaast heb ik een erg sterk rechtvaardigheidsgevoel en accepteer ik het niet als een individu andere spelers benadeelt of gebruik/misbruik maakt van de goedheid van andere spelers.

Hetgeen zaterdag is gebeurd en mijn daarop tijdelijke vertrek heeft alles te maken met TEAMGEEST. Bij teamgeest denk ik aan: elkaar helpen, elkaar gunnen, elkaar ruimte geven. Dat er uiteindelijk 9 van de 22 leden dusdanig rijden dat ze fatsoenlijke calls onmogelijk maken druist in tegen 'elkaar gunnen' en 'elkaar ruimte geven'. Van die 9 leden zijn er een paar die een legitieme reden hebben (onverwacht bezoek, in slaap gevallen, e.d.), maar dat zullen er niet meer dan 2 of 3 zijn geweest, dan blijven er nog 6-7 leden over die zonder legitieme reden op IJzer en Planken.

Ook na de level up van de Vilnius GP zijn er leden die blijven doorrijden op IJzer en wordt er gecalld met WT-en van 30s-45s (voor de speler die het meest heeft geïnvesteerd. Doorrijden heeft echt geen enkel positief element, niet voor de speler(s) die doorrijden en zeker niet voor de spelers de wel de calls volgen. Doorrijders krijgen te maken met WT-en van 180s-300s (3-5 minuten) en daardoor zullen de doorrijders gerekend over 2 of meer uur minder verdienen dan ze in Riga kunnen verdienen. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van Vilnius GP en Riga GP ook nadelig, omdat er in totaal minder ton per uur gereden wordt. Dit wordt ook nog versterkt doordat spelers alternatieven zullen gaan zoeken en rijden, zoals het rijden naar een Stad, de Haven en een Opslagloods, maar ook tussen industrien om voorraden vol te rijden en voorraden zijn 'killing' bij het maken van calls.

De essentie voor een goed resultaat in Rail Nation, zowel als speler, associatie, stad en regio draait om het managen van de WT. Diegene die WT het laagst houdt, rijdt het meeste tonnen en zal doorgaans ook het meeste geld verdienen.

Ik begrijp heel goed dat het rijden van goederen die veel opbrengen erg aantrekkelijk is, maar je snijdt jezelf en je teamgenoten alleen maar in de vingers door je treinen door te laten rijden op die goederen. Ook snap ik heel goed dat het niet leuk is om de je vol in te zetten om een GP dicht te rijden en net als die levelt, roepen andere verplichtingen. Daar heeft iedereen last van, ook ik. De GP van Vilnius is 2 keer geleveld op dinsdag morgen, en dinsdag is een dag waarop mijn RL verplichtingen dusdanig zijn dat ik pas 's avonds weer online ben online, maar dan zet ik mijn treintjes dusdanig weg dat die niemand in de weg rijden.

Richtlijnen en regels worden gesteld om iedereen een min of meer gelijkwaardige bijdrage te laten leveren aan de ontwikkeling van de Stad/GP en de Regio. Hoe meer spelers zich onttrekken (ongeacht de reden) aan de teamgeest en aan het leveren van een gelijkwaarde bijdrage, des te meer en stringenter de richtlijnen en regels zullen worden. Wil je minder richtlijnen en regels, dan zal jezelf of je teamgenoten vanuit jezelf/zichzelf die gelijkwaardige bijdrage moeten leveren omdat je een onderdeel bent van een team.

Laten we spelen als een team omdat we elkaar willen helpen, elkaar wat gunnen en elkaar de ruimte willen geven, en niet omdat erom gevraagd wordt, maar vanuit jezelf.

Together Each Achieves More

Vilnius RailWhere stories live. Discover now