Κεφάλαιο 64

925 161 8
                                    

Όταν  έφτασαν στο παλάτι είχε σκοτεινιάσει και μια ψιλή βροχή είχε ξεκινήσει να πέφτει. Ο Κωνσταντίνος κατέβηκε από το άλογο του και πήγε να βοηθήσει την Αυγή που έτρεμε από τα υγρά ρούχα που κολλούσαν πάνω της.

Ο Αλέξης παρακολουθούσε με σκοτεινό πρόσωπο χωρίς όμως να μπορεί να κάνει τίποτα. Ήξερε οτι ο αδερφός του τον παγίδευσε. Προσπάθησε να πάει κοντά τους αλλά οι άντρες του Κωνσταντίνου μπήκαν μπροστά του και το δεξί χέρι του αδερφού του, ένας σύμβουλος που ο Αλέξης ποτέ δεν συμπάθησε, πήγε κοντά του και είπε με αλαζονικό ύφος : " Πρίγκιπα, ο βασιλιάς διέταξε να ξεκουραστείτε σήμερα αλλά νωρίς το πρωί θα σας περιμένει στο γραφείο του."

Χωρίς να περιμένει την απάντησή του γύρισε και μπήκε στο παλάτι. Αυτός ο άντρας ήταν η σκιά του Κωνσταντίνου και συμμετείχε σε κάθε σκοτεινή υπόθεση του αδερφού του. Ο  Άγης έτσι ήταν το όνομά του ήταν κοντά στον πατέρα του όσο εκείνος ζούσε και μετά ακολούθησε τον αδερφό του. Είχε μια κόρη και έναν γιο που και  αυτοί ήταν το ίδιο κακοί χαρακτήρες με τον πατέρα τους.

Έπρεπε να δει την Αυγή. Έπρεπε να της εξηγήσει οτι εκείνος δεν είχε καμία σχέση με αυτά που έκανε ο αδερφός του και δεν συμμετείχε σε αυτό το απαράδεκτο σχέδιο όπως της είπε εκείνος.

Ο Κωνσταντίνος συνόδευσε την Αυγή στο δωμάτιό της και ανέθεσε σε δύο υπηρέτριες να μείνουν μαζί της υποτίθεται για να την βοηθήσουν αλλά εκείνη ήξερε οτι τις έβαλε για να την προσέχουν να μην το σκάσει.Οι γναίκες δεν έδειχναν συνηθισμένες υπηρέτριες. Τα πρόσωπά τους ήταν μοχθηρά.

Μόλις μπήκαν στο δωμάτιο εκείνες πήγαν και στάθηκαν η μία στην πόρτα και η άλλη στο παράθυρο.

Ο Αλέξης κατευθύνθηκε στο δωμάτιο της Αυγής αλλά στον διάδρομο μπροστά από την πόρτα της είδε να στέκονται δύο άντρες της προσωπικής φρουράς του αδερφού του. Ο Κωνσταντίνος δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Δεν έπρεπε να τον είχε πιστέψει όταν του είπε οτι δεν ήθελε πια να παντρευτεί την Αυγή.

Αναγκάστηκε να φύγει. Δεν θα του επέτρεπαν να της μιλήσει. Έπρεπε να βρει άλλον τρόπο. Το πρωί ο Αλέξης χτύπησε την πόρτα του γραφείου του αδερφού του. Δεν είχε μπορέσει να κοιμηθεί όλη την νύχτα.

Ο Κωνσταντίνος χαμογέλασε μόλις τον είδε αλλά το χαμόγελό του δεν έφτασε στα μάτια του: " Αλέξη, πέρασε."

"Κωνσταντίνε, γιατί είπες στην Αυγή..."

Ο αδερφός του δεν τον άφησε να τελειώσει: " Σου έχω ευχάριστα νέα. Για ανταμοιβή που μου έφερες την Αυγή πίσω θα σου δώσω να παντρευτείς την κόρη του Άγη. Έτσι θα έχεις μια γυναίκα που θα σε αγαπάει. Ξέρεις οτι είναι εδώ και πολύ καιρό ερωτευμένη μαζί σου."

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα