Κεφάλαιο 65

949 166 10
                                    

Η Αυγή αισθάνθηκε όλο το σώμα της να καίει σα να ανέβασε απότομα πυρετό. Έσκυψε πάνω από το πιάτο της για να μην δουν και οι άλλοι την περίεργη κατάστασή της αλλά ο Αλέξης που δεν είχε πάρει τα μάτια του από πάνω της ρώτησε: " Αυγή, δεν αισθάνεσαι καλά;" Όλοι γύρισαν και την κοίταξαν.

Εκείνη σήκωσε τα μάτια της και κοίταξε ίσια μέσα στα δικά του. Περίμενε το γνωστό καρδιοχτύπι που είχε κάθε φορά που τον κοίταζε αλλά τίποτα. Ξαφνικά ο πόνος που αισθανόταν από την στιγμή που άκουσε οτι εκείνος θα παντρευόταν εξαφανίστηκε. Ο Αλέξης σταμάτησε να αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο για εκείνη. Το χάπι λειτουργούσε.

Ο Αλέξης είδε μια περίεργη ψυχρότητα στα μάτια της Αυγής όταν εκείνη τον κοίταξε. Ήταν σαν ξαφνικά να τον κοίταζε κάποια άγνωστη. Ακόμη και όταν θυμωμένη μαζί του μέσα στα μάτια της μπορούσε να διακρίνει την φλόγα των αισθημάτων της.

Σίγουρα τα νέα του γάμου που πέταξε ο αδερφός του θα την είχαν πειράξε περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Έπρεπε να βρει τρόπο να της μιλήσει.

" Ανησυχείς;" Ρώτησε ειρωνικά η Αυγή: "Είμαι μια χαρά. Εμένα με συγχωρείτε." Συμπλήρωσε ψυχρά  και σηκώθηκε από το τραπέζι. Ο Αλέξης ετοιμάστηκε να την ακολουθήσει όταν ο Κωνσταντίνος την ρώτησε αυστηρά: " Που πας;"

"Στο δωμάτιό μου ή θα μου επιτρέψεις να βγω βόλτα στην πόλη;" Η ειρωνία της ήταν φανερή.

Ο Άρης και ο Αλέξης την κοίταξαν εντυπωσιασμένοι. Πως μπορούσε να μιλάει έτσι στον Κωνσταντίνο; Ο Αλέξης ετοιμάστηκε να παρέμβει αν ο βασιλιάς ήθελε να την τιμωρήσει αλλά παραδόξως εκείνος χαμογέλασε σα να είχε να αντιμετωπίσει ένα πεισματάρικο παιδί και είπε: " Μπορείς να πας οπουδήποτε θέλεις αλλά αν δεν μπορώ να σε συνοδεύσω εγώ, τότε θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε συνοδεύουν για να σε προστατεύουν μέχρι να βρεθεί ο παππούς σου. Δεν μπορώ να επιτρέψω να συμβεί οτιδήποτε στην αρραβωνιαστικιά μου."

"Δεν είμαι η αρραβωνιαστικιά σου και ούτε θα γίνω. Πίστεψέ με αν δεν με αφήσεις να φύγω θα σε κάνω να το μετανιώσεις." Το χάπι της έδινε δύναμη και την έκανε να αισθάνεται δυνατή. Δεν φοβόταν πια να αντιμετωπίσει τον Κωνσταντίνο ή οποιονδήποτε άλλο.

"Νομίζεις οτι θα έχεις την ευκαιρία;" Ρώτησε ειρωνικά ο Κωνσταντίνος.

Αυτό το χάπι δεν αφορούσε μόνο τα αισθήματά της. Αισθανόταν πιο δυνατή από ποτέ. Το χάπι θα πρέπει να είχε μεγαλώσει τις δυνάμεις της. Αισθανόταν μέσα της την ενέργεια να ρέει σαν λάβα όσο μεγάλωνε ο θυμός της.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα