Κεφάλαιο 68

1K 151 17
                                    

Ο Αλέξης κοίταξε οργισμένος τον αδερφό του: " Γιατί  το έκανες αυτό στην Αυγή;" Μόλις έφτασε στο παλάτι είχε τρέξει κατευθείαν στον αδερφό του που τον κοίταξε απαθής.

"Νομίζεις οτι θα της επέτρεπα έτσι εύκολα να φύγει; Αυτά που διακυβεύονται είναι πολύ σημαντικά για να την αφήσω να μου ξεφύγει."

"Τι της έδωσες; Είδα τους στρατιώτες να την αναγκάζουν να πιει κάτι."

" Μην ανησυχείς, είναι υπνωτικό. Απλά δεν θα της επιτρέψει να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της. "

"Γιατί την αναγκάζεις να κάνει κάτι που δεν θέλει; Θα μπορούσες απλά να μιλήσεις μαζί της ή να προσπαθήσεις να κερδίσεις την καρδιά της."

Ο Κωνσταντίνος τον κοίταξε οργισμένος: " Και νομίζεις οτι θα μου έδινε  την ευκαιρία; Η Αυγή είναι ερωτευμένη μαζί σου. Έχω δει πως κοιτάζεστε. Λυπάμαι αδερφέ αλλά αυτή η γυναίκα πρέπει να γίνει δική μου πάση θυσία."

Ο Αλέξης δεν μπορούσε να πιστέψει οτι ο αδερφός του τα έκανε όλα αυτά γνωρίζοντας οτι υπήρχαν αισθήματα ανάμεσά τους.

Ξαφνικά άκουσε πίσω του μια γνωστή φωνή: " Μην ανησυχείς βασιλιά μου. Η Αυγή θα κάνει αυτό που θες."

Ο Αλέξης γύρισε και είδε τον Νέστορα να στέκεται μπροστά από την πόρτα.

"Εσύ!!! Πως τολμάς να εμφανίζεσαι μπροστά στον βασιλιά! Φρουροί!!"

Ο Κωνσταντίνος σήκωσε το χέρι του για να τον σταματήσει: " Δεν χρειάζεται. Ο Νέστορας είναι εδώ για να με βοηθήσει να ελέγξω την Αυγή."

Ο Αλέξης αισθάνθηκε τα μηνίγγια του να χτυπάνε από θυμό.


Πιο πριν ο Κωνσταντίνος τον είχε αιφνιδιάσει στέλνοντας στρατιώτες να τον ακολουθήσουν. Εκείνος ήταν βυθισμένος στις σκέψεις του, παρακολουθώντας την Αυγή να κοιμάται εξαντλημένη. Όταν αντιλήφθηκε τους άντρες που τον είχαν περικυκλώσει ήταν ήδη αργά.Τα όπλα των αντρών ήταν στραμμένα επάνω του και αν ήθελε να μπορέσει να βοηθήσει την Αυγή έπρεπε να τους ακολουθήσει, εξοικονομώντας χρόνο. Λίγο πριν βγει από την σπηλιά είδε τους άντρες να ορμάνε επάνω της και ενώ κάποιοι την κρατούσαν, ένας από τους εκείνους έριξε κάτι στο στόμα της από ένα μπουκαλάκι. Εκείνη ήταν πολύ ξαφνιασμένη για να αντιδράσει. Ο Αλέξης πάλαιψε για να πάει κοντά της αλλά οι άντρες γύρω του δεν του το επέτρεψαν. Από εκείνη την στιγμή και μετά δεν μπόρεσε να ξαναδεί την Αυγή.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα