Κεφάλαιο 69

1K 161 8
                                    

Η Αυγή δεν έκλεισε μάτι όλο το υπόλοιπο βράδυ. Προσπαθούσε να σκεφτεί τι θα μπορούσε να κάνει για να ξεφύγει από τα νύχια του Κωνσταντίνου και του παππού της. Όταν έξω από το παράθυρό της είδε το αχνό φως της αυγής αισθάνθηκε απελπισία.  Δεν μπορούσε να σκεφτεί καμία λύση.

Ο Μάξιμος κοίταξε τον αναίσθητο Σίμο. Ο βασιλιάς δεν είχε ξυπνήσει ακόμη και ο γιατρός του ανησυχούσε. Ο πατέρας του ήθελε να πάρει τον στρατό και να επιτεθεί στο βασίλειο του Κωνσταντίνου για να πάρει πίσω την πριγκίπισσα αλλά ο Μάξιμος έκανε ότι μπορούσε για να τον συγκρατήσει. Ήξερε οτι ο Σίμος θα έβαζε το καλό του λαού του πάνω από όλα  και δεν θα ήθελε να τον μπλέξει σε έναν αιματηρό πόλεμο ακόμη και για την κόρη του. Όταν ο ήλιο άρχισε να ξεπροβάλλει πίσω από τα βουνά ο Μάξιμος κοίταξε για άλλη μια φορά τον Σίμο. Το χρώμα του έδειχνε καλύτερο από την προηγούμενη μέρα. Μια ακτίνα του ήλιου έπεσε πάνω στα μάτια του βασιλιά και εκείνος κουνήθηκε ενοχλημένο. Ο Μάξιμος έτρεξε αμέσως δίπλα του φωνάζοντας δυνατά τον γιατρό που βρισκόταν στον διάδρομο.


Η πόρτα στο δωμάτιο της Αυγής άνοιξε απότομα και στο εσωτερικό μπήκαν ο Κωνσταντίνος με τον Νέστορα και κάποιους στρατιώτες.

"Ήρθε η ώρα να πάμε για την τελετή. Το μεσημέρι που ο ήλιος βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του η ενέργειά του θα μας βοηθήσει για την τελετή. "

Δύο στρατιώτες σήκωσαν την Αυγή και την οδήγησαν έξω. Εκείνη περνώντας δίπλα από τον Κωνσταντίνο τον κοίταξε αλλά το βλέμμα του ήταν τελείως αδιάφορο.  Πραγματικά δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να την σκοτώσει.


Ο Αλέξης έμαθε από τον Άρη που κινούνταν ελεύθερος στο παλάτι  για τα σχέδια του αδερφού του και του Νέστορα. Προσπαθούσε να σκεφτεί τρόπους για να βοηθήσει την Αυγή αλλά ο αδερφός του είχε βάλει φύλακες παντού γύρω του.

Ο Άρης στεκόταν μπροστά του αναστατωμένος. Δεν του άρεσε που ο Κωνσταντίνος φερόταν με αυτόν τον τρόπο και ήθελε και εκείνος να τον σταματήσει.

"Άρη θα με βοηθήσεις να ξεφύγω από τους άντρες του Κωνσταντίνου;" Ρώτησε με αγωνία ο Αλέξης τον μικρότερο αδερφό του.

"Φυσικά. Δεν θέλω να κάνει κακό στην Αυγή."

Μετά από λίγο ο Άρης βγήκε από το δωμάτιο και πήγε να βρει τον Στέφανο τον αξιωματικό του Αλέξη. Καθώς κατέβαινε έμαθε οτι ο βασιλιάς είχε φύγει με την Αυγή.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα