Κεφάλαιο 70

1.1K 166 13
                                    

Η Αυγή άνοιξε τα μάτια της και είδε κόσμο μαζεμένο γύρω της. Το δάσος είχε χαθεί και ήταν ξαπλωμένη πάνω στο τσιμέντο.

"Άνοιξε τα μάτια της ! " Φώναξε κάποιος και μια γυναίκα δίπλα της είπε συμπονετικά : " Γιατί κορίτσι μου πήγες να κάνεις τέτοιο πράγμα. Τίποτα δεν αξίζει όσο η ζωή σου."

Μια σειρήνα ασθενοφόρου ακούστηκε να πλησιάζει ενώ εκείνη βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση. Είχε επιστρέψει στην γη. Ο Αλέξης... ο πατέρας της ... όλοι είχαν μείνει πίσω... Η Γαία είχε χαθεί.

Ο Αλέξης... Στο μυαλό της εμφανίστηκε πάλι η εικόνα του καθώς εκείνος πάλευε με τους λύκους. Η καρδιά της πόνεσε δυνατά και σφίγγοντας τα χέρια πάνω στο στήθος της  άρχισε να κλαίει. Το φίλτρο είχε εξαφανιστεί όταν πέρασε στην Γη και το αποδείκνυε και το μυαλό της που ήταν καθαρό. Κούνησε τα χέρια της προσπαθώντας να αισθανθεί την ενέργεια της αλλά δεν έγινε τίποτα. Στην Γη δεν είχε καμία δύναμη.

Από το ασθενοφόρο βγήκαν οι νοσηλευτές και έτρεξαν κοντά της. Εκείνη συνέχιζε να κλαίει.


Ο Αλέξης είδε την Αυγή να εξαφανίζεται στα νερά του ποταμού την στιγμή που ένας μεγάλος μαύρος λύκος ορμούσε πάνω του. Δεν τον ένοιαζε τίποτα πια. Δεν τον ένοιαζε ποια θα ήταν η κατάληξη της μάχης που έδινε με τους λύκους. Εκείνη είχε φύγει.

Ένα βέλος από το πουθενά καρφώθηκε πάνω στον μαύρο λύκο  που έπεσε στο έδαφος. Ο Σίμος έτρεξε κοντά στον Αλέξη με τον Μάξιμο να τον ακολουθεί.

"Γιατί δεν φυλάγεσαι; Δεν είδες τον λύκο που ήταν έτοιμος να σου επιτεθεί;"

Ο Αλέξης τον κοίταξε με κενό βλέμμα αλλά δεν απάντησε και ο Σίμος μαζι με τον Μάξιμο εξουδετέρωσαν τους υπόλοιπους λύκους. Μόλις όλα ησύχασαν ο Σίμος κοίταξε γύρω του με αγωνία: " Η Αυγή που είναι;"

"Γύρισε πίσω. Εκεί τουλάχιστον δεν θα την κυνηγάει κανείς. Θα είναι ασφαλής. Άλλωστε εκεί είναι πια το σπίτι της." Η φωνή του έσταζε πίκρα.

Ο Σίμος σκέφτηκε με στεναχώρια οτι δεν μπόρεσε να προστατεύσει την Αυγή όπως και πριν από αυτήν την μητέρα της και είπε με βαριά φωνή : " Ίσως αυτός να είναι το καλύτερο για εκείνη. Λυπάμαι που δεν πρόλαβα τουλάχιστον να την χαιρετήσω." Ο Μάξιμος άκουγε και εκείνος με κατεβασμένο το κεφάλι.

Ο Αλέξης σαν να συνήλθε ξαφνικά ρώτησε τον Σίμο: " Τι έγινε με τον Κωνσταντίνο και τον Νέστορα;"

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα