1

74 14 6
                                    

Σας αρέσουν οι φυσικές γυναίκες μέχρι που ξεβαφόμαστε. Μέχρι να δείτε την ακμή. Μέχρι να δείτε τα σπυράκια. Μέχρι να δείτε το ελαφρύ μουστάκι, που κάθε γυναίκα έχει.

Σας αρέσουν οι φυσικές γυναίκες, μέχρι να μας αγγίξετε. Μέχρι να νιώσετε τα πόδια μς αξύριστα. Μέχρι να ανοίξουμε τα πόδια μας και να ακουμπήσετε τρίχα. Μέχρι να σηκώσουμε το χέρι και να αισθανθείτε ότι -σοκ- έχουμε ότι έχετε κι εσείς, γιατί κάθε άνθρωπος έχει.

Σας αρέσουν οι φυσικές γυναίκες, μέχρι να μας γδύσετε. Μέχρι να ανακαλύψετε ότι στα στήθη μας δεν είναι στητά -ποια βαρύτητα?! Μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι έχουμε σημάδια στο σώμα μας. Παλιά τσιμπήματα από κουνούπια, ουλές, σπυράκια, ερεθισμοί, λευκά, μερικές φορες κόκκινα σημαδια. Ενδείξεις του ότι έχουμε ιστορία. Ότι σ'αυτόν τον κόσμο εμείς πονέσαμε, χτυπήσαμε, ματώσαμε.

Εν ολίγοις, σας αρέσουν οι φυσικές γυναίκες. Και λέτε τους εαυτούς σας προχωρημένους και προοδευτικούς και χαίρεστε επειδή θεωρείτε πως πάτε ενάντια στο καθεστημένο, επειδή η “φυσικά όμορφη” κοπέλα σας ξυπνάει από τις 5 για να μην τη δείτε άβαφτη. Και έχετε μάλιστα το θράσος να απαιτείτε από αυτήν να μην “σας λέει ψέματα” με τα “φτιασίδια”. Κι όμως, αν δείτε μια άκυρη στο δρόμο με ατελές δέρμα θα της κράξετε την ύπαρξη.

Σας αρέσουν οι φυσικές γυναίκες, που δεν είναι άνθρωποι. Που δεν χέζουν, δεν κλάνουν, δεν ρεύονται. Αλλά εσείς με το κολλητάρι λέτε το ελληνικό αλφάβητο με μισό ποτήρι μπύρα.

Γνώρισα σήμερα έναν τύπο, ο οποίος ήταν πιστή περιγραφή των παραπάνω, και η κοπέλα του τον άκουγε να εκφράζει αυτές τις ιδέες μεγαλόφωνα χωρίς να βγάζει μιλιά. Αργότερα, πήγαμε μαζί στην τουαλέτα. Τη ρώτησα αν συμφωνεί με όσα είπε. Μου είπε όχι, αλλά “τι να κάνει, άντρας είναι, πώς να του εξηγήσει”.

Καταλαβαίνω ότι έξω απ'τον χορό πολλά τραγούδια λέμε, αλλά κορίτσια ξυπνήστε. Εξηγήστε στα αγόρια σας, στα αδέρφια σας, στους φίλους σας, ότι και οι γυναίκες έχουν σώμα ίδιο με το δικό τους, και, με ελάχιστες διαφορές, έχουμε ίδιους μηχανισμούς. Μην τους αφήνετε έτσι, βόδια σαν το βούρλο που είχα την τύχη να γνωρίσω.

Δες την Πραγματικότητα Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα